Preotii vechi si noi (partea a-II-a)

Am sa va spun o poveste. O poveste reala, logica pe unele locuri si foarte actuala. Pentru a intelege doresc sa subliniez ca religia nu este pentru mine. Nu doresc sa fac procese de intentie sau sa incerc sa ma pun bine cu popa. Cum am trait fara popa pina acum pot sa traiesc si de acum inainte. Popa pentru mine e un om cu singe rosu ca al meu, al tau. Nu are singe albastru si de aceea il consider om si nu  popa . Nu sint deacord cu dogma si cu religia ca mod de manipulare. In schimb de fiecare data voi incerca sa subliniez ca omul sfinteste locul si sa-i dam Cezarului ce e al Cezarului.Am sa incerc tot timpul sa fiu OM si sa fiu uman, sa stau strimb si sa judec drept. Daca voi reusi sau nu voi vedea 🙂

A fost odata dupa razboiul dintre Nabulax si Iliskonks un nou sef de serviciu. Dindu-si seama de adevarata fata a serviciului peste care s-a trezit deodata ales , a vazut mizeria din propria ograda, mizerie creata in decursul a 30-40 de ani de iluminare a GRANDON-ului raposat si a schimbat sistemul de stringere de informatii. Ideea lui era sa-i traga pe linie moarta pe acei agenti dubli fara sa faca prea mult scandal. Asa ca a trebuit ca pe  tarimul uitat de BORD sa parasuteze citiva agenti noi care au studii si scoli sint mai deschisi si poate mai inteligenti. Unul l-a trimis in CPH, unul la Cucuiata, celalalt la Centru iar celalalt in Naanix. In sudul principatului. Aici la capitatla a venit un agent.Unul  care a venit sa stea . Sa stea pentru cei care au nevoie de el. Deci povestea incepe cu parasutarea in spatele frontului cum a spus Horia, a unui agent secret pentru a forma un nucleu care sa poata face diferenta dintre trecut, prezent si viitor. Bagat in gura inamicului trebuie sa se lupte cu ei pentru a putea pune capat obiceiurilor din trecut. Deja se afla un agent cu state vechi la securitate  in Malø care are acolo casa conspirativa, de pe timpul raposatului GRANDON , care stiti si voi a fost un baiat cu influenta in Securitatea Politica. Nu ma refer la Securitatea Nationala. Oamenii pusi de el in anumite pozitii cheie s-au facut Dumnezei. Detin putere, influenta, bani, si forta de manipulare a maselor. Prostimea ( pulimea )se uita la el ca la moastele lui Hristos ( unii dintre ei). Acest agent de securitate din vremea aialalta, nu doreste sa se retraga in casa lui conspirativa  din Malø deoarece aici sint banii dumneavoastra. Banii pe care i dati sau i-ati dat pentru constructia ei din Malmø. Deci voi doriti casa in Malø si nu doriti  in CPH. Dati bani la Suedez care vine cu platoul intins si decartati bani albi pentru zilele negre ale agentului din Malø. El nu vrea sa plece de aici. El nu doreste sa aveti voi o comunitate legata si solida. Voi sinteti oile de unde se suge lapticul. Lapticul necesar comunitatii din Malø ca el sa arate ce puternic este el. Om fi tot romani si om fi tot emigranti dar aici nu se vede nimic. Ar trebui ca sa mergeti la intrunirile secrete  in Malø , dar el va face un favor si vine el pentru a va usura de bani si de a ii baga in casa conspirativa comunitatii Malø. Si voi ce aveti? Aveti aceiasi casa inchiriata , iar cea din Malø creste, si creste ca Fat Frumos pe banii vostrii. Cind se va termina de construit nu mai sinteti buni nici cit o ceapa degerata.

Agentul Suedez impreuna cu entitatea serviciului roman de agenturare prin oamenii de legatura au reusit prin diversiune sa anihileze pentru moment atacul agentului nou prin prietenii din stafful BORD-ului. Politica si astrologie, religie si chiromantie , toti cei initiati stiu ca sistemul noului GRANDON e cu totul altul si o sa le cada guvernul si incearca cu disperare discreditatea , manipularea si revoltarea maselor impotriva noi viziuni a BORD-ului. Lupta intre servicii se da si in parlament , si in toate institutiile statului dar si in BORD. Nu stiu sigur dar e intotdeauna si TRIBORD si BABORD. In schimb GRANDON-ul din conducerea BORD-ului incearca sa scape de cei soiosi, de cei murdari. Ei se vor opune , au prieteni facuti in zeci de ani de serviciu, au cunostinte si putere. Voi aveti ….

De aceea doresc sa intelegeti realitatea si daca doriti sa aveti o comunitate puternica stringeti-va in jurul unei idei sau unui proiect pe care impreuna il puteti duce la sfirsit in timp si care poate sa faca DIFERENTA intre cei voi si cei ei. Ignorati rautatile celor din jur si incercati sa deveniti oameni care pot face ceva impreuna care se poate opune impotriva celor putini care te tin la distanta de realitate. Singur nu vei putea face mare lucru dar daca vei fi om vei avea prieteni  unii dintre ei garantat te vor ajuta cind iti va fi nevoie.Nu va fie frica de autoritati. Lor le-ar trebui sa le fie frica de voi si incet incet veti putea face diferenta dintre noi si ei. E ca o instigare la razboi dar atita timp cit nimeni nu va lua atitudine veti fi precum strutul cu capul in nisip ascunzindu-va de propria realitate.

In definitiv faceti cum vreti dar e trist sa vezi cum injustitia se transforma in justitie si sinteti raspunzatori o mare parte dintre voi de asta. Implicati-va mai mult si va garantez ca se va reusi ceva.

Chiar daca sinteti deacord sau chiar daca nu sinteti deacord ca ar trebui sa fim mai uniti si mai umani pe mine direct nu ma afecteaza si nu ma afecta . Mi si rupi. Problema e ca de fiecare data spunem ca uite evreii sint uniti, machedoniii sint uniti, turcii sint uniti . Voi cum sinteti? Nu vreti sa pierdeti citeva ore pe saptamina pentru a incerca sa fiti mai buni. Daca va simtiti cu musca pe caciula la cele spuse  sa nu dati vina pe mine ci pe voi. Daca sinteti deacord ca sintem cum am spus e un pas ca se poate face ceva. Cind vom recunoaste ca sintem cum sintem e un pas  catre o constructie buna din temelie. De restul ca sint prieten cu popa sau ca am vre-un interes cu popa , astea sint doar speculatiile frustratilor sau celor care sint in slujba Suedezului si a serviciului 🙂

PARTEA INTII

Un răspuns la „Preotii vechi si noi (partea a-II-a)

  1. Pingback: Preotii vechi si noi (prima parte) « Danrum’s Weblog·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s