Dincolo de aparente-Macarie Dragoi

Ce as putea sa spun despre Episcopul Macarie mai mult mai mult decit am spus , nu stiu. Dar asa la o analiza amanuntita a persoanei sale pot spune multe.Cu ocazia asta mi s-a confirmat parerea mea si realitatea mea. De la mometul in care a intrat in biserica si toate discursurile pe care le-a avut inainte si dupa,modul cum folosea cuvintele si nelinistea din priviri, mi s-a parut un om mic, fricos ca o fata mare, cu un viclesug in priviri, discurs insipid si fara relevanta , o nulitate teologica pentru zilele anului 2010.

O marioneta, o papusa de paie care prefera sa-si ascunda mizeria sub pres. Sigur sint ca el a fost cel care a propus pelerinajul celor din Århus, Ålborg, Suedia ca sa il ridice un pic pe Preotul Daniel in ochii lui Campineanu, cel care la rindul lui i-a vorbit foarte frumos Episcopului Vicar despre comunitatea de romani din Copenhaga si cum el are in fiecare saptamina sute de ienoriasi, si ce treaba mare face el., dar va veni si rindul sau la comentat.

O persoana trufasa dupa modul cum se umfla in pene la fiecare lauda, o persoana cu frustrari mari ca urmare a perioadei monahale pe care a trait-o si acum ca si Episcop peste oi e fudul nevoie mare. A avut foarte multe momente cind se comporta ca o cocota masculina. Sa fie ceva reminiscente monahale ? Nu stiu dar am dreptul sa ma intreb.

Discursurile sale au fost fade si fara nici un fel de logica pentru mine ca si participant. Batea cimpii cu cuvinte bisericesti fara nici o noima. Repeta de multe ori aceeasi fraza in moduri diferite.Multumea tuturora intr-un mod care nu m-a sensibilizat deloc. Ca mine au fost inca citiva cu care am discutat si logica simpla a raportului este ca din 150 de persoane,  daca el a sensibilizat doar 10 este egal cu zero la nivelul la care se afla. Din cauza asta imi permit sa-l consider o nulitate. Culmea e ca e sustinut clar de undeva de sus in pofida incompetentei liturgice, umane si oratorice. Laudindu-se in special cu realizarile altora, ajustind adevarul in asa fel incit sa iasa in evidenta. La dicursurile care nu se mai terminau s-a intimplat nu odata sa ma apuce cascatul. Sint un pacatos si recunosc.

Este foarte mult de apreciat ascultarea pe care el o da celui care l-a trimis, si respectarea in tocmai si la timp a ordinelor date. Este clar ca Papusarul sef trage sforile bine folosindu-se de ingimfarea pe care o are si dorinta carieristica de a fi poate de ce nu Patriarh in viitor.

A si trecut ca o umplutura tot ceea ce a spus. Hainele episcopale au fost salvate intradevar de Episcopul Vicar Campineanu. Am prins citeva priviri nelamurite ale lui Campineanu. Si el cred ca a observat bilbiielile lui Macarie. Dar a fost politician. S-a ascuns bine.

O concluzie a mea cu privire la Macarie e clara pina acum. Nu merita nici sa-i string mina dar sa i-o mai si pup. Si cind te gindesti ca unii il considera cineva. In copmaratie cu celalalt Episcop Campineanu daca el, Macarie e cineva , atunci Campineanu e insusi Fiul Ales. Cam asa e diferenta dintre un Episcop si o nulitate. Incilcite sint caile Domnului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s