Ingimfarea sau infatuarea crizei romanesti

Am scris un articol despre Criza economica vazuta de danezi si romani. Am fost uimit sa constat ingimfarea romanilor si in acelasi timp prostia lor. Scoala romaneasca de economie nu e corelata deloc cu realitatea economica si de aceea naste tot felul de baieti „intelgenti” . Se pare ca e adaptata doar realitatii economice romanesti. Nu sint doctor in economie dar pot sa vad cu ochiul liber ca ingimfarea romaneasca e mare. Foarte mare in raport cu altii. Acum dupa 2 luni se descopera realitaea pe care acel danez prost a enuntat-o. Unde e acel optimism, unde e acel realism romanesc? Unde sint locurile de munca? Unde este somajul in crestere ? Unde sint baietii aia trei pentru care economia romanesca e cea mai cea? Unde sint oamenii care acum doua luni mergeau la munca si acum sint in somaj, sau somaj tehnic? Cit dracu mai trebuie sa treaca sa existe niste oameni cit de cit mai competenti in anumite funcii? Cit dracu sa mai rabde romanul mizeriile umane , asa zisii lideri incompetentti care apar in massmedia. Realitatea e ca danezul, prostul asta de danez care vine sa tina lectii de economie romanilor, si cui vezi tu doamne draga, elitelor, nu asa oricine, a avut dreptate.

Jalnici reprezentanti ai statului sau al companiilor , romanii din functiile de manageri sint niste papusi de paie care doar datorita incompetentei si a prostiei, ingimfarii si imfatuarii au ajuns sa detina functii de decizie pe care romanul il plateste cu virf si indesat.

Acum 2 luni nici nu se discuta de recesiunea economiei romanesti. Acum e un fapt real. Si plateste romanul ala care din salariul de 2-300 de euro trebuie sa plateasca si oalele sparte de incompetenta si ingimfarea sefilor.

Un alt finantist, si tot strain ne atrage atentia asupra realitatii pe care romanii nu vor sa o vada.

Preşedintele Raiffeisen International , Herbert Stepic, a avertizat că România este foarte expusă la criza internaţională, din cauza deficitului mare de cont curent şi structurii datoriei sale externe.

Cred că va fi foarte greu pentru România să îşi refinanţeze datoria externă, în 2009″, a spus Stepic. El a lansat şi un avertisment pentru noul guvern, care mai are o confirmate că va trebui să facă faţă multor confruntări dificile, principa fiind deficitul de cont curent. Oricum expertul a sfătuit contra unui eventual împrumut de la FMI pentru România.”

Dar si asta sa fie prost. Cred ca prostia l-a adus in functia de presedinte. Sau poate ca tacsu a fost vre-un smecher care l-a pus acolo.

Am o problema mare cu autoritatile statului. Am o problema mare cu asazisii oameni de afaceri, am o problema si mai mare cind e vorba de jecmanirea oamenilor si umilinta la care ei sint supusi zi de zi , am dezvoltat o frustrare care imi este alimentata de viata parintilor mei. De sanatatea lor , de respectul  care  li se acorda  dupa 40-50 de ani  munca, de veniturile pe care le au si care si asa mici cum sint le sint furati , le este furat dreptul de a muri cu demnitate. Dezvolt o agresivitate contra naturii , contra locului de unde am plecat si unde m-am format , locul unde amintirile sint cele mai frumoase, radacinile pe care in timp le-am pierdut. Asta inseamna ca inca mai imi pasa. Asta inseamna ca inca nu am murit ceea ce ma face totusi sa izbucnesc. Cind si aceste motive vor disparea am sa fiu liber de frustrari si plin de indiferenta.

Sper sa nu ajung vreodata indiferent si sper ca frustrarile sa ma mentina in viata, asa ca am sa am grija sa mi le mai alimentez din cind in cind.

Reclame

Un răspuns la „Ingimfarea sau infatuarea crizei romanesti

  1. 100% de acord cu tine. Toti prostii din guvern si asa zisii „specialisti” care declarau acum 2 luni prin ziare si pe posturile tv ca aceasta criza nu va afecta si Romania sunt niste ignoranti. Si partea trista e ca marea majoritate a populatiei ia crezut avand impresia ca noi ne vindem cartofi intre noi aici in Romania si ne doare undeva de ce se intampla in Europa si State, insa dupa numai 2 luni, realitatea ne contrazice si observam ca evenimente asupra carora nu avem nici un control ne pot afecta sever vietile.
    In acest context frustrarea si critica ta inversunata este o reactie absolut normala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s