Amintiri din Spania .1.

Ma aflam in anul de gratie 2000 in Spania. „Promised land”, „Tara tururor posibilitatilor”, locuiam linga Valencia la Playa de Farnals. Era frumos, liniste, un resort nou construit pe malul Mediteranei. Mergeam si la peste din cind in cind. Culmea ca era si peste , si era si gustos. Muncind mai mult nu decit da, mai mergeam in capitala provinciei, Valencia, de care si acum ma simt atras dar se pare ca nu mi se leaga picioarele pe acolo, si incercam sa mai vad si eu lumea , de la inaltime. Eu relativ nou , fresh meat, cum s-ar spune , am avut parte de prieteni pe care ii doresc si dusmanilor. M-au plimbat , mi-au aratat si ulterior am luat-o eu la picior.

Intre doua munci si 3 zile libere,iesem la plimbare si la explorat teritorii necunoscute. Seara se lasase peste peninsula si ma adapostesc intr-un bar, din intimplare care mi s-a parut destul de animat. GOLDEN. Dragut barul cu lume perstrita si femei batrine. SOC. Se vorbea romaneste si in stinga si in dreapta. La mese salasluiau printre marocani si sudamericani de 2-3 ori mai multi romani. Babele care misunau de la unul la altul nu erau nici pe departe frumoase si bine aratoase, dar ce nu face omul pentru bani. Am stat cit am baut o bere si deja eru ocheade care mai de care mai insistente drept pentru care ulterior cu toata „foamea ” pe care o aveam am iesit din cuibul de latini si am plecat acasa.

A doua zi de dimineata ma uitam la televizor si SOC din nou. La Golden doua grupuri de romani s-au taiat cu cutitele pentru un cur de baba. Politie , ambulanta, presa , tot tacimul. Uitindu-ma mai atent vad o fata cunoscuta printre multimea de gura-casca. Am pus mina pe telefon si l-am sunat pe Robert . Mi-a spus ca ulterior dupa ce plecasem cu o seara inainte, la nici o ora , o baba care era cu un romanas tinerel care pompa si baiatul pentru 10 euro, a fost cu altul, din pacate tot roman , se pare care o facea pentru mai putin, si a venit respectivul amant fierbinte cu singele clocotind si cu sisul in mina sa-l invete minte pe cel care vrea sa-i fure marfa. S-au imbrincit s-au injurat, au scos cititele si sau macelarit. De ce ? Pentru un cur de baba.

Presa a relatat mai mult sau mai putin denaturat toata actiunea dar un lucru este cert. Doi cocosi in cracii goi alergau o closca, si au prins-o pe gunoi si-au facut-o posta. De ce, ca asa e realitatea, sau macar o parte din ea si intimplarile acestea au fost ,sint si vor fi indiferent de situatie.

Inceputul sfirsitului era aproape .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s