Corporatiile si monopolul

Un pic mai la nord, in Suedia, farmaciile, magazinele de droguri legale se vor privatiza. Nimic nou. E bine cind ceva trece din portofoliul statului in buzunarele oamenilor. Dar aici e smecheria. Au inceput suedezii liberali sa vinda. Cui? In primul rind  corporatiilor internationale si nu privatizatului. Una din firme e Altor. E o firma nordica spun ei care au grija oricum sa mute profitul catre alte zone mai calde. Ca de obicei , corporatia minune , in doar 6 ani de la infiintare e tare pe pozitii. http://www.altor.com/altor/opencms/who_we_are/investors/. De ce nu a vindut-o la directorii de magazine care sa-si faca concurenta? Nu…. e CIH.

Alta e Oriola-KD. O firma finlandeza care si ea destul de corporatista va plati profit nu.  Asa cum tot ceea ce este corporatist. Prinde orbul, scoate-i ochii. Dar cine este Oriola? Bine cu nu e Variola 🙂 O companie care activeaza in nord, adica fac „afaceri libere” si muta banii tot acolo. La baietii destepti. Coincidenta face ca ultimii doi directori generali sa faca un pic de scoala la General Electric. http://www.oriola-kd.com/board_of_directors . Marele mastodont financiar al lumii care poate provoca crize economice oriunde.

Altele sint doua firme de investitii. Segulah AB si Investment AB Priveq. Nu au nici o legatura cu Farmaciile, doar incaseaza profitul de pe urma preturilor supra-evaluate in  lipsa unei concurente reale.

Unde e democratia economiei de piata? Din pacate nu-i, sau chiar daca e dispare incet pe timp de criza.

Asa e cu noua „economie de piata”. Mogulii lor si mogulii nostrii. In definitiv dictatura economica vine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s