Activisti si Revolutionari, Democratia si Dictatura

Asemanarea izbitoare dintre revolutie si demontratia de azi de la sumitul CPO15 este mai mult decit o istorie repetata doar ca in alte situatii. Aici nu au murit oameni deoarece statul nu are interes sa moara nimeni, iar totusi manifestantii au fost foarte pasnici fata de cei de la revolutie. Dar daca era sa moara citiva demonstranti activisti. Ce era? Daca activistii isi omorau singuri citiva  oameni ? Ce iesea? Cum e cu „democratia” in situatia data? Dar de ce un demonstrant ,odata daca demontreaza impotriva statul corporatist este anarhist rau si daca demonstreaza impotriva statului comunist e revolutionar? Doua moduri de cintarire a situatiei. Doua unitati diferite.  care e diferenta dintre Democratie si Dictatura? Eu spun ca nu prea este din punctul asta de vedere. Esti ok atita timp cit te afli in interiorul democratiei. Stinga , dreapta ,centru. Daca e sa fi altfel democratia nu mai functioneaza. Cind un grup considerabil de revolutionari sau protestatari activisti se opune e cam la fel. Vor muri oameni doar in situatia in care sistemul democrat sau dictatorial permite si are interesul.

Acum 20 de ani, revolutia  sau lovitura de stat cum vreti sa-i spuneti, a adus „democratia” la comunisti. Interesant este faptul ca si atunci si acum in situatiile date( ex. sumit Nato, sumit Clima) exista persoane care au demonstrat. Si atunci, si acum se pare ca e impotriva legii sa demonstrezi atita timp cit baietii destepti sint la un loc. Nu stiu cum as putea sa fac diferenta sau asemanarea dar e evident faptul ca cei care au demonstrat impotriva comunismului au fost numiti revolutionari , cei care demonstreaza impotriva globalizarii corporatiste se numesc derbedei, golani, activisti. E interesant sa vezi ca fiecare baga capul in nisip precum strutul si pe urma se ridica cu pretentii. Ca si la revolutie, bine , pastrind masura situatiei si manipularilor, marii revolutionari au reusit sa adune tot felul de privilegii, in schimb activistii o iau pe coaja regulat de la stat. Daca pastram proportiile si facem o paralela, ddaca esti impotriva cui trebuie esti ajutat, daca esti impotriva cui nu trebuie iti da la cap , timp in care cacatii avortati de pe la televizor iti spune cum Statul lucreaza pentru tine si pentru siguranta ta. Eu unul personal am mai auzit de unul smecher pe la Romania care spunea sa dormi linistit ca el vegheaza sa te lase fara bani. E si vorba aia ca „furi putin ajungi la puscarie, furi mult ajungi rege„.Acum statul vegheaza sa te lase fara drepturi. Demonstrezi impotriva statului , fie el comunist, capitalist sau corporatist. El te lasa  sa demonstrezi ,dar iti creeaza conditiile de revolta prin introducerea politiei peste tot. Statistici arata cu cu cit mai multa politie pe strada cu atit mai multe infractiuni, dar ca sa scoti politia pe strada trebuie sa creezi conditia de a ii scoate si motivatia. Atunci creezi spaima si frica.  Morcovarii o sa se uite la ei ca la D-zeu si Ei vor aparea salvatorii lumii timp in care fiecare isi vede de ale lui. Tu cu munca , altul cu furatul.

Dar asa e peste tot. Totusi, istoria ce se scrie azi in Copenhaga la summit e cam la fel cu cea de la revolutie unde revolutionarii au demonstrat peste tot. Acum oamenii sint lasi si egoisti, nu ii mai intereseaza sa citeasca sau sa inteleaga. Au 100.000 de koroane in buzunarul bancii si sint smecheri. Ca orice smecher e si las si asa ramin cei care nu au nimic de pierdut, adica cei tineri, ca si la revolulie sau in Piata Universitatii si prostii ca mine si ca altii care mergem doar sa ingrosam numarul. Ramin o gasca de nebuni care demonstreaza si datorita statului i se aplica  eticheta de anarhisti. Anarhisti, anarhisti , dar oare mai citeste cineva ce inseamna anarhism? Nu cred , dar am un link pe wikipedia despre anarhism.(http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchism) Cum anarhismul este interpretat de fiecare cum i se scoala, bine ar fi sa ma mai scuteasca, liberalul, socialistul sau nu stiu ce democrat cu filosofiile lui partinitoare ideologiei proprii si sa ii lasam pe cei care au gindit o alternativa la sistemul „democratiei ” sa-si spuna cuvintul. Pentru multi anarhia e dracul pe pamint.  Pentru cei mai egoisti dintre noi sau pentru cei mai bolnavi psihic cu controlul absolut , sigur ca da. Bine. Mai e si categoria celor care habar n-au pe ce lume se afla si preia ce-i spune Stapinul ca de , oaia nu are voie sa gindeasca si e pacat sa iesi din linia in care te-ai directionat. Dar fiecare cu convingerile lui pina la urma. Am sa expun o situatie ipotetica. Daca, la demonstratia pasnica de altfel in loc sa fie sa spunem 100.000 de oameni ar fi 1.000.000. Ce ar face atunci politia? Ar mai avea tupeul sa aresteze asa? Nu cred. Ce s-ar face sa spunem statul de drept? E mai bine sa nu-ti pese. Din punctul asta de vedere vad ca avem si struti nu numai babuini.

Am mers printre ei azi si am auzit ce discutau, nu era nimic de speriat pentru baietii destepti. Era pentru simplul motiv de intoxicare la scara mare cu tot felul de minciuni. Intr-o  actiune de arestare au ajuns la cca 900-1000 de demonstranti.  De ce ? Majoritatea sint studenti si elevi de liceu, internauti, nu internauti pentru filme porno, internauti care mai citesc una alta si care incerca sa faca diferenta dintre fricosii care stau in spatele televizorului si tac precum mortul in porumb. Care e diferenta dintre unii si altii? Revolutionarii sint eroi, astia sint golani. Am mai auzit pe unul care spunea de golanii din piata Universitatii. Cica  dadeau Ratiu si Cimpeanu bani. Dolari ca sa stea „golanii” acolo. Dar s-a uitat, cum multe se uita mai ales cind mass-media iti indruga numai minciuni.  Asa au facut toti studentii din 92 „averi considerabile”? Hai sa fim seriosi. Ce mizerabila e situatia in care nu vezi padurea de copaci.

Asa cum am vazut eu azi demonstrantii, asa cum am vazut agresivitatea politiei, asa imi aduc aminte de Piata Universitatii. Si asta este realitatea mea. Nu e a voastra dar curind realitatea asta va va da peste capatina cu bastonul doar pentru simplul fapt ca nu i-ai pupat mina stapinului astunci va fi prea tirziu. Pina una alta o sa vedem cum se termina. Ciinii latra , ursul merge.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s