Amintiri din Spania .2.

Nascut linga mare , crescut linga mare , mi-a fost greu sa ma asez la munte. Nu ma simteam in largul meu. Asa ca pe unde am fost a trebuit sa fie, linga mare. Si meseria a fost de asa natura, si copilaria a fost de asa natura deci ceea ce inseamna ca eu sint de asa natura. Valencia a facut parte din viata mea si inca ma mai uit cu nostalgie inapoi dar inapoi mai vad si muti romani. Unul dintre ei spinzurat sub Puente del Real, parcul care inconjoara vechiul oras. Un om pe care il cunosteam de acasa din cartier, e adevarat cu citiva ani mai mare si pentru care relatia cu un anumit tip de romani l-au dus in situatia Iudei balanganindu-se departe de casa , pentru un pumn de ceapa. Spinzurat de proprii lui conationali, sfirsindu-si tragic umila viata pe care a avut-o, cu speranta ca romanii il vor ajuta. Si l-au ajutat sa scape de toate problemele.

Imi este dor de arhitectura orasului vechi, de strazile pline de istorie si imi e dor sa ma intilnesc cu prietenul meu patronul X . Un roman de al nosru care era ziua printre romani antreprenor iar seara prostituata homosexualilor spanioli si care facea si el un ban cinstit, neimpozitabil e adevarat. In jur de 30 euro felatia, 50 euro, sexul normal. Ciudat a fost ca dupa 5 ani aflindu-ma in Romania la o bere cu citiva amici vine el, antreprenorul roman de succes in Spania sa le explice celor de la masa cum sta cu capitalul si capitalismul si citi bani invirte el , el cel care are BMW si proprietti, gagici frumoase si vacante in tari exotice.Adevar e ca una spalata e ca una noua, si e normal ca nici ceapa nu a mincat nici gura nu-i miroase. Asta pina cind a dat fara sa vrea cu nasul de mine si s-a trecut pe invizibil.

Imi e dor sa vad linistea marii de acolo de pe plaja, apa calda si pestii din zorii zilei. Pestii fetelor sau de ce nu ai baietilor, care stateau la japca si la furat. La praduit si turnat.

Asa imi aduc aminte de orasul Valencia , romanizat, asa imi aduc aminte de romanii spaniolizati sau rromanii latinizati nevoie mare, imi aduc aminte si de romanii tiganizati,asa imi aduc aminte de o parte din viata mea , o parte care daca ii exclud pe acestia si includ doar prietenii a fost frumoasa. Frumoasa ca si Valencia, reala ca si viata, tragica ca si coridele. Uni vad, altii nu, altii nu vor sa vada, iar pe altii in cur ii doare. Si am avut un prieten care era antreprenor, si care l-a durut la inceput, Intre timp s-a obisnuit. Una spalata, e ca una noua.

Aviz amatorilor.

Cu stima EU

P.S. Si indiferent ce o sa ziceti realitatea aceasta e a mea si nu a voastra , dar trebuie sa intelegeti ca si asta e o realitate. Cred ca nu toti sinteti antreprenori. 🙂 🙂 🙂

2 răspunsuri la „Amintiri din Spania .2.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s