In numele Tatalui

Ciudata situatie si ingrata o are Biserica Ortodoxa Romana. Dupa ce zeci de ani a ignorat Danemarca din cauza numarului mic de supusi, acum ain anul de gratie 2008 li s-a sculat sa numeasca un preot. De ce tocmai acum? Simplu e rost de supt. De la cei 1000 de romani care erau acum 20 de ani azi sint ceva mai multi de 2500 la alb si cam inca 15 sute la negru.

Drumul spre iad e pavat cu intentii bune se spune, si este adevarat dar pina la Dumnezeu te maninca sfintii. Acei sfinti pe care multi dintre noi ii venereaza si se inchina lor, statuilor sau icoanelor, acelor chipuri cioplite despre care Biblia ne spune contrariul. Prin mijlocitorul lor, preotul cu har, nevoie mare, care pentru o suma de bani iti iarta greselile si pacatele, care tot pentru o suma de bani te casatoreste, boteaza sau ingroapa. Fara argintii Iudei nu ai acces la Dumnezeu. Religia cea mai veche politica , care din motive mai mult sau mai putin pertinente a cazut pe locul doi, interpreteaza Cartea Cartilor cum le convine lor si dupa cum le este interesul meschin de manipulare a maselor si a puterii banului pentru care se zbat. Biserica ca institutie , cea Ortodoxa in speta nu a fost o biserica pacifista, ci din contra a fost o organizatie agresiva si intoleranta pentru oamenii obisnuiti.

In tot timpul au existat ucenici si sustinatori ai acestei biserici ortodoxe unde de cele mai multe ori popa are casa mai mare decit biserica, preotul care e numit de alt muritor, pentru a conduce oitele la iernat , facind din acestea doar instrumente de muls , a caror productie de lapte se transforma in produs vandabil pe piata pentru a colecta argintii necesari expansiunii manipularilor lor. Care mai de care mai evlaviosi, mai curati , mai cu har , mai interesati sau mai hapsini, aceste persoane , cu singe la fel ca al meu sau ca al tau, sint superiori tie deoarece tu , oaio, trebuie sa dai laptele necesar. In situatia in care nu dai suficient garantat esti sacrificat in numele Domnului , ca jertfa pe altar.

Danemarca , un petec de pamint uitat de autoritatile civile romanesti deodata devine interesata de aceasta comunitate care din cauza lui UE devine din ce in ce mai mare si mai bogata in resurse financiare. Ciudat…Dupa atitia ani de indiferenta si dupa atitia ani de ignoranta s-au gindit la credinciosii lo care se afla in Danemarca. Oare cei care au murit inainte , cei care s-au nascut inainte , nu erau copii lui D-zeu. Ba da dar nu era profitabil pentru Biserica Ortodoxa.

Averea Bisericii Ortodoxe depaseste 3 miliarde euro

Asa ca indiferent de cine vine nu va face decit sa sporeasca averea materiala a Ortodoxiei Romanesti care de la intemeiere si-a asumat traditiile pagine ale Daco-Getilor transformindu-le in traditii ortodoxe pentru a-si continua drumul catre puterea absoluta pe care ti-o da manipularea maselor .

Asa ca smeritiva in fata Bisericii si departati-va de Dumnezeu. Ei sint doar niste oameni ca toti oamenii poate cu niste cunostinte mai avansate in manipularea celor fara de carte, deorece cartea era a Satanei iar ce spunea el , sfintul popa, era adevarul absolut. Normal acum in secolul XX1 nu mai pot prostii pe toti dar le-ar place si problema e ca unii chiar accepta nivelul lor de animale de muls , sau gornisti ai mijlocitorului lui Dumnezeu.

MARE E GRADINA TA DOAMNE, POARTA-I DESCHISA IAR PROSTII SAR GARDUL !

Bun venit Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in Danemarca. Kobenkirke.

Reclame

14 răspunsuri la „In numele Tatalui

 1. perfect de acord cu tot ce ai scris mai sus.Ipocrizia maxima din partea bisericii ortodoxe romane, care vezi Doamne sa decis subit sa lumineze pacatosii romani din Danemarca care au umblat pana acum nepastoriti pe aceste meleaguri.
  In alta ordine de idei nu stiam ca sunt atat de multi romani in DK. Multam mult pentru articol(nu zic post, ca e un termen bisericesc in romana).

 2. Buna ziua,
  Am stat de vorba cu Parintele Mihai Hornicar si dansul ar dori sa aiba o discutie cu dvs, Antonio, in ramele unei dialog civilizat, despre Biserica Romana, crez,religie, Parohia Romana din Copenhaga, etc…
  Discutia poate avea loc fie pe situl http://www.danemarca.dk , fie la forumul danemarca.activeboard.com (sugeram forumul pentru ca este deschis si altor membri, si va este familiar ), fie aici la dvs.

  Sinteti invitat deasemenea si la o dicutie personala, daca o veti dori, cu Parintele Mihai Hornicar
  redactia
  danemarca.dk

 3. Horia draga, sint destul de civilizat cred eu si destul de uman. Nu doresc sa intru in polemica cu parintele Hornicar. Doar la o bere eventual. El e cu treaba lui , eu cu a mea. Sa deschida un topic si sa spuna ceva acolo si daca vrea sa discute cu mine ma poate gasi si pe forum , si in oras, nu la o bere asa la o plimbare si discutam. Dar pentru asta ce pot sa spun sa ma contacteze sau sa vina pe unde mai ne intilnim noi astia pacatosii. Oricum multumesc de invitatie si daca doreste ma va gasi nu cred ca e nevoie sa apelam la intermediari ca nu cistigam nimic.In rest sa auzim numai de bine

 4. Foarte bine.
  Multumim pentru raspuns.
  Vom transmite mesajul vostru catre Parintele Hornicar.
  Vom sugera catre dvs si catre Parinte, sa incepem cu o intilnire personala in paralel cu un subiect deschis pe forum, accesibil tuturor, al carui titlu va fi decis impreuna; si unde pacatosii dvs. vor putea dialoga cu Parintele…

  danemarca.dk
  redactia

  stiti de unde vine cu adevarat sintagma „sa auzim numai de bine”; stiti originea ei adevarata si ce a insemnat pentru romanii credinciosi, aflati in libertate(puscarie) sau nu, in acele vremuri ?

 5. Originile nu le stiu Horia dar imi aduc aminte de N.C.Munteanu cind era la Europa Libera. Era propozitia de incheiere a actualitatii romanesti la care el era redactor. Stiu ca era un mesaj transmis catre dizidentii anticomunisti care se stiuau. Altceva nu stiu sigur doar ce am mai auzit de la x, y. Dar eu am preluat-o de la el. Sper sa nu fie nevoie sa platesc drepturi de autor. 😉
  Parinte, am sa iti raspund cit pot de repede dar miine ma duc sa sclavagesc la munca si sint cam obosit. Sper miine sa iti scriu. Nu sper , sigur iti scriu. 🙂

 6. Draga domnule Antonio,

  Imi place ca spiritul glumetz nu vi l-ati pierdut nici aici direct in comunicarea noastra! Aseara cand m-am culcat mi-ati raspuns cu „Mihai”, acum cand m-am trezit si am revenit sa citesc pe blog am costatat cu tristete ca ati ascris „Parinte”! Mi-a placut ca ati simtit un lucru fisresc si o relaxare fireasca in modul de a va adresa. Daca stiu ca pentru cineva al carui suflet doresc sa i-l cunosc in profunzimi, este mai de folos sa fiu „Mihai”, „Mihai” voi ramane! Ce folos as avea sa fiu numit „Parinte”, dar sa raman un strain fata de acel om?Asa ca va astept cu nerabdare replay-ul, iar invitatia de a ne intalni undeva sa comunicam ma incanta in mod deosebit! Sarutari si fetitzei (copilashului!)pe care il aveti!
  Mihai

 7. Pingback: Preotii vechi si noi (prima parte) « Danrum’s Weblog·

 8. Pingback: Biblia si banii « Danrum’s Weblog·

 9. Problema este alta: in ce masura face BOR fata pastoratiei in aceste taramuri. Nu numai aici, ci si in alte parti cum ar fi in Australia si Noua Zeelanda. Este interesant cum se poate descurca BOR pe taramuri fie protestante, fie cuprinse de puternice emulatii atee. Daca ortodoxia se ‘perpetueaza’ in afara granitelor in virtutea traditiei si a legaturilor acesteia cu patria muma, am convingerea ca ‘experiemente’ precum Vatra Romaneasca von continua sa apara, daca nu sunt trimisi in pastoratie preoti convinsi de misiunea lor. Din cate am inteles, putina lume s-a prezentat la concursul pentru parohiile nou-infiintate in Australia. Nu stiu cum a fost la episcopia Europei de Nord, insa cred ca a fost mai bine dat fiind faptul ca tarile Europei de Nord sunt state cu nivelul de trai cel mai ridicat din Europa, daca nu din lume.

 10. La Episcopie nu stiu ce sa spun. E una pentru toata Scandinavia , dar despre desantul preotilor la noile parohii infiintate este clar ca se urmareste acoperirea tuturor zonelor cu comunitati romanesti pentru stringerea de fonduri. Chiar daca preotii sint convinsi de misiunea lor, BOR-ul nu e strain de manipulare si de chiverniseala. Cu cit ai mai multe oi in turma cu atit esti mai influent iar la negocieri esti mai puternic. Vezi ce s-a intimplat cu schimbarea la 180 de grade cu privire la pasapoartele biometrice, demonstratia ulterioara la Patriarhia Romana, si comunicatul de Presa al Patriarhiei.

 11. Posibil. In lumina ultimelor evenimente, am ajuns la concluzia ca cine a zis’ religia e opiu pt popor’ nu a aberat f tare.

 12. Lumea se imparte in habotnici si indiferenti dpdv religios (aici s-ar putea citi si atei). Biserica, fie ea catolica, ortodoxa sau protestanta trebuie sa gandeasca un pic si in termeni de profit, altfel n-ar mai putea exista. Chiar daca menirea ei n-are nicio legatura cu fondurile, cei mai ascultati si influenti oameni in Biserica sunt fie enoriasii f bogati (care eventual mai doneaza cate ceva din prea plinul lor), fie lingaii. Verticalitatea nu (mai) e apreciata in randul clerului. E un lucru evident. Zic eu. Si atunci cand totul se bazeaza pe bani nu se-ajunge nicaieri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s