Pizza in Copenhaga

Satul pina peste cap de clienti arabi , albanezi, iugoslavi, curzi,italieni etc. m-am gindit sa va fac o confesiune doar asa poate va mai treziti sa mincati ceva ca lumea cit de cit calitativ. Citeva sfaturi de ultim momement. Din cauza crizei asa zisele pizzerii iti dau tot felul de rebuturi la preturi desul de mari ca sa nu mai spun de restaurante. Asa ca sa incepem.

Pentru a face pizza sau paste ai nevoie de materie prima. Faina, paste, rosii in bulion, ciuperci, cascaval (brinza), alte ingrediente. Nu sint probleme dar aici intervine smecheria. Calitatea produselor folosite scade din cauza crizei si tot mincam in oras , ca sintem pe fuga, alergam de la unul la altul si nu-i timp. Asa ca luam unde e mai covenabil si ce ne pica in mina. Fie ca e restaurant sau pizzerie costul de productie a unei pizza ar trebui sa fie conform unei calitati bune de min 20 dkk. De obicei costul de productie e undeva la 10 -12. De ce ? Calitatea produselor. Adaosul comercial practicat e de minimum 150% si poate duce pina la 500% asa ca daca tot dati un ban vedeti pe ce dati.

Rosiile in bulion sint 3 calitati in functie de cum sint culese. De obicei cel mai ieftin sint cele culese la ssfirsit si acestea sint cel mai des folosite. De multe ori se intimpla ca firmele mari sa trimita un agent sa cumpere tot stocul de marfa la un pret derizoriu si se schimba cu aceasta ocazie si termenul de valabilitate. Legumele folosite sint de cele mai multe ori conserve care sint cumparate sub aceeasi forma. De exemplu gogosarii sau ardeii marinati in contact cu brinza da un gust care nu e nici pe departe de cel natural. Daca pui gogosari sau orice altceva marinat gustul va fi acru. Uleiul de masline care ar trebui sa fie nu exista. Iar acel ulei de masline care il pun e din simburi de masline si acela e doar 51%. Restul e soia. Sunca presata pe care o mare parte o folosesc nu e sunca presata. E un tip de grasime, faina de oase si emulgatori care nu are nici o legatura cu carnea. E ieftin si bun pentru danezii care maninca orice e ieftin dar e bun si pentru oricine alcineva. Pizzariile care au volum mare comanda de multe ori marfa deja scazuta la termen ca sa o cumpere ieftin. Cascavalul folosit e un tip de cascaval care nu stiu cit lapte e dar oricum peste 50% e facut din ulei industrial. Nici macar din ulei natural. Mozzarella pe care multi o cititi pe reclame nu a fost niciodata in pizzeria aceea nici macar sa stea in frigider, ca sa nu mai spun ca nici nu stiu daca cei care o fac stiu. Deci eu unul as sfatui sa nu mincati pizza si sawarma la cine stie ce alte fast-food. Chiar si cele care sint cu noul smiley ELITE ar trebui sa va temeti din cauza ca marfa nu ca ar fi veche dar este de foarte proasta calitate. Doar ca sa vede-ti cum e cu mizeriile ce mincam in Copenhaga .

😦 😦

Dar daca totusi doriti sa mincati o pizza buna sint citeva locuri unde se poate. E intradevar un pic mai scump dar e calitativ.

Pizzerii

Pizzeria La Fiorita

Il Pane di Mauro

Tutto bello

Costa Smeralda 1

Costa smeralda 3

Quattro stagioni 1

Fontana di trevi

Restaurante- pizzerii

La Vecchia Signora

Quattro fontane

Vesuvio of Copenhagen

Restaurant

La Buca Degli Artisti ApS

Casa D’Antino

Il Peccato

Fugiti cind vedeti sunca taiata in bucatele mici si sfatul meu e sa nu cumparati. Daca va e foame mai rabdati pina cin dati de un loc unde miroase mai a brutarie. Sa nu fie un miros acru in pizzerie ( de acizii de la sucul de rosii stat la caldura  si de la conservaria care se pune pe pizza) iar iauntru sa nu existe praf de faina pe produsele expuse si curatenie cit mai mare. Aproape ca la farmacie. Despre saworma nu pot sa spun prea multe dar evit sa maninc pe cit posibil. Marfa congelata care vine la Frigoscandia e de multe ori schimbata data de expirare. Sawarma care se afla pe tija este transportata congelata si ulterior decongelata. Nu e proaspata chiar daca pare ca ar fi. Asa ca pofta buna si sper sa va fie de bine

Anunțuri

2 răspunsuri la „Pizza in Copenhaga

  1. salutare!
    am auzit ca in piinea facuta in dk,se pune faina de oase-bineinteles,de animale…!stie careva detalii?

  2. Nu stiu de unde ai auzit dar a spus sa rida de tine. Nu am auzit din cite stiu eu si distribui faina la pizzerii si brutarii sa faca asa ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s