Politia in civil

Acum citeva zile in urma stateam de vorba cu un Jylander. Ultimul si cel mai mic dintre frati care nemai avind tacsu pamint la ferma l-a facut politai in Copenhaga 🙂 Asta e o vorba la politaii danezi. Vedeti ca nu-i nici o deosebire de eticheta la politai ? Cum se cam saturase sa fie omul legii si sa apere democratia Stapinilor Babuini , s-a facut sofer la 3×34. Dupa 8 ani in folosul statului de drept a trecut la soferie sau poate l-au trecut ei fiindca nu era suficient de prost 🙂 Stind de vorba despre una despre alta , mai in gluma mai in serios imi spune ceva ce nu am gasit prin presa. Cica, in Copenhaga activeaza citeva sute de politai zilnic, imbracati cu uniforme si insemne distincte la vedere. Nu-i bai, ii vedem. Printre ceilalæti participanti la viata cetatii ,  sint inca cam o suta si ceva de politisti in civil, cu mult mai putin ,dar pe astia nu poti sa-i vezi. Te pindesc la colt sa-ti traga amenda si sa te simti in siguranta 🙂 Cum frica intra in oase, multi ar spune ca nu-i bai. Atita timp cit nu fac nimic nu are ce sa-mi faca. E pe dracu. La cite legi sint este imposibil sa nu incalci cel putin fara sa sti cel putin 10 legi. Ei sint acolo sa te urmareasca.

Acum 8 ani eram cu masina pe o strada si am vrut sa o intorc. Am intrat cu fata pe o strada cu sens unic ca sa pot da inapoi si nu mai imi pornea riia de masina pe care o aveam. Din fata vine o masina civila si iese nervos un nene care imi flutura o legitimatie de politist in ochi. L-am bagat in pizda masii pe romaneste si i-am spus ceva de dulce in daneza. Pe timpul ala il puteam reclama deoarece era ilegal sa-si folosesca legitimatia de politai daca nu era in timpul serviciului. Asta se intimpla atunci. Acum legea s-a schimbat si daca un politai vrea sa te aresteze ca ai scuipat sau ai aruncat un chistoc de tigare pe jos , o poate face sub acoperirea legii. Acum nu mai poti sa faci mare tam tam cu drepturile tale. Ca nu se aplica chiar asa inca, da e adevarat dar daca se da ordin se va aplica. Important e sa fie acoperire juridica a legii si justitia va judeca in litera legii . Spiritul legii dispare si Solomon Inteleptul se rascoleste in mormint sau poate nu inca , asteapta sa i se construiasca templul , fie in Israel fie in Bucuresti sub numele de Cadedrala Mintuirii Curului.Si se vede prin agresivitatea de care da dovada statul de drept in situatia in care se arata ca bugetul statului a scazut si impozitul corporational a scazut cu 10 miliarde . Daca le mai adaugam si pe celelalte taxe pe care statul le-a pierdut din cauza falimentelor , somajului si scaderii vinzarilor, deja putem spune ca e in chingi numai ca nu-ti spune la televizor ca marile corporatii si banci trebuie platite din bugetul de stat si nemaiavind bani trebuie sa ii scoata de undeva, si nu de la ei ci de la tine.

La televizor ne arata emisiuni cum ca politia e acolo sa te apere, si ca ce mult „bine fac ei societatii si cetatii”. Se induce iluzia de siguranta si frica de lege care ar trebui sa te apere in detrimentul „raului diavolesc”. Sint politia in civil care sta la pinada si se duc la interventii cind bugetul statului o cere si ordinele Stapinilor sint clare si precise. „Asediati cetatea si sclavii cu amenzi. Avem nevoie de bani.”

Acum astia sint imbracati in militar sa dea bine la poza. Armata poporului se transforma in Politia Statului. Incet si sigur…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s