Noul inceput…si Gerovital

Asa cu ajutorul lui Dzeu sau al lui Dracu  , acum nu stiu de ce religie erau Ei ,ortodox musulman sau catolic, am inceput sa muncesc la alb si un pic la negru si un pic acolo si in pic dincolo, asa ca sa treaca timpul. Dimineata ma duceam la un job , seara la altul. Citeoodata ma chema si noaptea. Faceam si desfaceam tribune in PARKEN. Era frumos dar greu la propriu. Dupa citiva ani de taiat cepa si invirtit tigaille credeti-ma ca era greu.

Firma a inceput sa functioneze dupa citeva luni. Am gasit un magazin , adica o clinica de masaj si am preluat partea de magazin din fata. Ce puteam sa fac acolo? Pai … hai sa aduc niste produse . De unde ? Din Romanika. Ce? Pai sint o gramada dar hai sa ma bag pe Gerovital. Zis si facut. Ma interesez ce se poate face , cum e cu sistemul de taxe si impozite, transport si vama, ca pe timpul ala nu era in UE si baga. Bani . Si cumpara. Contactez fabrica de la Cluj si dupa multe chestii de ordin logistic am comandat si mi-a ajuns marfa. Ce ca lumea.

Intre timp m-am apucat sa-mi fac site. M-am uitat pe net la domeniul gerovital.dk. era luat de un roman. I-am facut rost de nr de tel si l-am sunat. Am hotarit sa ne intilnim si dupa o perioada de timp la data stabilita m-am prezentat. I-am cerut sa cumpar domeniul ca oricum nu il folosea. Bineinteles ca a refuzat dar a acceptat sa facem eventual juma, juma asa ca sotia lui o femeie tipic romaneasca care mai bine o sari decit sa o ocolesti a facut managment la nu stiu ce scoala dar nu a practicat niciodata. E casnica ca orice sotie de roman care se respecta. A ramas sa ma mai gindesc dar am iesit repede fara sa ma uit in urma. La plecare mi-a spus asa printre rinduri , sau macar asa am inteles eu ca pot sa-l folosesc si sa-i fac eventual publicitate ca tunci sa poata cere ceva mai consistent. Cam asta am inteles. In fine ciudata situatie. Am luat totusi domeniul  cu .nu si .se si am facut ceva.

Dupa citeva luni in care munca era in continuare destul de omniprezenta dimineata intr-o parte, dupa amiaza la magazin, citeodata noaptea la munca era ca dracu. Incet am inceput sa am ceva trafic pe site, mai intii de la romanii din dk. Cam 25, 30 de accesari pe zi. Imi schimbasem locul de munca si am intrat la un Italian in domeniu import, distributie. Aveam numai un job acum si magazinul. Nu puteam cistiga suficient de la magazin sa ma pot intretine. Asa ca muncim cu drag si spor pt al tarii viitor , dar si al meu. Ziua de munca incepea la 6 am si se termina la 10 pm. Dar era bine. Am inceput sa-mi dau seama ca ceva nu mergea.  Am incercat sa fac publicitate. Gerovitalul ca o firma mare ce se respecta nu investeste 1 leu in promovare. Am facut ceva publocitate in ziar, si am incercat sa fac si ceva mai mult, ceva la revistele pentru femei. 80-100.000 dkk pe aparitie. Pai ce dracu e cu preturile astea. Eram pregatit sa fie cam 20-30.000 dar nu 100. Mi-am facut temele bine cu tot ceea ce inseamna implementare de produs si m-am urcat in avion cu directia Cluj. Am ajuns la Farmec si am asteptat pe o canapea roasa de molii cam 15 minute linga o secretara ca invatatoare ficei mele , eleganta , rujata, oare cu Farmec, plina de aualeuuuu. Computerul felix de pe birou cu imprimanta aia cu ace care tatatatatata. Secretara batea cam 1 cuvint pe minut. Timpul costa bani si se cere eficienta si productivitate.Adevarat.

Apare directorul de export care din coincidenta este fiica directorului general. Nimic nou si aici se practica la fel doar ca astia chiar studiaza si in familie tata sau mama stiu despre ce vorbesc. Au scoli dar au si cunostinte. Imi spne sa mai astept ca e intrunit consiliul de adminitratie la fabricii. Ok. Astept. Inca 1 ora am asteptat ulterior a venit mi-a spus ca trebuie sa trecem prin camera consiliului intrunit si sa nu fac galagie. Ok. Intram incet cu pasi grabiti. Cind am vazut consiliul de administratie m-am imbolnavit. Si aici in consiliile de administratie sin oameni in virsta dar au fost in economie reala de piata , si marketing international toata viata, dar acolo era Cimitirul Belu si Istergade la un loc. Niste personaje stranii si niste dame elegante ca dracu cu blanuri cum au vazut ele in filme la Greta Garbo dar numai ca aia era tinara si e in film , ele erau … nu pot sa explic , scuzati. Pai asta e consiliul de adminitratie? UAU. Si pe urma te miri de ce nu merge.

Am luat loc in sala si am dat temele la controlul tehnic la un specialist ( director de export ). Ce a urmat e de la sine inteles. Asta nu se poate, asta nu se poate, asta nu se poate. Reclame nu se poate doar in procent de 2% din valoarea cumparata.

Preturile minunii la care se inchina tot mapamondul (GEROVITAL) sint foarte mari in comparatie cu alte fime. Nu stiu cum dracu sintem coada la oras, doar in sat la noi fruntasi. Am plecat foarte dezamagit de la Cluj pentru faptul ca nu exista nici un interes la piata externa. Exportul companiei se realizeaza cu sacosa iar piata pe care o tinteste e diaspora romanesca si mai putin piata in sine. Se multumesc cu o piata de 22 milioane de locuitori care ii minte ca e marca internationala.

Nu am cedat si am continuat. Eu sint mai incapatinat de fire si dupa inca 3 – 4 luni am participat la un tirg in Falkoner alle. Acolo am cunoscut citiva oameni si care erau foarte interesati. Oameni care dupa ceva timp am reusit sa mi-i apropii. Ulterior am incercat sa fac ceva cu ei pentru scumpa noastra tara , si pentru mine de ce nu.

Dar restul va fi la poveste….

Sfirsitul Gerovitalului

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s