Semnul electronic

ARIA LIBERTATII se restrange din ce in ce mai mult: de la pasapoarte biometrice la roviniete si buletine electronice. Era tehnotronica absoarbe Romaniei

scris de Victor Roncea

In ciuda protestelor societatii civile crestine, de la 1 ianuarie anul acesta au fost introduse la nivel national pasapoartele biometrice. Vorba ‘ceea, pentru cine-o mai tine minte: …la tot cartierul si poporul! E drept, ni se spune ca exista posibilitatea de a cere pasapoarte temporare simple, dar intr-o zi o sa dispara si astea asa cum au disparut vechile buletine. Apropo de buletine, de la 1 ianuarie 2011 apar cartile de identitate electronice – miza cea mare a obsedatilor de control -, din care dispar parintii dupa cum a disparut odata confesiunea si, apoi, nationalitatea, de care oricum nu mai avem nevoie pentru ca, la orizonturile din ce in ce mai intunecate se itesc si cartile de identitate universale europene, care o sa ne bage pe toti in aceeasi oala a controlului total. Tot de anul acesta, mai ales pentru cei care nu au masini noi, cu cip RFID, si pentru a se incheia discutia cu permisele biometrice, se baga in circulatie, obligatoriu, rovinietele electronice. Oricum, la noi e inca e bine. In SUA nici la biserica nu o sa mai poti sa mergi daca nu esti insemnat, ca sa se numere mai bine astia care mai cred, ca nebunii, in Dumnezeu si libertate. Chestii periculoase, se stie.
Era Tehnotronica „prezisa” de ideologul Trilateralei, Zbigniew Brzezinski, absoarbe si Romania. Parintele Prof Dr Mihai Valica sintetizeaza pentru o mai buna intelegere principalele aspecte si provocari cetin de bioetica tehnologiei informationale in mai multe studii pe care le puteti citi adunate chiar aici, pe acest blog.
In concluzie, de anul acesta, cei ce mai vor un dram de libertate in metrolope, vor trebui probabil sa invete de la tigani si sa apeleze la metodele celui mai liber popor european. Restul au sansa reintoarcerii la valorile si la locurile ancestrale de protejare a neamului, dupa exemplul inaintasilor nostrii, de la dacii liberi la luptatorii din rezistenta anticomunista: in munti!
Dupa modelul Elvetiei, si romanii au solicitat un Referendum in Romania pe tema obligativitatii actelor electronice. Lansata de Parintele Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, ideea Referendumului a strans un milion de semnaturi, adresate Presedintiei, pentru care batranul duhovnic fost detinut politic anticomunist timp de 17 ani a si multumim printr-un apel adresat si conducatorilor tarii.
Pentru cei ce vor sa se documenteze asupra inchisorii electronice impuse prin cipul RFID (si nu numai) le recomand sa cumpere de aici lucrarea complexa Dictatura Biometrica, sa cerceteze emisiunile video existente si sa consulte site-ul plin de analize din sferele politice, legislative, juridice, jurnalistice, tehnologice, religioase si civice PentruLibertate.ro. In rest, Dumnezeu cu mila!

Nu mai am treaba cu tara natala de ceva ani. Doar prin intermediul parintilor si al familiei. Am mai spus ca nu stiu daca mai sint roman , cum nu stiu daca sint alta natie. Poate un bastard apatrid, fara tara, dar si asa , limba lui Eminescu o vorbesc mai bine , mult mai bine decit celelalte limbi. Ciudat ca unii dupa doar citiva ani de strainataturi o freaca prin gura si o schimonosesc de te miri cum dracului de ii mai suporta pamintul, dar asa sint unii Raducioi. In schimb simt mai mult romaneste decit atunci cind eram in Romania. De ce? Poate pentru ca sint departe si singele apa nu se face, si m-apuca o tristete cin vad , citesc tot felul de rahaturi pe bat. De la insemnarea romanului cu pasapoarte biometrice, la introducerea cipului electronic in buletine si pe rovigneta masinii sau undeva in cur. Nu stiu cum sint altii, dar asa imi vine cite odata sa le pun o bomba la autoritati. Pe mine personal nu ma afecteaza inca , dar e ciudat sa vezi implementarea sistemului controlat. Stinga o legifereaza iar dreapta o implementeaza. Unde e diferenta? Nu-i. Sa-l injur numai pe ala care a legiuit-o nu-mi sta in fire. Cred ca si cel care o aplica trebuie indiferent daca l-am votat. Ca spun ca nu au pirghiile necesare , sa ii spuna lui Mutu. Dar ce sa-i faci. Astia sint cu astia defilam.

Multi spun pe buna dreptate ca Danemarca este o tara controlata, dar nu la fel de controlata ca Anglia de exemplu care este urmarita si musca care se aseaza pe rahat. Nu stiu daca nu le-a si implantat cipuri si lor, dar Romania, tara aleasa drept cobai cu marea participare a autoritatii statului , al presedintelui ales, al guvernului numit, al ambasadorului reprezentant, al nu stiu carui mizerabil de oficial cu pene pe creier si ingimfare tipic Dimboviteana la care babuinii se inchina mai ceva ca Episcopul Masonic la moastele sfintilor. Nimic nu poate schimba legea. Sclavii sint multi , dar prosti. Asa ca mine care sper ca o sa vina potopul sa-i rada pe toti si odata cu ei sa ma duc la dracu sa-i string mina in semn de respect pentru modul cum a reusit sa ii faca pe sclavi sa se bata intre ei.

Reclame

3 răspunsuri la „Semnul electronic

  1. Păi în Olanda e paşaport cu amprentă de la 1 septembrie. Aşa că dacă mi-aş lua cetăţenie olandeză n-aş cîştiga mare lucru. Şi brăţări de-alea de supraveghere sînt cotidiene pentru infractorii de anume speţă, de la anul se introduce kilometer heffing – adică să plăteşti dmeocratic impozit, nu pe soiul de maşină pe care îl ai ci pe numărul de kilometri pe care îi parcurgi – şi cum altfel s-ar putea contoriza decît cu GPS obligatoriu?! Că la metrou în Amsterdam şi Rotterdam nu mai intri fără chip RFID e deja realitate. Cît de curînd dispare şi biletul de tren de hîrtie.

    Dar lumea nu numai că e pasivă, dar chiar se şi complace. Zicea unul pe un forum că ar vrea să poată plăti la toaleta publică folosind acelaşi card pe care-l foloseşte la transportul în comun – pentru că nu obişnuieşte să poarte mărunţiş prin buzunare. Şi nici măcar nu era ironic.

  2. Multi vad, putini pricep, si daca ii dai circ si piine totul e O.K. Dar ca de bicei majoritatea se va trezi cind nu va mai putea face nimic. Sti vorba aia:” Dormi, ……lucreaza pentru tine”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s