Stapinii nesimtirii romanesti

Vad in fiecare saptamina un articol in mass media daneza despre romani care au furat, care cersesc,care vagabondeaza etc. Nu vad nimic despre cei care muncesc. Ca mine , ca tine , sau altii si altii care mai stam si mai incercam sa schimbam un pic fata care deja incepe din ce in ce sa fie mai murdara de zoaiele romanesti. Cum spunea si Basescu , nu poti vedea nici de afara nici de inauntru. Conform unor legi universale de diplomatie si strictete profesionala e greu sa crezi ca in mass media apare doar asa de capul lor ( jurnalistilor)  toate articolele despre cineva. In speta despre romani. E bine , va spun ca nu. Regulile jocului sint de obicei clare si precise. La inceput se contacteza ambasada prin sefii departamentelor ( atastii din ambasada) sau chiar ambasador. Se trimit informari scrise si se asteapta un raspuns care variaza in functie de crererea formulata si de prioritatea care sta la baza cererii. Bineinteles atunci cind raspunsurile oficiale nu vin iar cererile tale ramin fara un raspuns dupa data limita se informeaza un ziar , televiziune, radio etc. care indiferent daca nu li se pare interesant sint obligati sa le publice. Asadar drept urmare apare in presa diferite stiri despre romani care fac si dreg pe aici sau informatii de cele mai multe ori reale 100% sau cu un simbure mare de adevar. Noi , fiind luati de viata cotidiana, ii injuram pe cei care incearca sa-si protejeze sistemul in care noi am intrat si care de voie de nevoie ne-a adoptat.

E adevarat se contacteaza si politia direct in anumite cazuri dar ambasada e intotdeauna informata fie de danezi fie de romani. Mai exista si presa pentru a te autosesiza in ceea ce ii priveste dar nu cred ca e cineva care stie daneza la ambasada sau au capacitatea profesionala de a intelege regulile jocului.

Politia daneza a cerut serviciului de politie din  Romania cazierul a 6 sute si ceva de romani care au facut cite ceva pe aici  si nu ar fi chiar curati ca lacrima . Nici ca Ozana ce lin curgatoare si limpede ca cristalul. Deci au cerut informatiile despre ei si le-au primit NU. De ce? Ca ambasada nu are ambasador ca e ministrul culturii, atasati in ambasada sint pentru a jecmani, fura, viola codul diplomatului, de a te umilii pe tine cel care te duci de multe ori cu jalba in bat, nu e de datoria lor sa raspunda nimanui ca asa cum am mai spus intr-un articol anterior, nu sint oameni. Sint diplomati de Dimbovita , angajati in functie de supt si capra, jalnici reprezentanti ai stapinilor care au sarbatori si care au nesimtirea de a respira pe aceasta lume. In acelasi timp , oameni onesti, oameni muncitori se oripileaza la auzul noilor vesti despre romanii din Danemarca. Totusi nici unul nu sesizeza ca totusi este un numar destul de mare pe lista neagra si pentru care Ambasada Romaniei ar trebui sa dea niste raspunsuri oficiale si sa ia atitudine in acesta directie. Dar nu vor lua ca asta ar trebui sa-i duca in situatia sa ia legatura cu oameni ceea ce lor le este peste mina sa se mai coboare de pe scara lor , din turnul lor de fildes, dintre gratiile consulare , de la ghiseul antiglont, la pamintul neingrijit din fata sau de la fiarele ruginite de pe acoperis.

Sint sigur ca autoritatile daneze au cerut informatii si au fost tratati cu indiferenta , rezultatul fiind cavalcada de articole negative. Cred ca i-au luat pe danezi in deridere si le-a aplicat legea lui Jante varianta romaneasca.

-„Ba danezilor, sa nu va credeti mai buni ca noi, noi sintem buricul pamintului”.

Asa ca va place sau nu etichetarea romanilor este datorita autoritatilor statului roman . Adica a romanilor nu a danezilor. Deci atita timp cit veti fi roman va trebui sa va obisnuiti cu ideea ca ” pestele se impute de la cap dar se curata de la coada”. Fiti mindri ca sinteti romani cit mai puteti. Baaietii si fetele de la ambasada sigur ei sint. Sa va duce-ti pe apa simbetei si daca ar exista iad in forma religioasa m-as duce inainte sa fac colectie de lemne pentru foc sa va tin acolo pina ma satur de voi, a naibi natie de increzuti ce sinteti. Diplomati de rahat ai Romaniei.

Chiar e greu sa trimiti un fax ?de controlat toti dureaza o zi, ulterior dureaza 10 minute de trimis un fax. Nenorociti.

A list of 687 named Romanian thieves is through interpolation sent to Romania, writes Frederiksborg Amts Avis. – We hope that the authorities in Romania to help us to find out what it is for people who come here to steal ….

According to Carsten Spliid is the number of Romanian twenty in Denmark up to 10 times as large as the 687 that have been snatch with a little too long fingers ….

The police sent the list to the Romanian authorities in early December, but has not yet received an answer to the query. citeste J.P.Reclame

7 răspunsuri la „Stapinii nesimtirii romanesti

 1. coane, in presa daneza nu scrie de bine despre nicio natie, de ce-ar scrie de bine despre romani?

  si-apoi de la amba ce sa astepti? Sint si ei niste oameni care-si iau salariul trei-patru ani in copenhaga dupa care schimba prefixul. Probabil ca dintre cei cinci angajati de-acolo, doi nu-s siguri nici de numele tarii unde vor lucra peste sase luni. Poate daca l-ar unge AMBA pe skandy s-ar mai schimba una alta (macar situl cosmeliei le-ar merge duduind :))

  coane, problema cu adevarat grava, aia mare de tot, tot la noi doi in curte se gaseste. Daca danezii o sa respecte romanii vreodata, e pentru ca au intilnit romani mai buni ca ei.

  La multi ani si toate bune!

 2. Si tie LEKTOREANULE. La multi ani .Si nu ma intereseaza ce scrie despre altii dar astia de aici care ne reprezinta fac precum strutul fie ca sint prosti fie ca sint incompetenti. Ptroblema e ca e de mine, si de tine si de alti citeva mii de romanasi nu-i freaca ca asa cum zici tu ei mai stau 6 luni si pleaca . Te salut de aici si sper sa bem berea aia cind om mai avea ocazia. Laca nu la vara va fac o vizita la Cucuiata 🙂

 3. in poza apare excelenta sa Alexander Fisse-Piku, la ceremonia de investitura, aratind cum va promova cauza romanilor din deka in urmatoarele luni. La stinga lui se afla colega noastra Komenta Comenatariu Jørgensson, surprinsa in timp ce-si stergea fruntea de marmelada.

 4. Pingback: Ambasadorii cosmarurilor « Danrum’s Weblog·

 5. Foarte tare…articolul si poza, mai ales poza :).
  Antonio, ar fi bine sa le trimiti un mail cu continutul acestui articol, nu ma astept sa le pese cat de cat, dar cine stie – poate se desteapta.
  Cat priveste articolele din presa daneza, parerea mea e ca se exagereaza(parca prea toti hotii si prostituatele sunt romani) si o vad mai mult ca pe o masura preventiva a danezilor din teama de a nu ajunge in situatia Italiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s