Intrigarea romanilor

A inceput sa doara prostia.

Ieri am citit pe http://www.danemarca.dk,  o stire despre Mogens Camre, europarlamentar danez despre UE membru al partifului Dansk Folkeparti un fel de Romania mare , deoarece si pe aici sint alegeri si politicienii fac tot felul de afirmatii, unii gratuite altii pe bani multi. Articolul suna asa:

Romania si Bulgaria sint niste societati retradate, invechite si bolnave. Nu merita sa aiba influenta in Parlamentul European si deci sa conduca destinele popoarelor membre…. declara Mogens Camre , politicianul danez de extrema dreapta. Mogens Camre este europarlamentar si membru marcant al partidului Dansk Folkeparti ( n.r. un fel de Romania Mare a Danemarcei )…. Ascultati aici tot interviul cu Mogens Camre ( clip audio in engleza)……..mai mult la danemarca.dk

De ce am scris Intrigarea romanilor pentru ca este o intrigare. Este un fel de a da apa la moara Babuinilor. Celor care isi traiesc un pic din viata mizera prin Danemarca. Ne place sau nu , unii arunca o piatra in apa si alti nu pot sa o scoata. Cu voie sau fara voie , nu e important, cu interes sau fara interes nu e important , e important ca unii vor cadea in capcana precum soarecele . Dar in fine nu discut de persoana ci vreau sa spun cit de mult impact are si polemizarea romanilor , instigarea lor impotriva danezilor.  Mizerii, care indiferent de singele care ii curge roman sau danez sau ce dracului singe de tigan mai curge tot una dintre cele 4 grupe arhicunoscute. Diferenta e ca folosirea cuvintelor , ca un cutit cu doua taisuri. De ce oare ne taiem craca si de ce alimentam mizeria umana care si asa de abia mai respiram cu paiul inecati in groapa cu cacat.  Ii lovesti in patriotismul si nationalismul romanesc alimentindu-i frustrarile. Si Jurnalul national s-a sesizat  de inteligenta alesilor romani. Poate pe dreptate sau nu este vizibil la canditatii sau europarlamentarii romani, cei cu fite in cap si mai putina materie cenusie, facuti politicieni sau ambasadori asa cum am spus pe sub birouri si in veceuri , in camere de hotel sau mai bine zis pe trotuar. Ca la curve. Poate de fapt asta sint, dar in fine e  meserie veche si trebuie sa existe.

Interviul cu pricina in limba engleza si am sa transcriu ceea ce spune despre Romania si Bulgaria:

When i look over the voting rules i see countrys like Romania and Bulgaria have much more votes then Danmark, Sweeden and Finland. Honesty speeking we are more clever then they are, we create much more healthy, much more vailibile sociteties. We have much more transparancy, democracy, social wellfare and we don’t think that people hwo did not create healthy societies shoud decide for us. We are worryed that countrys hwo consider old fashion, anti-reforms in many cases direct reactionary have so much influence in Europe……”

Nu am auzit si nici nu exista nici un cuvint despre poporul roman sau bulgar ci despre Romania si Bulgaria, dar despre cei care reprezinta Romania in parlamentul european si au puterea de a vota. Nu am auzit si nu exista „Romanii sint prea retardati si invechiti pentru a avea locuri in Parlamentul European..” Si chiar asa de ar fi este o realitate. Nu s-a referit la romani ci la autoritati. La politicienii di parlamentul european din cauza carora sintem pe aici. S-a referit la ambasadori si oameni de afaceri. La capul pestelui care e imputit si a intrat deja in putrefactie. Si aici e capcana. Unii nu vad asa. Ei cred ca ii injura pe ei. Pe mine sincer nu, nici pe multi dintre noi dar pe unii babuini , da. Unii se simt vizati loviti in amorul propriu si de ce nu altii vor spune ca e doar o informatie. Dar nu e asa. Eventual cuvintul RETARDAT ar trebui trimis cu directie autoritatilor statului, ambasadei si oamenilor din ea, politicienilor si pupincuristilor, lingailor si javrelor din administratia Romaniei.Cum se poate sa nu poti sa recunosti ca Danemarca, cu bunele si cu relele ei, are un sistem invidiat in care stai si-ti traiesti traiul, vin din Spania, Italia, Romania ca aici se cistiga daca nu din cauza celor care au creat sistemul din cauza cui ? Ca are Danemarca resurse asa mari?  Mizerii umane.

Este trist sa constati ca se interpreteaza cum iti convine tie si mai putin ceea ce este. Dar multi vad, putini pricep, si mai putini analizeaza.  Mie unul mi se pare de bun simt. Asta asa ca poate inca il mai am, unii in schimb nu. Nu s-a referit prea mult si pe parcursul interviului a facut si referinte la Franta si la factorii de decizie ai Frantei , oameni care iau decizii din afara. Este acelasi lucru care se vorbeste peste tot. In ceea ce priveste despre Romania, ca e nationalist el, parlamentarul danez, ca e el rasist sau cum ii mai spun unii ceea ce a spus este realitate. De ce oameni ( euro-parlamentari romani ) sa decida si cuvintul incompetentilor din politica romaneasca sa fie mai greu la cintar decit cei care spre deosebire de politicienii romani au un sistem si o societate net superioara ? Politicianul roman, a avut 20 de ani pentru a reforma si a construi o societate. A facut-o ? Da, din cauza aia toti vor sa plece de acolo. Multora le e si le-a fost greu. Spagi, smecherii, mizerie, ingimfare. Intr-un cuvint „romanisme”. Acestea nu se mai vad. Le place sa se duca la radacini smecheri nevoie mare ca e parlamentar, sau salahor si are in buzunar mai multi bani decit romanul de acasa si aici sau pe unde e ,miroase sosetele si isi maninca de sub unghii, sa agonisesca banutii necesari grandomaniei pe care o afiseaza si inteligentei superioara manifestata in drumurile lor prin Romania, printre amici, prieteni, familie. Vai de capul vostru romani mercenari. Sariti din creanga in creanga precum un babuin, o primata la care nivelul inteligentei e peste media voastra. Oricum nota 10 lui Horia pentru modul cum i-a facut pe babuini sa sara de cur in sus. Nota 1 cu felicitarile de rigoare celor carora orgoliul, „patriotismul” le-a fost ranit si au uitat ca Romania este  condusa exact de cei sint criticati. Poate pe buna dreptate, poate nu, dar undeva exista un simbure de adevar. Astia sint, cu babuini si primate defilam de la cel mai mic la cel mai mare nivel.


6 răspunsuri la „Intrigarea romanilor

 1. respect coane:)

  din partea mea pot toti politicienii de dambovita sa iasa la pensie cu spume si in chinuri prelungite.

  tot ce doresc insa e sa-l ia si pe mogens camre o durere de lumbago pina moare:)

 2. Uneori presiunea mentalã a opiniei dominante este covîrsitoare. Asa s-a întîmplat cu planul american de salvare a economiei, celebrul plan de 700 de miliarde de dolari. Situaþie de manual în care si se spune de peste tot cã timpul dezbaterii a trecut si e nevoie de actiuni rapide. Cînd un critic literar din România implora pe blogul propriu Congresul american sã aprobe planul economic, am avut dovada comicã cã asistãm la o contagiune mentalã indusã de panicã. Deja planul suferã la capitolul implementare, iar efectele pozitive întîrzie. Ideea cã niste birocrati pot cumpãra rapid activele proaste acumulate de bãnci în ani de zile a avut în sine ceva prostesc si romantic. În vremuri de crizã, speranta pare sã întunece ratiunea. Mai mult de 170 de economisti au trimis în septembrie Congresului o scrisoare în care spuneau cã planul trebuie respins pentru cã este incorect, ambiguu si slãbeste economia pe termen lung. Incorect pentru cã investitorii care riscaserã cel mai mult nu ar fi suportat si costurile acestor riscuri, transferate cãtre contribuabili. Ambiguu pentru cã nu era clar unde anume trebuie aruncati banii publici. Defectuos pe termen lung pentru cã în loc ca aceastã crizã sã fie prilejul pentru curãþirea economiei de investiþii proaste, acestea ar fi urmat sã fie ascunse sub preº. Apelul a fost ignorat, cei doi candidaþi la presedintie au rugat si ei Congresul sã aprobe planul. Totul sub sloganul: „sã facem ceva, orice!”.

  • Asa e de cind e lumea si pamintul. „Initiatii” fura iar prostul plateste. Pina cind? Pina cind prostul o sa se destepte si o sa dea cu barda . Ulterior vor spune unii ca sint asupriti de prostime 🙂 🙂

 3. In primul rand felicitari pt ceea ce faci. In ce priveste domnul Mogens Camre, ii inteleg frustarea si oarecum frica de a fi guvernat de romani sau bulgari, dar sa nu uitam un lucru, vorbim despre putere politica in Europa! Or mai curind sau mai tarziu criteriul national in Europa, va fi si va trebui uitat! Va trebui inlocuit cu partide de diferite orientari, EUROPENE! Bazate pe criterii de valoare, de forta etc. Si nu va fi nevoie de dictatul unei tari. Iar daca danezi sunt destul de buni, si poate ca sunt, ei vor fi liderii acelor bulgari, romani, francezi, germani, prosti… da’ multi! pt o Europa a europenilor, dac’o fi sa fie!

  • Interesele de a saracii bugetul individual al catatenilor europei este vizibil. Pentru asta e nevoie de legislatie care poate fi implementata cu „voturi democratice” sau cumparate. Cele 13 voturi ale Danemarcei nu inseamna nimic linga 50 ale unor tari ca Romania si Bulgaria care oricind sint masa de manevra in jocul politic. Daca asa stau lucrurile in U.E. atunci mi se pare ca ar fi mai bine fara dar sa speram ca nu. In schimb vedem persoane gen, Basescu jr, Becali&Co etc care chipurile te vor reprezenta pe tine cetatean roman ceea ce nu a fost niciodata. Vor reprezenta grupurile de interese care te saracesc la buzunar prin inginerii financiare si crize economice. Dar ai dreptate cind spui, prosti dar multi si pentru asta trebuie sa acceptam dar nu sa tacem din gura. Macar dreptul de a ii injura pe unii si pe altii nu ni-l ia nimeni.

   • „Cele 13 voturi ale Danemarcei nu inseamna nimic linga 50 ale unor tari ca Romania si Bulgaria”. De acord! Dar daca faci adunarea? Hai sa fim un pic realisti si pragmatici. Danezii ne iubesc pe noi si pe bulgari? Da’ germanii? Sau francezii? …Al de sus cu mila lui… Si de ce oare tocmai ei, nordicii si parca olandezii incep sa ne ajute, ridicand restrictiile de munca pt ai nostrii? Oare nu ei au nevoie de voturi europene, intr-o confruntare cu germanii, cu francezii? Cu sau fara noi Franta, Italia,Germania sunt sefii. Dar nordicii + U.K? „GOD SAVE THE QUEEN!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s