Taxe , taxe si iar taxe

Cum banii nu-ti sta bine in buzunar, Stapinii danezilor vin cu o propunere concreta de taxare pe numarul de kilometrii parcursi cu masina. Nu sariti de cur in sus ca va veni si rindul Romaniei daca nu care cumva in Ministerul Transporturilor sau la finante nu exista deja ceva asemanator. Nu-i injurati pe danezi mai bine va uitati in propria ograda , asa ca aici, in tara lui Hamlet ceva e putred la auto-transport asa cum se pare ca este peste tot. Diferenta este ca aici se spune pe sleau, si cine intelege , bine, cine nu….nu. Taxe de pina la 180% din valoarea masinii, taxe la combustibili de pina la 300%, taxe anuale si inca gratis autostrazi , dar daca treci un pod, (Stor Bælt) sa mergi pe continent platesti toate autostrazile. Adica nu platesti autostrada , dar platesti podul cit pentru 2 autostrazi. Nu-s prosti danezii. Drept de smecher.

sursa J.P 21/09/2009

sursa TV2 21/01/2010

Cum am mai scris de noul sistem al UE de taxare la numarul de kilometrii parcursi, cum Olanda deja are implementat sistemul pilot, si de acolo se raspindeste ca o hoarda de tigani rupindu-ti buzunarul si asa agresat de criza, Danemarca, cu sprijinul liberalilor propun legea platii la numarul de kilometrii. Prietenii lui Basescu si ai dreptei Romanesti din Danemarca isi incep anul 2010 cu taxare suplimentara.Pe aceiasi relatie ca si Basescu, Londra -Washington, Rasmmunsen II doreste bani de la sclavi. Momentan doresc doar implementarea legii, ulterior va veni si aplicarea ei. Mai tirziu e adevarat, asteapta sa imbatrinim sa nu le mai zburam poate creierii , dar va veni. Marirea taxelor la combustibili, este si ea o masura justificata in situatia in care sistemul electronic nu poate fi implementat in acest moment. Kilometrajul electronic care pentru calcularea kilometrilor parcursi va trebui sa aibe si un G.P.S., poate si cu un microfon minuscul sa auda poate si cind il injur pe Stapin ,dar  inca e o tinta indepartata ,dar nu foarte indepartata. Controlul electronic ne va face sa fim un circuit electronic mergind pe aceleasi strazi precum curentul electric pe o placa de baza, navigind printre tranzistori si diode.Nu demult au avut o alta propunere de introducerea unei taxe pentru centrul orasului dar era dificl de implementat. Era nevoie de bariere si foarte greu se putea face asa. Dar daca e sa fie bariere la intrarea in oras precum in Mamaia, nu-i bai. Legea e interpretabila si daca vrei sa intri in Copenhaga ar fi trebuit sa platesti. Dar sa renuntat la idee.

Deci, pregatiti-va sufleteste de a va cumpara bicicleta. Nu de alta ,dar in curind nu va mai misca nimic. Nici aici in Danemarca si nici in alta parte a Uniunii Europene.

Dar ideea cu barierele la intrare e tare de tot. Poate niste bariere sau puncte de control la intrarea in oras ar fi perfecte. Ne punem pasaportul biometric in buzunar si se ridica bariera. Nu-l avem , vine armata si te salta ca pe un terorist ce esti. Cum va necesita timp de analiza daca recunoste pasaportul , un cip mic bagat sub piele e mai simplu si mai eficient. Te duci la revizia anuala sa ti-l schimbi si totul e O.K. Simplu ca buna ziua. Asta poate va fi in Danemarca in viitorul apropiat.

Reclame

3 răspunsuri la „Taxe , taxe si iar taxe

  1. De abia acum, la al n-lea articol imi atrage atentia folosirea termenului „stapanii”… pai au cam devenit stapani, se pare. De un timp ne alegem stapani, nu reprezentanti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s