Romani,injurati-i pe danezi

Tot ma uit si citesc comentariile multor romani despre danezi. E adevarat ca nu sint majoritatea dar sint cei mai multi care tipa si isi exprima nemultumirea fata de danezi. Eu sint partizanul lor, dupa mintea unora,si mai degraba tin cu inamicul, poate sint un tradator sau de ce nu tin cu ursul. De ce aleg sa-i apar si sa nu ma supun celor care striga in gura mare , „danezi rasisti”, „sistem hot” , ” oameni rai si increzuti”, „jegosi si alcoolici” , toate epitetele care te fac pe tine gornistul sau nemultumitul sa te simti superior cind injuri ca la usa cortului unde ai crescut si te-ai format ca om. Ascunsi in spatele unui pseudonim anonim, Giga, Mica, Fluture,Urechenita, Capusa etc dau friu liber manifestarilor mizerabile ascunse. Am stat si am vazut ca marea majoritate ii injura pe danezi in limba romana ca parca danezul intelege si daca ii spui ceva de mama ar fi ceva nou. Da daca ai spune ceva de mama unui roman atunci e periculos ca mama romanului are 4 tite si 3 perechi de funduri. Daca il bagi pe danez in a masii sau ii spui ca e curva nu e nimic nou dar mama romanca e sfinta Filofteia.

De la cele mai subdezvoltate injuraturi la cele mai abjecte , unii adreseaza mai direct sau mai pe ocolite tot felul de epitete sau comparatii. Diferenta e ca cea mai mare parte a celor care ii injura ii injura in romaneste ca sa auda romanii iar in situatia in care se intilneste pe strada sau se duce la primarie , la politie sau emigrari sint miei si umili de ti-e mai mare dragul sa-i privesti. Superioritatea de pe internet in comunitatea virtuala romaneasca devine brusc precum tiganul cu sarut mina boierule. Pe strada nu sint agresivi, la munca nu sint agresivi, doar in spatii inchise printre romanii care le inteleg urarile de „bine”.

Stiu si sint convins ca sint mult mai multi oameni care apreciaza ceea ce le ofera Danemarca decit cei care sint precum tiganii. Diferenta e ca acestia nu ii frecventeaza pe cei din urma, nu se implica in polemici tocmai pentru a nu genera conflict sau de ce nu poate scandalagii cibernetici au un atu ca tipa ca din gura de sarpe iar mahalagismul unor romani este destul de agresiv.

Nu sint danez si poate nu mai sint nici roman, cum zicea Lektorul, dar constat si cred in acelasi timp ca cel care trebuie schimbat e romanul si nu danezul. Oricum sa-l schimbi pe danez criticindu-i sistemul sau injurindu-l in romaneste nu vei face alceva decit vei da apa la moara nemultumirilor personale pe care ulterior cineva mai slab de inger le va prelua si le va propaga precum o molima. Ce cistig ai daca ii injuri pe danezi facind in acelasi timp din anumiti romani niste nemultumiti care vrind nevrind nu se vor putea integra niciodata si de ce nu poate vor ajunge sa devina niste mici infractori.Cu asta crezi ca se poate schimba Danemarca? Ca 1000 de romani ii injura pe danezi in romaneste? Si ca urmare sint alti paate 5-6 care iti vor da dreptate tinindu-ti isonul, facindu-te sa te simti bine? Ca o sa vina niste babuini sa-ti comenteze , „ai dreptate asa mi s-a intimplat si mie” , „sint niste….” , etc. „E clar ca se adreseaza romanilor, asa cum eu ma adresez tot lor. Din cauza asta danezii nu pot sa-si traiasca viata ca unii ii apara sau altii ii injura in romaneste. Parca o sa le ridice cineva statuie fie unuia fie altuia.

„Joburile bune sint pentru danezi” e una preferata de multi trepadusi de parca Danemarca e obligata sa iti dea job bun. Sau eventual danezii cu joburi bune sa te lase sa-i ocupi locul. Hai sa fim seriosi.Helloo. Sinteti sclavi si in Romania de unde ati plecat de prea mult „bine” si aici. Sinteti niste sclavi moderni care se vind ca si mine pe bani nu pe promisiuni desarte. Multi care vin doresc un job la banca , la primarie , la SAS, ca si asa e in rahat, un job pe masura educatiei. Care educatie? Aplicam la consortii pe functii inalte , aspiram sa fim cineva si daca nu-i loc de danezi hai sa-i injuram ca de ,  sintem sau am fost aici si am dat-o in bara . De ce nu ? Oricum nu intelege decit romanul si asa am sa schimb Danemarca.

Sint inginer, profesor de engleza, fizician, etc. daca nu ma credeti scrie pe usa la intrarea in casa, INGINER …ESCU, PROFESOR…GHE, titlul face parte din nume ca in anul 1000 d.c. , sta scris si nu ma cobor de la nivelul titlului pe care l-am cistigat cu sudoarea muncii mele, si a spagilor si mai putin a cunostintelor si de aceea din acesta cauza nu doresc sa-l pierd. Ma face sa ma simt bine ca sint cineva. Sint un titlu de articol scris pe o bucata de hirtie igienica inainte de folosire care ulterior tot pe apa simbetei ajunge.

Jocul cu frustrarile personale propagate in masa da nastere la razboaie si exact de asta nu cred ca e nevoie. In schimb mentalitatea balcanica asa cum am vazut-o eu printre romani, bulgari, albanezi , sirbi e o mentalitate primitiva care nu numai ca e agresiva dar este si autodistructiva. Din pacate realitatea ultimilor 20 de ani cu privire la emigrantii romani in Europa tinde sa impamintenesca ideea ca cei care trebuie sa-si schimbe mentalitatea sint balcanicii. Daca si realitatea asta nu e suficienta si din istoria ultimilor 20 de ani nu se doreste sa se inteleaga nimic atunci intradevar sintem mai presus de lege, de alti oameni, sintem buricul pamintului si de ce nu , chiar poporul ales.

3 răspunsuri la „Romani,injurati-i pe danezi

  1. NU STIU DE CE SPUN TOTI ROMANI DESPRE DANEZI CA SU-NT RASISTI DAR VOI AVETI HABAR CATE CASE AU FOST SPARTE BICICLETE FURATE POSETE SCANDALURI PRIN CLUBURI SI VOI VRETI SA VA IA DANEZI IN BRATE??????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s