Un danez avertizeaza Danemarca

Un profesor de conomie de la Universitatea din Aalborg, pe numele sau adevarat Jørgen Goul Andersen avertizeaza guvernul danez de o situatie destul de grava in economia daneza. Ca si guvernul roman , si guvernul danez e mai cu mot. Averizeaza de situatia catastrofala a economiei daneze si face un atac direct asupre ingimfarii guvernului care anul trecut, ca si guvenul roman se umfla in pene. Nu stiu daca erau penele sau intestinul gros ,dar cert este faptul ca acum economia daneza se zgiltiie mai ceva ca la Apocalipsa. Nu-l cunosc pe respectivul profesor , cred ca Lektorasul Lektoreanu de matematica ,lectureaza din cind in cind lecturile lektorului de la catedra de economie dar a fost contactat de Reuters si nu de Ritzau. Interviul e destul de acid la adresa economistilor danezi din structurile guvernamentale. Ca si statul roman, statul danez a ignorat criticile. In schimb pe dannezul asta nu l-am vazut injurat de nimeni. Dar sa revenim. Sustine ca populatia daneza a fost indoctrinata (prostita) cu ideea ca economia daneza e puternica. Ca si in Romania guvernul danez manipuleaza (prosteste) mult si bine. Diferenta e ca aici exista un sistem social si un grup de gornisti profesionisti in anumite structuri , pe cind acasa amatorismul e ridicat la rang de profesionalism. Baiatul asta, nu prea e deacord cu sistemul nou de taxe si spune despre infiintarea Comisiei de Taxe ar fi fost bine sa se astepte si in situatia actuala sa se instituie o Comisie de Criza ceea ce e destul de logic in situatia in care falimentele sint in lant din cauza supralicitarii taxelor.

articol la Politiken

Concluzia e ca e negru. Bine nu-i problema ca nu ai ce sa pui pe masa, nu-i problema ca esti concediat (atita timp cit ai A-Kasse), nu-i problema ca o sa cistigi un pic mai putin decit inainte dar e problema ca nu se mai realizeaza profit in economie si atunci pierderile preiau controlul economiei care ulterior pe linga cit se mai si fura la nivel inalt va avea un impact de negativv greu de revitalizat. Seamana un pic ca la Romanita 🙂 ) Pe unii dintre romani ii vor afecta deoarece banii care vor trebui trimisi acasa vor fi mai putini si atunci ei nu vor mai avea cine stie ce in buzunar dar la sfirsit nu pot fi salvati toti. Mai trebuie sa si moara dintre ei. 🙂 🙂 😉

Reclame

4 răspunsuri la „Un danez avertizeaza Danemarca

  1. coane, il stiu pe ciumetele cu pricina. Un fel de gigi contra comunist, ahtiat dupa aparitii prin ziare si la televizor. Ar spune cele mai mari balarii, vezi de exemplu folosirea sintagmei de „catastrofa economica nationala”, absolut ridicola pentru oricine cunoaste cuvintul catastrofa. In zimbabwe e catastrofa, nu aici.

    Din pacate (sau din fericire) economia nu se poate pune intr-o singura ecuatie. Totul e supus interpretarii, exact ca in prezicerea vremii probabile, sau a incalzirii/racirii globale. Apropo de asta, stiai ca sint o groaza de meteorologi care pretind a avea model care arata ca de fapt ne paste o noua era glaciara?

    La mine e usor cu pitagora, macar 1+1 face intotdeauna 10:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s