Sfidarea logicii

Multe chestii sint logice dar si multe ilogice. Stiintele exacte, matematica, fizica , chimia etc, sint logice. Viata noastra biserica_bugetactuala se bazeaza pe logica (pt. unii). Pina si psihologia pentru un psiholog e logica. Sociologia e tot logica si se bazeaza pe calcule matematice. Deci cam tot ce ne inconjoara e logic. Fara logica nu se poate construi, nu se poate dezvolta , nu se poate evolua, nu se poate apropia de univers. Pentru asta ar trebui investit mai mult in scoala, in biblioteci, in informare , in cercetare, in dezvoltare. Din pacate nu se sta deloc asa. Se doreste investirea in televizoare, computere performante ( chiar daca le folosesti doar la 10% din capacitate), divertisment, iluzii desarte, Mos Craciun si Dumnezeu.

Sa vi acum sa-mi spui ca 1+1 fac 10 🙂 nu te cred decit daca poti dovedi logic, daca imi spui ca pamintul sta pe loc acelasi lucru, sa-mi spui ca Mos Craciun zboara in toata lumea inr-o noapte si-i rezolva pe toti iar nu cred , dar sa-mi spui ca un tip cu barba acolo sus asculta toate murmurele si rugaciunile la 3 miliarde de oameni trebuie sa cred. Trebuie sa cred ca cuvintul Lui e al Lui, si ca fiul sau , ca si ceilalti zei pagini (Krihna, Dionisos, etc.) s-a nascut pe 25 decembrie si a reinviat , trebuie sa cred chiar daca sfideaza logica. Trebuie sa-i dam cezarului ce e al cezarului si sa investim in ilogic in detrimentul logicii.

Asa e la noi , sintem mai catolici decit papa si mai tiganizati decit tiganii. Investim bani multi in credinta si mai putin in stiinta, in invatamint, in scoala , in copii, in viitor. Asa cum sfatul care mi-a fost dat unui logician a fost clar si raspicat, direct si pentru care indiferent de diferentele de opinii pe care le avem il respect chiar daca totul se desfasoara online, il apreciez pentru faptul ca poate face diferenta asa cum il apreciez si pe preot ca incerca sa faca ceva ideal. Dar cum nimeni , niciodata nu va atinge idealul ma indoiesc de acest lucru. Unul poate demonstra ca 1+1=2 sper ca si celalt sa poata demonstra ca cineva ne asculta si mai si ne intelege pe toti vorbind deodata.

Vad ca educatia, invatamintul, stiinta, cercetarea in Romania contemporana, e lasata pe locul doi in detrimentul credintei care si asa ilogica cum mi se pare mie , plina de cai incurcate si explicatii neintelese pentru logica mea. Vad profesorii din Romania umiliti de stat, de reclame jignitoare la adresa lor, vad elevii obraznici si fara educatie sau 7 ani de acasa, vad parintii cam nu prea departe de copii ca de copii sint produsul parintilor, si viitorul in care nu se investeste nimic. Acesta este statul roman pentru care controlarea maselor prin credinta este premiata cu bani, cu buget ridicat pentru ca BOR sa-si poata continua nesingherita manipularea , iar stiinta sa se zbata intre viata si moarte la limita supravietuirii cu sanse mici de dezvoltare a logicii si cu triumfalul mars al stapinilor ilogicii ar caror servicii trebuie rasplatite dupa faptele si serviciile lor.

Inchinati-va lor, zeilor, muritorilor si daca si voi, veti putea plati suficient calea catre mintuire garantat veti fi primiti in imparatia iluziilor .

Reclame

10 răspunsuri la „Sfidarea logicii

 1. Hai mey ca mam spart pe mine de ras. Auzi tu logica pe bloguri. Da tu nai citit bloguri inainte sati tragi blog? Ca nu este nici o logica si nici o nevoie de logica pe bloguri. Baga si tu o poza cu un caine care linge o masina sau asa ceva, si o sa vezi ce suces o sa ai, nu logica si alte nazbati din astea. Auzi mey la el intelectualu.

 2. Nu-i asa ? 😀 Dar daca tu nu ai nici o logica si iq-ul nu depaseste poza unui ciine care linge nu poti cere altceva.Nu doresc trafic sau sa am succes. Daca vrei citesti daca nu schimbi foaia. Simplu. 😦 😦 Mai blogarasule. 🙂 🙂

 3. Antonio, nu stiu de ce te mai obosesti sa raspunzi unor analfabeti care comenteaza de dragul de a comenta – modereaza/sterge comentariile direct.
  In ce priveste articolul am impresia ca din cauza pornirilor tale de a critica(pe buna dreptate) biserica ortodoxa faci o confuzie esentiala in ce priveste cristinism-ul, existenta divinitatii si logica. Parerea mea e ca aceste domenii nu se exclud, ba chiar se completeaza. De exemplu cele 10 porunci – sunt directe, clare si spuse raspicat(nu prea lasa loc de interpretari) si sunt logice. Ca manipuleaza maselor, condusa de BOR pt propriul profit sfideaza orice logica si bun simt asta e deja alta discutie.

 4. Cine vrea sa ma critice e liber. Nu ma deranjeaza critica. Prefer sa fiu eu prostul si altii mai destepti sa ma injure. De aia nu pot eu dormi noaptea 🙂 Au si ei dreptul la opinie. Si am spus ca nu am sa fac rabat la acest lucru chiar daca sint zeflemizat.

  Despre articol pot sa spun doua lucruri. Difrenta dintre credinta crestina si stiinta. Stiinta ne-a adus in sec XXI la nivelul care sintem acum. Cele doua au fost in razboi din totdeauna. E trist si ilogic sa vezi ca in continuare ilogicul are intiietate in fata logicului si religia are intietate in fata stiintei. Stiinta nu a omorit nici un cleric sau fata religioasa dar invers e plina istoria. Nu sint pornit impotriva BOR-ului ci impotriva prostirii. Steaua lor apune si e ultima zvicnire. Au fost Dumnezei timp de 1000 de ani. „Fosta-i Lele cit ai fost…”

 5. Da uite unde e manipularea.De sistemul binar am uitat de la scoala. Il stie calculatorul si i-am lasat lui partea asta a matematicii 😉 Nu vedem padurea de binari. Mai ramine sa vedem ce zice mosu cu barba 😀 coane Lektore

 6. Din punctul tau de vedere se vede asa, nu e sigur ca realiatea e asa cum crezi (vezi) tu.

  Logica este doar un instrument. Ca orice instrument e limitata. Asa ca nu ne poate duce decat pana la un anumit punct. Nu ne poate arata decat o parte a realitatii, a spus-o si Einstein.

  Cred ca te consumi prea mult pt ceva care nu este esential.

 7. Depinde cum e cu unghiul de vedere. De la mine asa se vede. Daca fac un pas la dreapta poate se vede altfel. Dar pina atunci privesc de unde sint. Nu pot sa vad dupa colt dar pot sa banuiesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s