Votul Impotriva

Toata lumea stie ce e aia. Si ce inseamna popular .Adica o data la o anumita perioada de timp te duci sa pui stampila pe cite un dobitoc , un hot un pic mai mare decit tine si care fura cu legea-n mina de rupe. Un cioban care da cu bita in balta. Acum ca era moldovean, ungurean sau ardelean nu stiu dar sigur oile erau mai cornute, mai laptroase, mai devreme la case….Si uite asa ne pregatim de votat, bine cine se duce eu unul nu ma duc dar cine vrea sa duca sa pupe ceva miini si citeva cururi e liber ca e asa zisa „democratie” , sperind ca o sa fie mai bine le transmit: „sper-ma ta dar speri degeaba”. Si bunicu a sperat , si strabunicul a sperat, nu jidanul , din cealalta parte, taicamiu a sperat el nu mai are acum ce sa spere, asa ca voi sperati in continuare. Eu unul ma uit la cei dinainte cum au murit cu speranta in brate ca o sa fie bine. Acum sa nu fiu nerecunoscator e mai bine poate decit inainte dar nu e din cauza lor ci din cauza dezvoltarii. Trebuie sa le dea ceva graunte la gainuse doar sa nu crape de foame , nu de alta dar nu mai gasesc contribuabili si nu-si mai justifica existenta lor de Stat de Drept. In fine , ca deobicei o iau pe aratura. Totusi ca sa poata sa-ti ia gologanii mai intii trebuie sa-ti dea cu o mina si pe urma iti ia cu doua. Altfel ti-ar lua gaina din batatura si poate chiar praful de pe toba sau cenusa din soba. Nu e peste tot la fel. Aici iti ia o data si bine , in alte parti iti ia cite putin de foarte multe ori peste tot si indiferent de cum e, baietii de sus lucreaza la fel.

Exista peste tot un sistem unde ai o stampila si votezi pe unul  dint-o suta sau din doi ulterior. Votul este de doua feluri. Vot valabil sau anulat. Oile nu au dreptul de a fi impotriva. Nu exista posibilitatea de a fi impotriva. In parlamente, in forurile decizionale exista votul pentru, abtinerile si votul impotriva. Noi, astia multi si prosti, care  decartam considerabil la buget nu avem dreptul sa fim impotriva. Nicaieri in aceatra lume „civilizata” prostimea nu are dreptul de a fi impotriva. Este un drept fundamental al oricarei democratii. Se vorbeste tot mai mult in Romania despre votul obligatoriu. De ce nimeni nu pune pe tapet VOTUL IMPOTRIVA. Eu unul asa dupa bila mea , si cu ajutorul unora mai destepti ca mine care poate mi-au spus, as fi deacord ca toata lumea sa fie OBLIGATA sa voteze dar sa aiba si dreptul de a vota IMPOTRIVA. Impotriva lui Basecu, Antonescu, Geoana sau de ce nu impotriva oricarui presedinte din lume.

Conform unor studii si statistici, anumite persoane platesc si stinga si dreapta(liberali si socialisti) deopotriva urmind ca atunci cind una din ele iese, ca nu-i asa , una din doua iese pina la urma, va lua insutit toata investitia facuta in ambele parti ale politicii. E un sistem inventat de cineva destept care cred ca a fost jidan de la Radio Erevan 🙂 Nu-i nimic rau cu cei care fac asa, e democratie si plateste pe cine vrea ca fiecare om sau ideologie are pretul sau cum ar spune acelasi jidan,  dar de ce sa nu am si eu , si altii, sau toti celalti , DREPTUL FUNDAMENTAL DE A  fi IMPOTRIVA. Ceva ca la referendum unde se spune DA sau NU. Sa facem un exercitiu: sa luam Statele Unite. Au fost alegerile. Daca cei care nu-l vroiau nici pe Mc Caine nici pe Obama aveau dreptul de a vota impotriva cam care erau rezultatele? Daca conform statisticilor voteaza doar 50% si ceilalti 50 % nu voteaza sint impotriva ,inseamna ca majoritatea po(pula)tiei unei tari este impotriva unuia sau a altuia. Daca in toata propaganda pentru stinga, dreapta intervine si propaganda impotriva garantat baietii destepti stau si isi sug degetul de la picioare.In America exista o mica organizatie http://www.nota.org/

What is Voters for None of the Above?

  • A nonpartisan organization dedicated to enacting Voter Consent laws, giving voters the ballot option to reject all candidates for an office and to call for a new election with new candidates to fill that office.

  • We take no position on any other issue; we neither endorse nor oppose any candidacy or party.

  • Welcomes the support of all who want to enact Voter Consent laws.

La noi e asa ceva? Nu ca nu se vrea si nici nu se prea bate apa la televizor pe la manele si tiganiade. Sint alte lucruri importante. As vrea sa vad o dezbatere sau o campanie asa cum a fost pentru Gica Popescu, Ritzi, Basecu cu tiganca si alte campanii de circ, o campanie de fortare a parlamentului sa adopte o lege de genul asta. Si nu numai in Romania. Oriunde.

Mult mai clara este situatia in Romania. In Parlament votul e democratic. Adica cele trei parti ale axei numerelor exista. La noi se opreste la zero. Pentru celalti 60%  care nu vin la vot, nu este alternativa. Numerele reale pentru ei incep de la 0 si se duc pina la plus infinit. Numerele cu minus nu ezista. La ei e doar matematica care le convine lor. Logica e doar atit. Nu le da niciodata cu minus ca folosesc numai numerele cu plus. Si asa o minoritate de babuini , datorita legilor decide.Se poate spune ca e normal asa, si ca asta ar duce la repetarea alegerilor ceea ce duce mai departe la cheltuirea banilor publici. Hai nu ma inebuni. Dar de ce sa se cheltuiasca din bani publici. Daca nu sint in stare sa fie votat si se va vota impotriva se se faca din nou alegeri pe banii lor. Proprii si personali si de ce nu pe banii baietilor care asa cum am spus cheltuie platind amindoua taberele.  Cred ca ar fi mai normal. Un pic mai logic. Un pic mai real si un pic mai uman. Nu cred, de exemplu sa-l luam pe Soros care are bani sa-si puna si-n cap, dupa citeva alegeri in care baietii primesc vot negativ l-ar mai tine cureaua? Ar intra in faliment si atunci nu ar mai fi destept. S-ar duce dracului cu speculatiile pe burse si inginerii financiare. Asa cum am spus de Soros putem sa spunem de orice finantator de campanii electorale. Ar mai investii in asa zisele „principii ale democratiei„. Ma indoiesc.

Despre votul obligatoriu as dori sa spun ceva. Nici nu cred ca ar fi nevoie sa fiu obligat sa votez. Este suficient sa-mi introduca in lege DREPTUL FUNDAMENTAL de a fi IMPOTRIVA. Sigur vor veni peste 90% din votanti si asa se rezolva problema mare a  absenteismului. Asta ar fi ca o ghilotina pentru toti politicienii din rahat turcesc pe care ii avem . Si e valabil peste tot ca sistemul e creat peste tot la fel. Nu conteaza ca e America, Danemarca sau Romania.

Asadar am sa ma mai duc la vot doar cind voi avea DREPTUL FUNDAMENTAL DE A FI IMPOTRIVA. Cu ce drept ei sint mai breji? Dreptul „seniorului” din evul mediu care avea dreptul de a dezvergina mireasa tarnului de pe pamintul lui. Ei de ce au dreptul de a fi impotriva cind nu le convine o lege iar eu nu am dreptul sa fiu impotriva unui cioban. Dar chiar sa fiu oaie pina la sfirsit? Bineinteles. Normal ca asta vom fi. Doar de muls de bani sintem buni, dar sa ma mulga de sub burta ca macar e singurul lucru  care  sa-mi faca placere, ca altul care ar mai fi ? Sa vina Ambasadorul sau Presedintele sau cine stie ce drac de Stapin de pe la nu stiu ce „institutie democratica” sa stea la coada. Nu de alta dar  e gratis. Nu le voi cere taxa. Ei de ce imi cer? Ar cam trebui sa se creeze un ANTIVIRUS POLITIC si sa-i vaccinam fortat asa cum se vaccineaza impotriva gripei porcine prin Anglia. Sau sa nu-i mai vaccinam . Ci sa-i virusam . Poate crapa mai repede. Ce m-as face eu fara ei? Primul lucru mi-as cumpara o pusca si mi-as trai viata mai departe la o bere, doua , trei, la munca, acasa. Normal. Nu am nevoie de ei sa ma protejeze. Si asa cu ce ma protejeaza? Daca se stie ca am o pusca in casa nu cred ca am nevoie de protectia lor. Oricum ei te protejeaza de se rup. 😀 Iar bat cimpii. Imaginatia asta …..

Bullshit

VOTATI IMPOTRIVA!

😀 🙂 😀  Hai ca-i buna 😉 . Nu aveti dreptul. E stabilit prin lege. Unde-i lege nu-i tocmeala. Doar naste niste Hitleri.

A fost doar un exercitiu, nimic intentionat. Asemanarea cu personaje reale e voit pur intimplatoare. Sa nu incercati sa faceti asta acasa.

Pericol de gindire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s