Reprezentantii Romaniei

De ce sa ne mai miram ca Guvernul danez nu are cu cine sa vorbeasca la ambasada. De ce sa ne mai miram ca esti tratat cu superioritate de oficialitatile romane. De ce sa ne mai miram ca pentru ei e foarte bine atita timp cit diaspora e divizata (divide et impera). De ce sa ne miram cind X sau Y dintre oficiali il iau pe nu stiu in brate si habar nu au ca laptele se bea cu paharul nu cu furculita.

Este clar ca reprezentantii stapinilor sint adusi sau trimisi pe interese de grup si mai putin pentru diaspora. Peste tot e la fel dar exista si interes pentru cetatenii din diaspora. La noi e doar pentru cei initiati. Pentru cei alesi. Pentru cei care fac servicii lor, stapinilor. Pentru lingai si oportunisti. Ambasadele romane din strainatate colcaie de agenti care mai de care mai secreti. Nu este nimic nou dar sa nu care cumva sa credem ca cei de pe teritoriul caruia se afla nu stiu. Stiu si de aceea nici nu au cu cine vorbi. Cum credeti ca vine un om de afaceri sau un politician sa vorrbeasca cu cineva din ambasada care se stie ca e agent ? ( oficial ) Fie el si atasat politic sau economic. Au si ei dosarele , au si ei informatii ca domnul X sau Y nu e chiar curat.

Asa se lucreaza in MAE . Nu exista diplomati de cariera exista agenti de securitate, acesti smecheri economici pentru care o afacere e o smecherie. Plecat de la Stefan Gheoorghiu, dupa nici 1 an ajunge diplomat sau lucreaza deja in MAE. Sa fim seriosi. Un om de afaceri , care are studii la Bussiness Skolen cum poate fi pe aceeasi lungime de unda cu Stefan Porojan, atasatul economic din Danemarca , cel care si-a petrecut toata viata in Servicii Secrete ? Unde conspiratia si secretomania este legea nr 1. Cum poate sa inteleaga Domnul Negrila ce se scrie in ziare cind habar nu are limba daneza si nu e nici unul in ambasada care sa-i poata traduce. Vorba lui Lektoru’. Agentul Fiske-Piku. Daca pina si romanii din anumite servicii si-au dat seama de legatura dintre atasatul economic Porojan din Danemarca si serviciile rusesti. Ce ignora romanii e  ca si altii au servicii de informatii si cred ca ei sint mai smecheri si mai destepti. La nivelul lor stiu si danezii cu cine au discutat.

Asta se intimpla la toate ambasadele din lume ale romaniei .

MINISTERUL pentru IMM, COMERŢ, TURISM şi PROFESII LIBERALE – COMERŢ EXTERIOR
DIRECŢIA GENERALĂ PROMOVARE EXPORT
Costin LIANU director general – SIE
Serviciul Târguri şi Expoziţii Internaţionale
Sorin ROGOVEANU şef serviciu – SIE
IV. DIRECŢIA GENERALĂ RELAŢII EXTERNE
Radu Vasile ZAHARIA, director general – DIE/CIE/SIE
Este atăt de notoriu, încât colegii se întreabă de ce nu vine la servici în uniformă. Zaharia a spionat prin America Latină. Era cunoscut drept mare „petrecăreţ” în Chile.
Ion GRIGORE, director general adjunct – SIE
A spionat pe spaţiul Africa.
Dănuţ BUCUR, director general adjunct – SIE
A spionat în Statele Unite până în 1989. După Revoluţie a creat prima firmă SIE acoperită, împreună cu un american. A fost la post în Japonia şi în Egipt. Este căsătorit cu fosta soţie a unui cifror SIE.
Gabriel DUMITRESCU, director general adjunct – DIE-CIE SIE
Gabriel Dumitrescu a fost spion în Cipru şi Olanda. Este mason de rang înalt şi a fost făcut general la intervenţiile lui Ion Păun pe lângă Adrian Năstase. Are relaţii bune cu generalii DIE Constantin Rotaru, Valeriu Ruşeţ şi cu un „oarecare” Florin Simion. Generalul Dumitrescu a fost „creat” după chipul şi asemănarea securistului Rotaru Constantin. Este bun prieten cu miliardarul Sorin Ovidu Vântu. A lucrat angajat la „Gelsor”. În timpul cât a fost angajat acolo, l-a cunoscut pe Gheorghe Fulga (viitor director SIE), care la rându-i lucra la „Banca de Scont”, consilier. Înainte şi după 1989, Gabriel Dumitrescu a spionat în Olanda şi Marea Britanie. Perfect pentru a fi folosit pe axa Washington – Londra – Bucureşti. Presa a semnalat faptul că generalul Dumitrescu Gabriel a planificat şi derulat împreună cu generalul SIE Marin Vâlcea diverse operaţiuni menite să aducă fonduri PSD la Direcţia de Informaţii Economice (fostă Analiză Economică – AE) – P-404. Dumitrescu Gabriel conducea un serviciu specializat pe zona bancară şi privatizări. Operaţiunile ar fi fost coordonate de generalul de patru stele Rotaru Constantin. După alegerile din toamna anului 2004, pentru a acoperi urmele, Gheorghe Fulga a desfiinţat direcţia condusă de generalul Dumitrescu, prin intermediul căreia s-a desfăşurat operaţiunea „Bani pentru PSD”. Drept recompensă, pe ultima sută de metri, fostul guvern l-a numit pe Dumitrescu secretar de stat şi şef al unei agenţii guvernamentale de control al exporturilor şi importurilor de materiale strategice.

Extras din Anuarul Diplomatic si Consular MAE. Generalul DIE Gabriel Dumitrescu a spionat în Olanda în 1990
Eşalonul III – prima parte
RETEAUA DE REPREZENTARE EXTERNA A MINISTERULUI pentru IMM, COMERT, TURISM si PROFESII LIBERALE
1. Birourile consilierilor economici din EUROPA
FINLANDA Helsinki
Cristian Angelescu, ministru consilier – SIE
Dan-Valer CRISAN, Consilier economic – SIE
Embassy of Romania, 24, Stenbackinkatu
DANEMARCA Copenhaga
Stefan POROJAN, consilier economic – SIE
Embassy of Romania, 27, Strndagervej
– Porojan a fost luat în evidenţele fostului UM 0110 – poreclită anti-KGB.

IRLANDA Dublin
Valentin Pavel, ministru consilier – SIE
– cunoscut ca mare „petrecăreţ”, prieten foarte bun cu generalul SIE Adrian Isac.
GRECIA Salonic
Ion PASOL, consilier economic – SIE
Consulate General of Romania, Str.Santas Nr.16
POLONIA Varsovia
Marius VITIONESCU, ministru consilier – SIE
– a mai lucrat în Centrala de Comerţ Exterior
Constantin RADUT, secretar economic – SIE
Embassy of Romania, Ul.Chopina 10
ALBANIA Tirana
Dumitru BADICA, consilier economic – SIE
Embassy of Romania, Str.Temistokli Germenji, 4 – Tirana
CROATIA ZAGREB
Gabriel CRISAN, secretar economic – DGIA
Embassy of Romania, tr. Mlinarska 43
– om de bază al PD. Are legături strânse cu firmele Romarm, Romtehnica şi UTI.
FEDERATIA RUSA
Moscova
Gigel BRATILOVEANU, Consilier economic – SIE
St. Petersburg
Nicolae Moraru, ministru consilier – SIE
UCRAINA
Kiev
Dumitru CHEREGI, consilier economic – SIE
Embassy of Romania, Str. Kotubinski nr.8
Odessa
Marcel STANCU, Consilier economic – SIE
Str. Pasteur nr. 21
R. MOLDOVA
Chisinau
Ioan SERBAN Consilier economic – SIE
Embassy of Romania, Str. Bucuresti Chisinau
KAZAHSTAN
Alma Ata
Valeriu STOICA, secretar economic II – DGIA
Embassy of Romania, Str. Puskina 97 – Almati

Secretarul economic II în Kazahstan este ofiţer DGIA. A fost la Ashabad în perioada în care Serghei Lavrov era consilier politic la Ambasada Rusiei la Ashabad. Lavrov se întâlnea deseori la Moscova cu Rapcea şi cu Stefan Porojan.
MACEDONIA
Skopje
Dan SICOIE, secretar economic – SIE
Embassy of Romania, Str. Rajko Zinzifov nr. 42
– a fost la post în Uzbekistan şi în Albania.
AZERBADJAN
Baku
Dan NEDELCU, consilier economic – SIE
Embassy of Romania, Str.Hasan Aliyey

2. Birourile consilierilor economici din AMERICA
ARGENTINA
Buenos Aires
Stefan Daniel PUIU consilier economic – SIE
Embajada de Rumania, Calle Arroyo no.962
– copillul unui securist de vază al regimului comunist. A mai funcţionat pe spaţiul Africa de Sud şi Finlanda.
BRAZILIA
Sao Paulo
Remus RADULESCU consilier economic – SIE
Rua Guarara 529 – Cj 76, Jd. Paulista, São Paulo – SP
– tatăl său a fost adjunct al Securităţii Bucureşti. Legătura ofiţerului Radu Zaharia.
COLUMBIA
Bogota
Sarmiza BUMBARU, secretar economic – SIE
Embajada de Rumanía Carrera 7, no.92-58
SUA
Los Angeles
Gabriel DUTU, secretar economic – SIE
Consulate General of Romania, 11766 Wilshire Blvd. Suite 1230, Los Angeles, CA 90025
– informator SIE. Bun prieten cu fostul consul general în China, Ioan Păun şi cu omul de afaceri Octavian Creţu. Soţia lui Duţu este asistentă medicală în Los Angeles. Colegii spun despre Gabriel Duţu că nu se va mai întoarce în România.

Citat de la Andi Laslau

Majoritate sint in domeniul economic. In acelasi timp exportul romanesc e in stare de avarie. Ei sint raspunzatori. Exact ce mie acum 5 ani in urma mi s-a spus de la ambasada Romaniei: ” Spune-i danezului sa ma sune …” . Am mai spus ca Ambasada Romaniei din Danemarca are motto-ul de la Marasesti. „Pe aici nu se trece”

Deci nu trebuie sa va mire ca nu stiu nimic despre ce se intimpla in jurul lor. Ca de cite ori le ceri niste informatii simple ei raspund cu NU STIU. Ei stiu sa faca alte lucruri. Acestia sint actualii reprezentanti si sper sa plece mai repede sa vedem cine vine.

Nu voi mai spune nimic despre ambasada asa ca ar trebui sa stea linistiti de acum inainte. Cele mai mari tunuri se trag la final de mandat asa ca acum e timpul lor, problema e pe cine va trimite ulterior. Bineinteles nu sint Mafalda si tot ce am scris impotriva Ambasadei a fost strict uman. Unii au interpretat personal ca s-au simtit vizati. Nu detin eu adevarul dar realitatea e asa cum e. Ciinii latra , ursul merge si pe acesta vorba ei se bazeaza. E clar ca au fost deranjati de cele scrise si publicate, dar fara o importanta majora. Am scris despre ipocrizia lor ca oameni si de educatia pe care au avut-o sau nu le-a dat-o cine a trebuit. Adica mama tata sau cei in masura sa ajute copilul sa devina OM. Ei oameni nu vor fi pacat ca foarte multi dintre voi le tine-ti palma si ii ajutati prin indiferenta sa-si faca treburile in liniste.

Nu  veti fi niciodata ca turcii, evreii etc , care se ajuta intre ei. Veti fi dezbinati divizati  si asta va fi intotdeauna un dezavantaj pentru voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s