Sofer roman de TIR

De ce soferii de Tir din Romania sint prosti. Pentru ca sint desepti. Am condus toate felurile de masini dar soferi mai nenorociti ca romanii ( cei de TIR ) nu am vazut. Cind am fost la parinti si a trebuit sa conduc toata Romania de la Arad la Constanta , cele mai multe probleme le aveam cu smecherii si tiristii. De multe ori mergeau in coloana si conform legislatiei nu ai voie sa depasesti in coloana. Distanta dintre cele 2 sau mai multe tiruri este foarte mica de obicei cca. 4 metri. Daca depasesti un tir care se deplaseaza cu 80-90 km/ora, pe soselele din romania , distanta de 18 metrii pe care o are un tire destul de riscant. Reusind totusi sa depasesti urmeaza surpriza ca nu poti sa te bagi intre tiruri decit sa frinezi brusc de la viteza de depasire la viteza pe care o au tirurile taindu-i fata. Ulterior incepe smecheria. Cel caruia i-ai „taiat fata” din cauza lipsei de spatiu dintre cele doua tiruri, il anunta prin statie pe cei din fata care dupa ce incepi depasirea se misca catre stinga fortindu-te sa iesi in decor sau de ce nu chiar cu riscul de a provoca un accident. Asa mi s-a intimplat de citeva ori pe drumul de la Arad la Pitesti.

Normal, cind camioanele lungi se deplaseaza pe un drum , ar trebui sa respecte o distanta intre ele ca o masina se deplaseaza mai repede sa poata depasi camionul unul cite unul. E simplu. Acest lucru nu se respecta. Stau unul in curul altuia sa nu poata fi depasiti deoarece se afla in coloana. Pe autostrada nu este nici o problema in schimb pe drumurile nationale si europene este o mare problema cu nesimtirea soferilor. Ce ii determina sa stea unul in curul celuilalt cind oricum nu se depasesc nu stiu, dar asa e la romani.

Tiristii romani sint niste animale, niste nenorociti care oricit de mult ai incerca sa ii intelegi datorita problemelor pe care le au de ordin financiar sau familiar , nu scuza carnagiul pe care il executa in mod voit de cele mai multe ori pe drumurile publice. Vedem multe accidente pe sosele datorita vitezei , datorita incapacitatii soferilor dar nimeni nu doreste sa ada ca o mare parte din aceste se datoreaza cuiva. Cui ? Unei alte persoane care de cele mai multe ori isi continua nestingherita drumul ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic. A mai pierdut unul controlul dar acum e mort. Pe cine sa mai intrebam? Caprioara sau fazanul, pomul sau borna kilometrica, martori fara voie la accident.

Fortati sa merga fara diagrama, bazindu-se pe mentalitatea smechereasca pe care natia o apara, crima cu premeditare fara martori si fara dovezi merge brat la brat cu zicala „mortul e de vina„.

Risul  plinsului. Vor veni si vor spune unii ca nu-i adevarat. Ca si altii fac . Da dar sint chestii izolate. Pe o distanta de 800 de km am avut experenta asta de 5 ori. Patru dintre ele au fost doar asa , fara urmari doar cu mici sicane de teribilism, una in schimb a fost evidenta pina am iesit cu rotile din stinga in afara soselei la o viteza de 110-115 km/ora. Nu a fost mare lucru sa zicem dar daca mai intirziam 3 secunde ieseam in decor si cum decorul din Romania are copaci garantat ma opream in el. Nu am vazut sa fi avut ceva remuscari tiristul pe care il depaseam ci din contra. Si daca ma opream in decor ce se intimpla ? El isi vedea de treaba, ajungea in Arad. Isi baga diagrama , lua o amenda ca a mers fara diagrama iar mama plingea ca am murit ca prostul infipt intr-un copac. Politia spunea ca din cauza neadaptarii vitezei sau a oboselii si uite asa jegosul tirist roman , ca multi altii, devine criminal cu fata umana si totul se termina cu mortul e de vina . Si totusi ramine intrebarea de ce chestiile astea se intimpla mai mult cu soferii romani? Nu exista probleme asa de evidente cu alte nationalitati. Si de condus conducem citeva zeci de mii de km pe an.

Raspunsul mai jos

Soferia , manelele, prostia… ..superioritatea mentalitatii soferilor profesionisti romani :-D :-D :-D Si ca el , multi altii.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s