Telefonia mobila in Danemarca

Cum sint o gramada care ii injura pe danezi in romaneste ca si popor ,nu cred ca inca unul in plus va schimba lucrurile. In schimb am sa spun iar despre rau dar nu despre Danemarca ca tara, ci despre Danemarca ca loc de inginerii financiare care te face sa bagi mina in buzunar. Baietii destepti, smecherii cu staif asa cum sint peste tot indiferent cum se numeste tara. Cei din cauza carora de fapt multi injura Danemarca fara a intelege nimic din ea.

In Danemarca , telefonia mobila este speciala. Adica are anumite posibilitati de a te face sa nu vezi padurea de copaci si sa decartezi ceva in plus. Acum citiva ani exista un tarif. Nimic nou. Un tarif care ca deobicei datorita concurentei devenea din ce in ce mai mic. Se ajunsese undeva la 60 øre/min. Taxarea se face la secunda inca din primul minut , fiindca asa e legea. Si cum unde-i lege nu-i tocmeala si cum aveai ca si consumator de beneficiat au gasit o bresa, ca de obicei, o smecherie care sa te faca sa platesti mai mult. Aici nu e vorba de stat. De Danemarca. Ci de baietii destepti, cei care i-am numit Mastodonti, cei care in numele democratiei iti baga mina in buzunar si in numele capitalismului si al economiei de piata detine monopol si asa devi mai sarac tu. Nu are legatura deloc cu capitalismul, concurenta, jocurile economice. Ci are legatura direct cu monopolul, hotia si ….nu stiu cum sa spun. America? Evrei? Masoni? Nu stiu ce sa spun, dar am sa le spun in continuare Mastodonti. Revin la telefonie.

TDC- compania nationala de telecomunicatii, a fost o parte privatizata acum citiva ani. Mai  e mult dar, smecherii din sistemul telecomunicatiilor au tras destule sfori sa-si bage citiva oameni prin guvern. Dupa ce s-a reusit, ca stiti si voi , se reuseste, fiecare are pretul sau conform unei zicale jidanesti, au introdus o taxa de interconectare mai mare. Aceasta taxa de interconectare au facut-o chipurile sa creasca bugetul ceea ce e exact frectia la picior de lemn. Baietii, Sonofon, Telia, TDC, au introdus opkaldsafgift.

Stiti ce e aia? Este Taxa de interconectare. Este un tarif ascuns la fiecare apel efectuat. Nu conteaza ca nu raspunde el te taxeaza cu ceva øre. Smecheria vine aici, atunci cind vezi ca scrie  35øre/min si pe urma scrie 35-60 øre opkaldsafgift. Deci daca doar suni fara sa-ti raspunda nimeni. Nu faci nici o convorbire platesti 1 minut. Cum tariful convorbirii este taxat la minut, opkaldsafgift e taxat indiferent daca raspunde sau nu. Nu-i destept sistemul? Si uite asa , acolo unde tarifele pe minut sint mici, ex, Lebara are 49 øre opkaldsafgift. CBB Mobile- 50 øre, Telia 35øre, TDC- 35 øre, Telenor- 35øre, si exemplele ar putea continua, taxa de interconectare e mai mare.  Dupa o perioada de timp , organizatii civice au dat in judecata companiile pentru aceasta taxa. Ca peste tot nu s-a mai numit doar opkaldsafgift, sa numit Opkaldsafgift / Opkaldsforsøgsafgift.

Nu s-a schimbat nimic, doar ca jungla pietii de telefonie a crescut, inselind clientul prin tarife mici la minutul de convorbire si introducerea tarifului de smecher. Dreptul smecherului sau dreptul seniorului.

Deci de fiecare data se va face o lege pentru a fi mai bine , cineva , va folosi chestia asta in interes personal. ATENTIE LA ACEST MIC AMANUNT CIND DORITI SA VA LUATI O CARTELA SAU ABONAMENT. La abonament e mai dihai. Costurile pe o luna de zile cu acest Opkaldsafgift / Opkaldsforsøgsafgift se adauga abonamentului contractat. Deci daca ai un abonament de 200 dkk si telefonezi de 100 de ori, se adauga 35 de koroane peste abonament, indiferent daca tu nu ai folosit minutele incluse. Totul este extra. Asa ca plateste. Sa nu spuneti ca nu ati stiut 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s