Lupul moralist -danemarca.dk

Stiti vorba ai romaneasca cu lupul moralist. Si mai stiu si cealalta cu „Lupul ciine la oi” si mai stiu si ce spunea Isus ca cel care de crede fara de pacat sa arunce primul cu piatra. Dar toate aceste zicale sau povete nu fac doi bani pentru unii dintre noi. Unii care datorita unor conjuncturi mai mult sau mai putin favorabile au uitat aceste zicale. Dar sa detailam.

X spune de Y cum ca ar fi o javra. Problema se pune cum e X ? E neprihanit? Se pare ca da atita timp cit se uita anumite detalii.

Cine este X ?  Horia Bucurica .Administratorul site-ului danemarca .dk, fostul administrator al agentiei de turism Balkan Tours care se pare a excrocat conform presei din Danemarca danezi vinzindu-le bilete neexistente. Bani incasati si bilete NU. Dar vom reveni acsupra acestui subiect.

 

Nu stiu daca stie cineva despre cum se gestioneaza excrocheriile si fraude in sistemul danez la nivelul firmelor mici. Ce cititi prin presa e una si realitatea e alta. O firma mica care are 1-2 angajati nu apare in presa doar de dragul de a apare in presa. Nu iese fum fara foc. Chiar daca se spune ca a fost o campanie de presa nu se preteaza presa daneza la maruntisuri doar daca e ceva foc. Am avut si eu o firma , lucrez la o firma care a avut probleme cu Statul danez si nu s-a facut o campanie de presa. Am cunostinte care nu sint danezi ( sa nu dam vina pe xenofobie) care au avut probleme mari si nu au fost dati in presa, dar de la chestia de a fi inocent la chestia cu campania de presa , nu e chiar asa de adevarat. O excrocherie inteligenta, dar de scurta durata. Si asa pentru mai multe detalii voi interpreta unele articole de presa prin prisma mea.

Povestea Balkan Tours si  a lui Horia Bucurica suna asa: 19703balkan2

B.T. – Since May 2003 has at least 12 people and businesses, according to Travel Board and Urban information paid nearly 250,000 DKK  for tickets, which they never received.
– We have received ten submissions from people who feel fuppet. In one case, it is about 45,000 kroner and a total run it up in about 100,000 Dkk. The owner has apparently gone underground, tells Travel Board Chief Executive, Marianne Dahl.
The newspaper also aware of two cases where there is paid respectively 140,000 and 4,000 kroner without subsequent receipt of either ticket, money or explanation.
And an explanation will probably never tells Balkan Tours owner, the Romanian-born Dane Horia Bucurica over their mobile phones. He has disappeared from the office in Copenhagen and will not disclose where he is.

Take off. The scandal will once again wish stricter conditions to open the travel agency to join. Sales Director Stig Elling from Star Tour Denmark says: „We appeal to the Business Affairs Bendt Bendtsen to do something. It must be expensive to establish itself as a travel agency, and set up a body to look after agents of the nails. ” Balkan Tours who are not members of, for example. Danish Travel Association
Although he claims to be „out of business,” has Horia Bucurica still at a healthy trade. Friday afternoon telephoned one of Urban journalists under false names to book two return tickets to Bucharest. „I can arrange. But there are almost no seats, so you need to expedite your bank and pay a deposit of 1,500 dollars already, „was the message from Horia Bucurica. Tickets Urban would receive later – he said, according to Urban not Quakers, that the Balkan Tours office was closed.
Horia Bucurica has also raised its travel agency to „official” tourist. Balkan Tours launches to the internet as „the Romanian Tourist Office.”
His business is completely unrelated to the official, Romanian tourist offices to do. I can guarantee, „said the Romanian ambassador to Denmark, Vlad-Andrei Moga. According to the ambassador, there is not a Romanian travel agency in Denmark

Fraud Division at Copenhagen Police and Travel Board now warns against buying trips through travel agent Baltan Tours

Asadar nici ceapa nu a mincat nici gura nu-i miroase dar oricit de mizerabila ar fi presa nu iese fum fara foc si campania nu a fost decit ca a inselat mai multi cu o suma de bani. E adevarat firma de la care cumpara bilete era in faliment sau inchisa sau fantoma dar totusi out of bussines sa vinzi in continuare ….si pe deasupra mai faci si din birouasul ala cum ca ar fi biroul de turism roman facind prin asta un deserviciu poate chiar Romaniei sau comunitatii. Actionind in nume oficial. Cred ca banii au fost platiti catre firma din Romania sau x care ulterior i-a impartit sau de ce nu si i-a insusit. „Prinde orbul scoate-i ochii”.Tare mie ca si acum se incerca la fel. E adevarat nu trebuie sa facem teoria chibritului dar daca e sa fi murdar , nu trebuie sa-i murdaresti si pe altii. Oricum cine are ochi sa vada si sa citeasca, de inteles sper sa inteleaga de ce am scris. Nu ma intereseaza trecutul nimanui dar sa nu faca pe mironosita sau pe Sfintul Duh ponegrind doar pentru ca altii nu sint deacord cu tine. Legindu-se de trecutul lui X si al lui Y doar pentru ca nu-i ies pasentele.

Am avut firma si conduc o firma. Nu am avut probleme de santaj pentru reclama si sincer nu am auzit de ceva asemanator la toti ceilalti pe care ii cunosc. El e o situatie speciala care a venit cu o scuza romaneasca, dar in fine. Daca era sa fie o firma mare sau ceva bani multi era discutabil, dar asa…nu tine. Adica va tine la cei care nu stiu sistemul sau la cei care se duc la munca si acasa. Si cam atit.

Si inca ceva. De Craciun urma un prieten sa plece in Romania cu Comati si  l-a sunat pentru rezervare. Nimic nou. Dar de la rezervare normala la a cere taxa de rezervare de 100 DKK e mai mult decit josnic. Dar in fine unul da altul nu, asta e nu e prost cine cere e prost cine da, dar sint lucruri care nu se fac mai ales cind doresti sa-i ajuti pe romani. Da ii ajuti cu bani si de ce nu atunci cind ii prinzi la la ananghie. Oricum banul e ochiul dracului si cine doreste sa merga pe drumul catre Iad pavad cu intentii bune e liber sa faca dar e bine sa o faca in cunostinta de cauza.

at 27.01.09 20:05 danemarca.dk stared and said…

Propunem Nume doua optiuni ( urmeaza sa facem lobby ) : ” A fi sau a nu fI” sau Asociatia Culturala a Romanilor din Danemarca ASCRDD (cu posibilitate de unificare cu http://www.ascrid.org din Islanda )
Cotizatie : 300 dkr / 3 luni , de 4 ori pe ani- primul lucru propus interesat sint banii
Prima Adunare Generala si data : Dumineca 1 Martie 2009, dupa Sf Liturghie-al doilea sa mergi la biserica ( sint poate unii dezinteresati de biserica)
Propunere conducatorului de sedinta Dumineca 1 martie 2009 : Horia- se autopropune sa conduca ce ? el face doar copy/paste si daca e sa fie luat la intrebari arunca pisica . Nu a avut interventii directe ci doar comentarii in rest totul este copy/paste
Propunere presedinte : Preot Paroh Mihai Hornicar- ma indoiesc de capacitatea preotului in momentul de fata ( lipsa informatiilor) si mi se pare destul de influentabil
Propunere vicepresedinte : Antonio- nu multumesc daca e sa fiu ales sa fiu propus doresc sa fiu propus de oameni
Propunere Secretar : Horia- autopropunere, functia care are acces la fonduri
Membrii asociatiei: numai cu CPR sau in cazul organizatiilor / firme numai cu CVR
Adresa asociatiei : la presedinte pina la gasirea unui adrese adecvate- oricine poate

Propunem infintarea unei liste cu cei care vor veni la sedinta
putem sa organizam aceasta sedinta pentru a fi un eveniment serios si profesionist , solemn si apoi la inchiderea sedintei si partea de distractie , agapa….- se poate face si in alte moduri pe care cine doreste le poate impartasii.


„Daca e sa fi fara de pacat ,arunca primul cu piatra.”

2 răspunsuri la „Lupul moralist -danemarca.dk

  1. Consider c-ai facut o greseala scriind lucrurile astea. Nu sustin ca H.B. ar fi usa de biserica, dar nu merita sa dezgropi din google senzationalismele astea neverificate.

    Dar acest domn Marius cine este? Spune-ne macar cu se ocupa.

  2. Uite Lektore cum sta treaba. Am scris si pe forum , am vorbit si cu altii si mi-am justificat direct de ce sint impotriva popunerii preotului ca presedinte. El are asociatia parohiala. Am spus ca de bani sa se vorbeasca ulterior si nu banii sint importanti. Eu am vorbit cu o seara inainte cu preotul si eram si cu Marius. E un Y nu e nimic. Nu e o persoana importanta si i-am spus preotului mai in gluma mai in serios ca ar fi bine sa il cooptam in asociatie deoarece asa cum a putut sa puna bazele unei asociatii asta acum vre-o 15 ani ( intre timp s-a retras ) o sa poata sa puna umarul si la asta ca vorba aia noi aici unii dintre noi ne intilnim si bem o bere si mergem la un paintball adica mai comunicam. A doua zi i-a spus lui Horia normal si dupa ce eu am facut toatasa zicem asa chestiile alea cu statutul ca ai vazut si tu sint copy/paste de la unul la altul, si se stie si cu cine am mai vorbit eu nu se cade ca preotul, sa fie presedinte unei asociatii laice care pina la urma sint toate religiile si oameni atei dar care sint romani, mai e si chesta cu BOR, preotul merge dupa o anumita dogma si legi, nu se cadde. Da poate fi ca membru de onoare dar eu unul nu intentionez sa fac asociatie ecumenica. Horia asta vrea si mai e si chestia asta cu incapatinarea care ai spus o data , ai spus de 2 ori , hai ma du-te si relaxeza-te. Asa am spus eu Marius , sincer nu a fost gindit dar atacul ulterior destul de mizerabil sa incerci sa discreditezi direct in mod voit m-a facut sa reactionez. E vorba de acest fapt. Lupul Moralist. Sa nu ne impunem punctele de vedere prin forta cuvintului ci prin dialog si din acest fapt am considerat normal ca si acestia care vin sa stie cine e X. Asa cum el a cerut un c.v sa-l depuna la o asociatie care nu exista si pentru care ma mai zbat un pic sa gasesc oameni cu care se poate face ceva mi s-a parut total deplasat. Cine il stie pe Horia il stie de pe site asta nu impiedica sa-si depuna si el c.v.-ul in care sa specifice si chestia asta . Nu e normal sa improsti cu cuvinte daca nu sti despre ce vorbesti si daca nu ai capacitatea dialogului. Daca spui MISA spui Bivolaru si lumea se gindeste la mizeriile care se spun acasa. Asta il face pe Y sa fie si el la fel. Deci nu e Marius problema ca nu e cineva important puteai fi tu sau oricine. Principiile cad cind e vorba de interes si cotizatii cit mai mari. Eu am facut un pic mai detailat. Eu merg pe pricipiul imi spun parerea 1 data si pe urma ascult si pe celalalt. Nu astept sa fie toti la fel dar de la ati spune parerea la ati incerca sa-ti impui parerea e distanta mare. Iar el a sesizat. Eu nu doream chestia asta dar speram sa existe un pic mai multa democratie si diplomatie. ,Daca nu putem fi la fel. Nu e nimeni sfint nici eu , nici tu lektore, nici Marius, nici chiar popa, dar sa ne uitam mai intii in ograda noastra inainte de a face afirmatii gratuite si cu interes ascuns. Daca e sa fie o gresala mi-o asum, si sper ca toti care fac greseli sa si le asume daca tot vorbim de principii. M-am retras si de aici in colo poate prelua fara a avea vreo obiectie sau un contracandidat la presedentia preotului. Atita a inteles atita a putut. Nu ma mai intereseaza subiectul cu asociatia ecumenica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s