Taxele si Danemarca

Se tot discuta despre sistemul de taxe din Danemarca, ca este foarte mare si ca ar trebui o reforma pentru a reduce din aceste procente. Venstre, partidul lui Fogh, ar vrea sa faca ceva reforme dar Pia ,DF, spune „FREEZE”, Helle , calaretul singuratic de la SF ar vrea si ea o reforma dar ceva bazat pe fundamente clare si reale.

Chestia e ca unul vrea, altul , se gindeste , isr altul spune lasa. Deci cam tot la fel ca si acasa. Politica e o curva asa cum imi spunea bunicul meu, indiferent in ce zona a lumii se afla.

Deci in concluzie trebuie sa mai asteptam pina in primavara ca deocamdata atunci e pus in plan si vom vedea ce va iesi. Ar fi bine sa se scada dar garantat se va incepe sa se scoata bani pentru anumite servicii care nu vor mai fi gratuite. Nu sint un comunist, nici un socialist dar nici capitalist. Un lucru e cert , in situatii de criza chiar si capitalismul trebuie sa accepte nationalizarea si interventia statului. ( vezi America) Statul ar fi bine totusi sa-si pastreze rolul social pe care il are dar scaderea taxelor va duce garantat la scaderea bugetului si deci la cheltuieli suplimentare pentru anumite servicii.

Pina una alta, e bine , si sper sa fie bine. De multe ori de acolo de unde sintem vedem numai raul dar fata de alte parti ale Europei inca in Danemarca se sta bine. Sa speram ca va ramine asa si sa nu mai fim circotasi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s