PET si spionajul in Danemarca

Demult , pe cind facem misto de ce spunea Ceausescu cu „agenturili straine”  si pe cind Securitatea politica era foarte activa, nici Danemarca nu statea cu miinile in sin. Si aici , ca si in Romania, serviciul de informatii danez PET , a facut politie politica. Deci nimic nou. Toate serviciile fac la fel doar ca de obicei ies la iveala prea tirziu. Multi politicieni danezi in anii 80 au avut dosare informative la PET. Bineinteles ca PET-ul ca si SRI-ul este stat in stat careia nu prea ai ce sa le faci decit sa-i crezi.Mint de cele mai multe ori, manipuleaza si multi ii cred.

In ultimile zile , PET-ul incerca prin toate fortele implementarea unui sistem nou de pasapoarte. E nevoie si de pasaport. Asa ca vin in presa cu tot felul de teorii prin care se spune ca pasapoartele daneze sint falsificate si ca urmare este necesara introducerea unui control mai strict la pasapoarte. www.tv2.dk La inceput se incearca sa se refaca sistemul de control la persoanele care vin din spatiul shenghen si ca urmare politia sa faca mai multe controale in aeroporturi si politia sa poata avea scanere de scanat documentele imediat cu conexiune directa la baza de date a interpolului.http://jp.dk Pentru asta ar trebui sa se mareasca bugetul politiei cu bani mai multi in situatie de scadere a bugetului. Normal ca nu o sa se rezolve mai nimic cu noa ideea sui se va implementa ideea reala de schimbare a pasapoartelor cu cip. Interesant cum sistemul functioneaza.

Frica de spionaj , ca parca ma spioneaza pe mine, este motivul de implementare a unor sisteme noi prin care libertatile fundamentale dispar.

In viziunea PET-ului, cea mai mare amenintare o are terorismul, Rusia si China sustine Jakob Scharf directorul PET-ului vezi Politiken. Nimic nou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s