Romania vazuta de un danez…

…si o Ambasada ca vai de mama lor.

Nu e al meu. Eu doar l-am postat. Oliviu l-a tradus si tot el l-a prins in poze. Eu mai spun ceva la sfirsit. Dar e foarte interesant de citit si de ce nu de luat aminte mai ales pentru AMBA.

Se Og Hør este una dintre cele mai citite publicati saptaminale din Danemarca cu tiraj de 200.000 exemplare/saptamina si aproape 1 million de cititori/saptamina. Vezi: www.seoghoer.dk

Articolul de fata ma intrigat si surprins de lipsa de profesionalism a jurnalistului Michael Frank Møller, care a fost in Romania in timpul vizitei oficiale a printului mostenitor al Danemarci – DAR cel mai mult de lipsa de profesionalism a Ministerului Afacerilor Externe a Romanie – prin faptul ca nu expune valorile si imaginea Romaniei la nivelul pe care trebuie sa o faca.

Romani, au dorit si sau zbatut sa intre in Uniunea Europena si lucrul acesta sa realizat de 2 ani de zile – DAR se vede foarte clar daca citesti acest articol – ca aici in vestul Europei prea putin ii intereseaza de Romania.
TRADUCERE ARTICOL _ VEZI FOTO:

Printul si printesa Coroanei in Romania

Discutii barbatesti

Frederik si presedintele au discutat in timp ce Mary si sotia presedintelui isi trimeteau priviri lungi.

In Romania se tine la regulile conservative. Barbati conduc ordinea. Acesta a trebuit sa incerce la inceputul saptamini printul si printesa Coroanei in timpul vizitei oficiale.

In timp ce Frederik si presedintele Ion Iluescu au avut o discutie barbateasca, Mary si sotia presedintelui, Elena Serbanescu au trebuit sa stea asa de departe una de cealalta incit singurul contact intre ele au fost priviri lungi politicoase.

Cu toate ca printul si printesa au fost numai 48 de ore in Romania, au luat cu ei si pe mica Isabella.


Vizita oficiala a lui Frederik si Mary care au fost musafirii presedintelui Ion Iluescu a avut un program incarcat, dar printesa Coroanei care inca o alapteaza pe bebelusul-printesa a insistat sa o aiba pe Isabella in permanenta in apropiere.

In timp ce ea si Frederik sau plimbat, au primit stringeri de miini oficiale, au vizitat galeri de arta, au vizitat orasul medieval Sighisoara in Transilvania si au vizitat un spital de copii, mica printesa a fost ingrijita de bona.

Vizita in Romania este o multumire pentru ultima vizita. Regina Margrete si printul Henrik au fost primi musafirii presedintelui in anul 2000, dupa careIliescu si sotia lui Elena au fost in Danemarca.

Cu aceasta ocazie conducatorul statului roman a salutat pe printul si printesa Coroanei si tot odata ia invitat in vizita. Este pentru prima data cind Frederik si Mary au vizitat Romania.

Ion Iluescu si sotia lui, Elena Serbanescu, ia primit pe Frederik si Mary in impozantul palat presidential, unde fostul dictator Nicolae Ceausescu a trait o viata de lux, pina in decembrie 1989 cind revolutionari l-au executat impreuna cu sotia lui, intr-o curte si din acel moment a inceput democratizarea Romaniei.

Articol scris de :  Michael Frank Møller
……………………………………………………………………………………………………………………………………………
–––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Cum dracului a reusit un danez, un jurnalist , bine acum ca e el prost sau destept nu are importanta, sa scrie despre cele de mai sus fara sa fie verificat articolul inainte. Bine , bine s-ar spune ca e libertatea presei dar de la libertatea presei la o supervizare a autoritatilor romane i care e clar ca baiatul nu e informat deloc e distanta mare. Colaboratorii presedintelui care se ocupa cu asa ceva au dormit? Peste tot cind apare un interviu sau o relatare este supervizata de niste consilieri. Ai nostrii, ca brazii, nu au? Ba da dar dorm. Frec manganul si ii da in cap lui mutu, nu fotbalistul ci instrumentului. Bine bine a trecut de baietii cu figuri de la Cotroceni, dar de cei de la ambasada? Nu stiu dar un lucru cred. Au dormit si ei in papusoi. Articolul e vechi din 2007 cind mult stimabilul Ministru al culturii Paleoogu, fiul tatalui, freca si el menta pe aici in scopuri demne de toata consideratia. Isi facea ucenicia la incompetenta dar in fine nu sint eu in stare sa-i judec. Oricum cam asa stau la capitolul profesionalism „ai nostrii ca brazii”.

2 răspunsuri la „Romania vazuta de un danez…

  1. BRAVO Antonio

    Comantariu tau este de nota 10+.
    Articolul este o lucrare de control pentru AMBA si sint sigur ca vor primi nota 2.

    • Ii doare la basca pe Amba oricum. Dar sa le fie de-a pururi tarina usoara ca piatra de moara 🙂

Lasă un comentariu