Robo-COP 15 si reducerea codoiului (CO2)

Am spus ca ma sa scriu despre COP 15 asa cum l-am vazut eu pe strada, printre demonstranti si pe linga multele realitati pe care le-am auzit pe la unul si pe la altul.

Veni, vidi ,vici. Au venit, au vazut s-au carat. S-au mai si …..intre timp dar s-a dus pe apa simbetei. Mi-au scos peri albi 2 saptamini cu traficul si cu galagioasele sirene de COP. Fara prea multa grija le-as fi pus o bomba MARE sa se duca dacului cu totii. Nici usturoi nu au mincat , decit rahat turcesc, nici gura nu le miroase , decit a puroi. In fine. In spatele reportajelor asa zisilor jurnalisti mincatori de …ciocolata, s-a intimplat ceva de genul. Renasterea lui Robo-COP. Sau Demolition People. Peste tot la fiecare colt de strada vedeam citiva COPs (politisti) care beleau ochii sa nu vina teorristul sa traga cu pusca. Timp de 15 zile, Copenhaga a fost transformata intr-o fortareata, cu politie si armata pe strada mai ceva cred ca in timpul razboiului. Mi-a spus un om in virsta ca nu era asa de mult armament pe strada nici macar in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar se pare ca sistemul a inttrat in criza de timp si incepe sa se clatine.

Am participat la demonstratii, atitea cite m-a lasat timpul si am vazut si alte chestii. La fiecare 10 demonstranti era cite un politist civil. Pe linga ceilalti care stateau si dadeau de 6 ca sa poata colegii sa isi incalzeasca bastoanele. Mizeriile umane, asa zisii STAPINI de cacat, si-au fluturat ouale sau muntii de pe Venus, doar ,doar o pun de o smecherie. A tinut, nu a tinut, mi se rupe , dar am stat si am citit si am vazut limbile de …..stiti voi, care mai de care mai cu bigudiuri pe ele. Totul era cam la fel. Stirile semanau una cu alta si Robo-jurnalistii ii dadeau cu copy/paste. Toti o apa si-un pamint.

Revenind la Fortareata Copenhaga, majoritatea hotelurilor unde erau cazati rahatii incalzirii globale erau pline ochi de politisti in civil, blocate intrarile cu garduri din piatra pentru a nu exista atacuri violente sau atentate sinucigase. La fiecare colt de strada in zona centrala se aflau citeva masini de interventie cu politisti cu glont pe teava eventual. Agresiunea vizuala la care a fost supus cetateanul turmentat a fost foarte mare. In numele anti-terorismului se opreau autobuze aflate in traseu cu calatori pentru a se face inspectia la batistute si unghii. Sau dat atributii sporite aparatorilor sistemului drept pentru care au recurs la tot felul de incalcari ale legii si ale vietii private, a societatilor comerciale si ale persoanelor fizice.  La fiecare demonstratie se aflau multi politisti in civil sub acoperire. In Rådhuspladsen am stat citeva ore la Vesuvio la o cafea. Un sofer de autobuz a stat si fotografiat unii ciudati mai bine de 2 ore imbracat in hainele de la Arriva. Nu avea altceva de facut? Ulterior a venit unul cu epoleti de TAXA care i-a preluat rondul. Inarmati cu o statie de emisie receptie la parte din spate si cu un atarat de fotografiat destul de performant pentru un om in timpul orelor de program.

Politistii, niste roboti umanoizi fara creier doar executanti, decupati din Demolition Man, seriosi si duri nevoie mare, cu prelungirea sculei cu glont, foarte potenti datorita metalului aflat la cingatoare, niste umili servanti ai sistemului, au reusit sa-si duca misiune de opresiune si intimidare la bun sfirsit.  In urma lor au ramas recorduri la arestari, la incalcari ale drepturilor fundamentale si o nota de 10 sau 12 la slujirea sistemului „democratic”.

Restul e poveste. In schimb a fost o posibilitate sa-i razi pe toti dintr-o lovitura precum Croitorasul cel Viteaz, dar s-a pierdut. Oare ce se facea sistemul decapitat tot odata? Nici nu vreau sa ma gindesc , dar ar fi fost interesant sa o traiesc si pe asta. Atunci cind era americanul, cu neamtul, englezul si romanul la un loc, BUM si gata. S-au dus dracului toti. Ar fi fost pacat totusi de Basescu dar victime colaterale se numesc. In numele libertatii pot sa crape si ceva „oficialitati” nu numai sclavi. Oricum ma bucur ca nu s-a ajuns la nici un consens si ca inca nu sint supra taxat. Sa ma lase dracului in pace sa-mi vad de buget si de prieteni. Dar se pare ca nu se lasa pina nu ne baga mortu-n casa. Asa ca mai respiram un pic cu paiul pina se hotaraste SEFU.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s