Biblia si banii

Pe danemarca.dk puteti gasi un anunt de achizitionare de biblii

O parere a mea personala despre situatia ingrata in care se afla BOR in Copenhaga

Biblii pentru Parohia Ortodoxa Romana din Copenhaga

18.02.09 18:00

(published in Prima pagina, 28 vizualizari)

(click pentru versiunea online)


Pentru Parohia Ortodoxa Romana din Copenhaga dorim sa achizitionam 50 de Biblii Ortodoxe in romaneste.

Daca stiti unde putem cumpara aceste Biblii la un pret rezonabil va rugam sa ne contactati…..

Transportul din Romania va fi efectuat gratuit de catre firma Comati

Daca puteti dona o Biblie pentru Parohia noastra deasemenea ne puteti contacta la :

biserica@danemarca.dk

sau o puteti inmana direct Parintelui Mihai Hornicar in fiecare Dumineca, la savarsirea Sf Liturghii in biserica :


Skt Andreas Kirke, Gentofte / Ordrup


Adresa :

Kollegievej 2

2920 Charlottenlund

(Arata pe harta)

Mi se pare ciudat. Foarte ciudat ca Parohia Copenhaga sa nu poata lua biblii de la Patriarhie. Mi se pare si mai jenant pentru BOR sa trimita preot fara biblii si fara luminari. Mi se pare ciudat ca BOR sa stea pe bani, si astia de aici sa-si cumpere. Mi se pare ciudat ca preotul paroh trebuie sa apeleze la ienoriasi cind are telefon direct la Episcopie si la Patriarhie care au biblii , au tipografie, au biblioteci au de toate. Motive pentru situatia actuala pot fi gasite si garantat sint ca nu e asa, ca ….ca…… dar realitatea e cea reprezentata mai sus. E ciudat. Miroase a ceva ce nu-mi place. O fi transportul gratuit dar sa-ti achizitionezi singur cind cel care te-a trimis are sute, poate chiar mii de exemplare. Aici e ceva ce depaseste logica. Doar daca e ceva ascuns. Slujbe , vizite episcopale, miine poimiine patriarhale, schimb de experienta intre ortodoxi si greco-catolici, sutane, lantuti cu cruci stralucitoare, limbi de lemn si protocoale care mai de care dar sa nu ai tu , Biserica Ortodoxa Romana Biblii si sa ceri tu ca preot sa cumperi asta imi arata ca totul e pe bani. Nimic din ceea ce a trebui sa fie nu e fara. Stau si ma intrig ca prostul cum dracului o Patriarhie apartinind unui cult religios al carei avere e ….pffpfppfpf, MARE, trebuie sa cumpere biblii. Si cred ca din Romania nu din Danemarca. Si cum sa detailam:

-Patriarhia Tipareste biblia si o pune pe taraba prin calugari care fac munca patriotica de obicei sau oricum ceva nesemnificativ.

-Ienoriasul o cumpara cu bani si o trimite gratuit in Danemarca la Parohie

-Parohia o cumpara cu banii ienoriasilor de la cel care vrea sa o vinda

Nu-i stupid ? Pai daca e sa-l suni pe Preafericitul sau nu stiu ce Episcop poate sa trimita de acolo un calugar cu taxiul la Comati si sa e trimita in Danemarca. Oricum e gratuit transportul asa cum scrie acolo. Deci inseamna ca e altceva. Ori e un ajutor ca sa se vinda ceva biblii in Romania, ori sa dea dracului daca se intelege ceva din articol.

Preafericitilor si preasfintitilor din BOR, trimite-ti niste biblii de la tipografia Patriarhiei pe adresa mai sus mentionata. E mai simplu decit sa stai sa alergi pe la ienoriasi. Da-ti inapoi o biserica greco-catolica pe care a-ti luat-o abuziv dupa 1946 si luati una aici sau construiti una ca bani aveti suficienti. In Romania s-au construit mai multe biserici decit scoli si biblioteci la un loc in ultimii ani. Poate faceti un efort sa mai si dati fara sa cereti.

Ingrata situatie. Si acolo inseamna ca se merge pe aceeasi vorba : pestele se impute de la cap si se curata de la coada.

Si cred ca la fel se intimpla cu toate celelalt Parohii nou infiintate.

http://www.cartiortodoxe.ro/directorsubcateg.php?c=1&&sc=112

http://www.editurapatriarhiei.ro/magazin.php?cPath=39

Cea mai ieftina biblie costa la Patriarhie 54 lei x50=2700 ron. Asta inseamna 4685 dkk. Daca o iei jidneste si cumperi multe se negociaza deci cam minim 30% din valoare scade. Daca esti si membru al bisericii BOR ai si alte reduceri. Cit ? Dar hai fara reducere de membru. Asta inseamna 3279.5 dkk cu o reducere de 30 %. Nu poate Patriarhia din Romania, Sfintul Sinod sa plateasca 3279,5 dkk in situatia in care salariile preotilor si a clerului in general a crescut acum citeva zile? http://antena3.ro/stiri/romania/in-ciuda-crizei-economice-salariile-preotilor-cresc_65163.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s