Despre noul Skat

Deci sa incepem sa explicam grosso-modo sistemul nou de taxe care se va produce gradual pina in anul 2019. Pentru inceput din anul 2010 vor intra in functiune cele de skat direct. Adica impozitele pe venit la care cei care cistiga mult dupra taxarea se va face dupa nivelul actual. Adica cel care cistiga mult va cistiga si mai mult.Nu e sistem social ci e jecmaneala pe fata in prima faza.

Pentru cei care au un salariu normal , locuiesc cu chirie si nu fac alceva decit traiesc, economisesc si beau cite o bere din cind in cind , o sa fie un pic mai scump, deoarece energia electrica, apa, vor costa cu 15 % mai mult . Dulciurile, tigarile vor fi impoziate ca taxe de viciu, mai mult, asa ca nici pentru copii sa le da-ti ciocolata nu va mai fi rentabil. Daca ai si masina taxa de mediu se va mari ceva cu 700 dkk / an. Deci tu care sa spunem nu ai mari finante vei plati ceva mai mult . Daca nu ai datorii la banci nu vei beneficia de scaderi de taxe, daca mergi la munca in acelasi oras la fel.

Pentru cei care au credite de casa , de investitii etc , vor fi protejati si vor beneficia de reducerile de taxe. La aceasta categorie este scaderea substantiala de care se tot vorbeste. Aici toti cei care fac dovada ca au investit banii pe care ii cistiga in ceva , bursa, titluri, fonduri, pensii private, credite de tot felul, beneficiaza de grosul reducerilor de taxe.

Deci cei care sint saraci , ramin la fel doar ca s-ar putea sa saraceasca pina la urma cu scumpirile la apa, electricitate, tigari, zahar, etc, iar cei cu bani sau investitii cistiga ceva in plus.

Acum sa ma fac un pic avocatul diavolului, trebuie sa recunoastem ca e normal ca cel care munceste mult si cistiga bani multi prin munca trebuie sa si faca ceva cu banii si sa nu fie impozitat la fel cu cel care munceste mai putin. Vrei sa beneficiezi de ceva scutiri? Simplu. Si tu trebuie sa dai ceva. Sa faci ca banii sa circule in investitii care sa ajute economia sa functioneze. Daca vrei sa-i ti la ciorap sau saltea nu beneficiezi de nimic deci nici sa nu ai pretentii sa ceri. E cinic. Deci gindeste-te tu ca adult ,care poate are copii, sa faci ceva ca sa investesti in copii, sa se destepte ca in viitor sa nu fie sclav ca tine ca oricum tu esti si vei ramine indiferent daca ai Mercedes sau Logan. Daca pe tine nu te duce bibilica sa vezi ca 1+1=10 ( in sitem binar 😉 ) ca pe mine e bine macar sa ne tinem gura ca de dat ni se da dar nu ni se baga in traista. Daca tot sugem singele de aici ( capital) sa invatam sa-i folosim ca sa putem face ceva. Daca nu sintem in stare sa vedem sau sa intelegem chestiile astea nici sa nu avem pretentie ca vom putea recupera ceva.

Pe partea cealalta e ca dracu ca oricit ar fi totusi la toti banii care se platesc din taxe ar fi fost bine liberalii, capitalistii astia sa faca ceva mai normal dar lor le convine buget social la incasari si capitalist la cheltuieli. Din cauza asta e si favorit pentru NATO. Serviciile se platesc. Nimic nou. Dupa ce au venit americanii la TDC s-a crescut taxa de interconectare si a aparut opkaldafgift. Taxa la bere nu baga ca si-i pune pe Carlsberg si Tuborg in cap. Lego a incheiat anul aproape  pe + dar in ultima luna s-a dus in cap subit, ce sa spun de ceilalti mastodonti americani care trag tunuri sa-si poata plati datoria catre singura banca nationala privata. Trezoreria Americana. Sintem taxati si vom fi taxati cu un sistem diabolic de jumulire ca pe gaini.

Oricum ai da lasind la oparte toate chestiile despre danezi romani , unguri si tigani , ar fi bine sa va uitati in viitor si daca nu va duce capul nici sa aveti pretentii de scaderi de taxe. Investesti, adica risti , ai de cistigat, vrei sa ai un job sigur la caldurica, si nu vrei sa risti, nu vei pierde sigur dar nici sa ridici vocea ca vrei sa-ti dau si tie. Statul iti spune „Te fortez sa intelegi si daca tu nu esti in stare fa in asa fel incit copii tai sau urmasii tai sa fie in stare ca daca nu . Nu te pot ajuta”. Pina la urma averea nu sta in ce casa mare ai ci in urmasi si educatia pe care le-o dai. Scoala si investitiile pe care le faci in ei. Revin din nou la ce spunea Lektorul. Scoala si societatea te vrea prost ca sa poti sa urli ca ei sa aibe motiv. Intre timp cei carora le functioneaza bibilica cistiga in detrimentul celor care sint mai slabi de buzunar. Oricum toti cetatenii care domiciliaza in Dnemarca pot sa faca investitii dar pentru asta trebuie sa stea cu curul doar intr-o singura luntre si sa munceasca mult . Daca nu au educatie si scoala atunci trebuie sa munceasca dublu ca sa aibe de unde.

Deci in concluzie noul sistem de taxe este profitabil pentru cei care investesc banii in Danemarca, pentru ceilalti, nu si asa isi protejeaza sistemul fiscal si de taxe, isi controleaza baniii care se invirt in economie. Simplu si eficient. Inginerii financiare i care cel sarac nu cistiga nimic si daca vrea sa agoniseasca ceva sa devina sclav la banca sau sa isi puna mintea la contributie.

Reclame

2 răspunsuri la „Despre noul Skat

  1. Buna!
    Am si eu o intrebare.Am fost ieri sa imi fac tax cardul si as vrea sa stiu daca am 8% taxe sau 37%. Sunt student , le-am dat si scrisoare de la scoala care atesta ca sunt student, si am intrebat niste danezi sa ma lamureasca cu tax cardul dar fiecare zice altceva, nici ei nu stiu.
    As fi recunoscator daca m-ati putea lamuri cumva. Ce ar trebui sa stiu?

    Pe el scrie ceva cu Frikort si A-indkomst uden skattetræk : 87.000 dar scrie la capat Trækprocent: 37 . Nici nu stiu unde sa ma uit.

  2. Am sa-ti dau un link la un alt articol si citestel Ai sa vezi cum stra cu taxele. Exista si pe skat un link in care ti se explica in limba romana. Daca ai trecut 37% atunci +8 iti da 45%. Atit vei plati in taxe dar ai un Fradrag neimpozabil de 1800-1900 dkk. Deoarece esti student ai doar 19 ore pe saptamina drept de munca si din aceasta cauza se micsoreaza si Fradrag-ul. Mai multe citeste aici https://danrum.wordpress.com/2008/12/05/skat/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s