Institutiile autoritatilor statului

De cind ma stiu si de cind am inceput sa-i ascult pe altii, am fost invatat sau am fost indoctrinat, nu stiu, sa nu spui nimic de institutie. Daca il injuri pe presedinte, pe senator sau deputat e O.K. dar nu are institutia nici o treaba. Ea e buna si trebuie pastrata. De exemplu , justitia , institutia e ok. Judecatorii sint corupti sau prosti. BULLSHIT.

Institutiile sint de rahat. Institutia trebuie injurata laolalta cu oamenii. De exemplu.

Ambasada Romaniei din Danemarca. O institutie in care vin si pleaca oameni. Unul mai murdar la gura decit altul. Unul mai destept si unul mai prost. Indiferent ce fel de ambasador e , sau consul, jocurile se fac la fel. Ca de , sint si ei oameni care dupa o anumita perioada de uzura se schimba ca sa nu cumva sa dauneze institutiei. Ei, toti reprezentantii institutiei , ca e ea parlament, presedentie, ambasada sau ce dracu or mai fi ele, sint primele care te lasa fara gologani. Direct sau indirect. Daca spui ceva de X sau Y e democratic si pina la urma normal, daca spui ceva de institutie esti anarhist si esti pasibil de pedeapsa datorita subminarii autoritatii statului. Ok. Se poate spune ca ce ne-am face fara lege. Ar fi anarhie totala. Ce m-as face eu fara ambasador? Fara Presedinte? Fara politic? Justitia e normala ca trebuie. Unde e + este si -. Institutiile sint cele care creaza legi unde taica-miu dupa 40 de ani de munca si platitor de taxe trebuie sa-si plateasca analizele, unde copii parintilor platitori de taxe trebuie sa invete in scoli insalubre si se plateste fond de smecher, unde legile facute de politic in detrimentul sclavilor trebuiesc aplicate de catre Justitia in care nimeni nu e mai presus de lege dintre noi muritorii. N-ai sa-l vezi pe Ambasadorul X in puscarie si nici pe Senatorul Y. In schimb ai sa-l vezi pe unul care ii injura pe rahatii astia miine poimiine , sau poate deja sint dar nu se stie pe acolo pe la mititica.
Alt exemplu: Biserica Ortodoxa Romana
Un episcop ipocrit si ingimfat care se crede mai presus de legea dumnezeiasca, un popa nepot de smecher cu sutana care tace ca mortul in papusoi . Unde mergi si unde te intorci, dai de asa specimene pentru care nu exista legi si nici macar bun simt. O alta institutie a statului prin care oile decarteaza si se simt bagate in seama, si care nu face altceva decit sa vada de mizeriile pentru care sint pusi sa le propavaduiasca.

Ca e Danemarca , Romania, America e acelasi drac impielitat. Diferenta e ca totusi pe la astia mai „civilizati” percuteaza ca esti platitor de taxe. Indiferent de cine este la virful institutiei, institutia este cea care ii da la gioale. In numele „dreptatii” ajungem sa credem ca institutia, cea care guverneaza de fapt, este un sfint drac impielitat. Si asa de cind ma stiu si cu cine mai ma discut prin stinga si prin dreapta am observat ca institutia e cea care baga mina pina la cot.

In concluzie, fie ea democratica sau totalitara , institutiile sint cele care pregateste terenul pentru smecheri de a te fura legal.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s