Lapte , miere si nectar

De mult nu am mai baut un nectar bun. Un nectar bun asa cum era cel din timpul copilariei. Gustos si racoritor. Acum toate nectarurile au o gramada de rahaturi in ele. Asa ca m-am gindit ca nu ar strica sa vad cine mai face nectar in tara romaneasca. Si m-am pus pe cautat prin matricea internetului.

Si am googlait de am ametit. Sint citeva si alea sint de la marile consorii care detin monopol. Nu exista nici o intreprindere mica (sau nu am gasit eu) care sa produca nectar. Banalul nectar e facut ba de European drinks, ori de Parmalat sau Coca Cola sau Tymbark Maspex. Produc baietii astia la nectare de nu exista fructe in Romania pentru cit produc ei dar asa e cu globalizarea asta. Un pic de gust , un pic de iluzie si nectarul iese pe poarta fabricii. Cum fructe nu sint, din ce e facut? Ghici ghicitoare.

Lasind la o parte toate chestiile aste e foarte ciudat ca aceasta piata sa fie dominata de cei mari. Nu mai exista intreprinderi mici si mijlocii in domeniu decit colosi industriali. Interesant. De preturile practicate nu vorbesc ca o sa spuneti ca sint nebun.Dar nu ar trebui sa ma mire nimic. Nimic nu este ca a fost asa cum nimic din ce va fi nu este , asa ca am sa ma gindesc la nectar si am sa beau un pahar de …bere.

Reclame

3 răspunsuri la „Lapte , miere si nectar

  1. Asta se intampla mai cu toate alimentele, nu e vorba doar de sucuri. Pe piata toate contin coloranti, conservanti, stabilizatori. Personal dintre sucurile care au pretentia ca sunt naturale prefer tedi pentru copii, mi se pare ca are cel mai apropiat gust de realitate. Daca vrei natural trebuie sa iti iei un storcator si iti faci un fresh acasa. E mult mai sigur.
    Numai bine!
    Bifred

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s