Patriotismul turbat vs. cetatenia romana

Toti sintem nascuti sub un steag. Intr-o anumita zona. Se numeste din pacate Romania , Danemarca, America. M-a intrebat pe mine cind le-au numit? Nu cred. Da si? Si ce sa spum. Multi sint alte natii sau ceva corcituri. Ba jidan, cu bulgar cu roman, cu tigan, danezo arab? Nu jidan ca ei deobicei sint campionii asupritilor. Toti acestia au un singur numitor comun. Decarteaza la cei care sint mai smecheri. La stat. Ca e danez, roman , american, el decarteaza. Dar ce se face cu ei? Pai normal ca peste tot se fura toti. Nu se lasa nimic. De catre cine? Pai de catre Statul de drept. Acelasi stat care te face sa te bati cu pumnul in piept ca esti roman, sau ungur sau ce natie oi mai fi.Tu te dai babuin la gorila si Tarzan iti fura banana. Ramii cu degetu-n gura , pierzind timpul cu maruntisuri si El, Tarzan te-a lasat fara gologani. Bine acum nu stiu cum e pe la americani, dar mai stiu cum e pe acilea pe la noi prin nord. Palma are 5 degete iar degetul mare are o pozitie de a nu putea sa bagi mina pina la cot si cam asa e pe aici. Se fura de se rupe la nivel inalt dar totul cu „bun simt” 🙂 Adica mai pe romaneste mai vad si banii pe undeva.  La noi , de la Balcaniada din timpurile preistorice, cei pentru care esti mindru ca esti patriot si  pentru care te bati sau te certi cu vecinul indiferent daca e dreapta sau stinga sau extrema curului, te fura, te face posta , iti violeaza tot ce se poate viola, tot ce are gaura. Nu conteaza ca buzunarul e virgin si inchis cu fermoarul ca el vine cu lama. Si nu vorbesc de tigan ci vorbesc de Statul de drept. Acel stat de drept care de fapt nu e pentru tine ci pentru EI.

Muntii, padurile, Marea Neagra, Dunarea si Ozana cea lin curgatoare, nu e pentru voi. Nici pentru mine , si nici pentru pulime. Daca vrei sa vezi Delta Dunarii trebuie sa platesti. Romania a devenit o rezervatie dar nu o rezervatie UNESCO sau a patrimoniului national. E a patrimoniului Statului de drept, a Statului care da altora si care tie iti ia si iti da o chestie asa mare pe post de biberon ca sa iti mai ametesti foamea iar cetatenii romani sint specii rare pe cale de disparitie „protejate” de Stat, Ambasade, Consulate , institutii etc. Mai ceva ca la ZOO.

Sint si lucruri frumoase, o istorie frumoasa ca a fiecarei natiuni. Sint si oameni normali. Dar sint prea multi hoti, smecheri si patrioti nevoie mare.  Cum am devenit precum jidanii acum 1000 de ani, am fugit multi care pe unde am putut sa scapam de mizerie. Indiferent de situatie,  sintem legati de locul in care ne-am nascut. Nu-i nici o problema cu locul ci e problema cu pasaportul. Pasaportul care te face sa ingenunchezi in fata Statului Roman. Sclavi sintem oriunde vom fi dar pulime doar pentru ei. Pentru ei se bat vecinii, se cearta pensionari in Cismigiu si pentru ei trebuie sa mergem la vot, sa-i votam , sa aiba baza legala de a te trata ca pe o sluga. Se cearta „patriotul turbat” cu „tradatorul autoexilat” uitind ca au luat drumul pribegiei datorita Statului Roman si a oamenilor care au facut din ea o tara de nesuportat pentru unii. Si pentru asta, tu, babuin cu par pe limba, batindu-te in piept cu patriotismul tau cel mare si injurindu-i pe altii te face sa te simti superior. Daca eu renunt la cetatenia romana sau oricare altul ar renunta ma face mai putin patriot? Nu cred. Dar sigur ma va face sa nu ma mai supun umilintei de a ma duce sa-mi schimb documente, nu ma va face sa fiu umilit de statul Roman si sint protejat de alt stat.  Si daca vreau si tin mortis sa fiu deapururi roman pe hirtia pasaportului poate ar cam trebui sa tac dracului din gura sau sa fac rost de o pusca , si sa-i impusc pe toti.

Facind un exercitiu de imaginatie , ce cistig am daca pe pasaport scrie Romania? Am dreptul sa merg la vot. Am dreptul sa ce altceva? Doctor gratuit? De a plati?  Ce drept am? Ceva ce cu adevarat sa ma faca sa fiu mindru ca sint  cetatean roman? Am gasit unul si e singurul. Am dreptul de ai injura pe jigodii, am dreptul de a spurca la fel cum au ei dreptul de a face ce vor. Babuinii vor intelege oricum ca defapt astia care ii injuram pe asa zisii romani sintem niste tradatori. Asa cum si Antonescu a fost tradator,  Codreanu, Eliade, Cioran etc. Cam toti astia sintem niste nenorociti. Dar cum m-am nascut roman si nu imi pot lua acest drept la cetatenie , datorita acestui drept conferit de locul de obirsie pe linga datoriile mele pe care le am fata de Romania am dreptul sa-i spurc si sa instig asa cum au si ei dreptul de a ma fura la buzunar si de a ma trata ca pe un sclav, contribuabil.

Daca esti cetatean roman cu domiciliul in strainatate copii tai nu au voie sa mearga singuri cu avionul. De ce ? Ca asa spun sefii statului, daca te insori si divortezi trebuie sa iti inregistrezi casatoria si la ei. Daca ai copii nascuti afara si vrei sa te duci in vizita in Romania nu mai ai voie sa-i scoti chiar daca statul Roman nu te-a intrebat cind i-ai facut. Sint ai  lui deja si pentru asta tu trebuie sa le multumesti ca are grija de toti copii romanilor de pretutindeni. Daca ai nevoie de o chitanta, o hirtie , de platit un impozit trebuie sa te duci cu sarut mina la ei si sa te tirasti in fata lor. Trebuie sa fi mindru ca esti cetatean roman. Foarte mindru atunci  cind pentru un amarit de Pasaport, Buletin de identitate trebuie sa cauti cele mai idioate hirtii, sa le copezi sa decartezi. Acte peste acte, copii peste copii, cerinte de la Adam si Eva incoace iar ei iti dau biberonul ca tu sa te simti patriot sa-i iubesti pe cei care te „hranesc” cu toate aceste lucruri. Si oare toti cei care renunta la cetatenie nu mai sint patrioti? Patriotismul unor babuini e datorita pasaportului? Patriotismul in ce se masoara sa nu-ti injuri superiorul, sa-ti pui mizeria sub pres si sa-ti faci curatenia din paste in craciun. Ce frumos ! Are vreo legatura patriotismul cu cetatenia? O fi asa. Pasaportul imi da dreptul sa fiu patriot. Fara el , nu mai sint. Dar daca iau pasaportul si il bag pe git la consul ? La presedinte. Daca sint dupa bomba atomica si am ramas singur si fara hirtie igienica.

Dupa folosire va rugam returnati-l autoritatilor emitente 😀

Ultimul sa stinga lumina 😦


Un răspuns la „Patriotismul turbat vs. cetatenia romana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s