500.000 de someri in Danemarca

Dind vina pe criza, pe lipsa consumului iata ca Nordea preconizeaza o crestere a somajului de cca. 500.000 de someri. Asa e cind isi baga dracu coada in economie. Daca chestia asta ar fi adevarata atunci incet sistemul va intra in colaps cu marele ajutor al noilor legi votat acum 4-5 ani in urma si implementate acum. Nici macar A-Kasse nu va putea sustie atitia someri pe o perioada mai mare de 9 luni in situatia in care legea ii obliga la maximum 2 ani.

Acum nu trebuie sa credem tot ce scrie la gazeta , dar sistemul social danez e puternic doar in situatia in care politicile economice sint normale nu  create pe distrugerea productiei si suprataxarea celor ramasi in viata. Tinind cont de falimentele din ultimii ani si caderea economiei prin introducerea sistemelor economice capitaliste pe linga taxele socialiste, vom avea un an de tot rahatul. Ii mai auzi la teleizor pe unii economisti spunind ca nu mai e criza si se va ridica economia. Da .Si firmele care au inchis se vor deschide? Sau cele insolvabile vor fi deodata solvabile? Li se dau credite cu dobinda mica dar cu taxe bancare ridicate, doar ca sa compenseze pierderile. Cine va mai plati taxe la bugetul de stat cind sclavii sint in somaj si firmele mici si mijlocii inchid? Firmele mari? Ha. 😀 Si bugetul va fi mai mare anul asta. De unde bani? De la Banca mondiala sau banci private. Datoria Danemarcei a atins niste cifre foarte mari in ultimii ani de capitalism. Baietii de la Venstre au facut ce au facut si au imprumutat bani cind economia era in functiune si cind oricine putea intra pe piata. Legile le-au schimbat in ultimii ani incit acum cu greu mai poti respecta legea. Timp de 5 ani au introdus legi de blocare a competitiei. Acum au iesit institutiile statului sa le aplice.

Sint foarte curios sa vad cum vor misca economia la productie cind majoritatea inchid. Si mai curios e sa vad cine va mai crea locuri de munca? Poate doar Greenpeace si Scientology. Cred ca o sa fie numai productie la capsuni si rosii. Ah bate-o vina de criza.

http://epn.dk/okonomi2/dk/prognose/article1970840.ece

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s