Dreptul de a refuza

In Danemarca, socialistii coc o lege prin care sa-ti traga o amenda daca nu te duci la rezervarea de la doctor. Le debiteaza cele mai ciudate legi ca sa te saraceasca de tot, incet si bine. Se vede ca nu au bani la buget sa ingrase bancile si corporatiile cu gologani si atunci mai baga o amenda. Un exemplu de cum ar functiona legea ar fi cam asa:

Iti faci programare la doctor. Sa spunem ca esti un pic bolnav. Iti faci programeaarea la telefon. De obicei doaaaaar 1 ora pe zi se fac programari. Daca nu suni intre 8 si 9, astepti a doua zi. Dar reusesti sa iti faci programare. Te programeaza cam dupa citeva zile, o saptamina, timp in care cauti pe internet , suni la prieteni dupa leacuri babesti. Dind cu ceaiuri de brusture si zeama de patlagele , dupa 2-3 zile iti trece si nu mai te duci la doctor. Aici surpriza. Nu te duci sa-i spui ca te caci in tratamentul lor sau in sistemul lor computerizat si de programare a imbolnavirii, trebuie sa platesti penalizare. Asa ca o mica amenda nu strica mai ales ca ii incurci cu problemele tale de sanatate. Daca toti iti ia bani din taxe de ce sa nu iti dea si amenda pentru ca refuzi sau ti-a trecut boala pina s-au miscat ei cu programarile in functie de „gravitatea diagnosticului” pe care ti la dat prin telefon. Nu-i destept?

Deci daca te imbolnavesti trebuie sa-ti pregatesti timpul si sa-ti programezi boala in functie de orarul medicului. Dar asa e sistemul care lucreaza impotriva logicii. (H)o-spital-ieri cu programare a bolii.

Am sa vin cu o poveste despre ce mi-a spus unul mai destept ca mine si de diferenta dintre drepturi, obligatii si sitemul de sananate danez. Doar asa ca sa nu se spuna ca vezi doamne draga e perfect. E perfect atita timp cit nu esti bolnav. Cind te imbolnavesti, in functie de gravitate , sistemul financiar intra in functiune si sistemul de sanatate clacheaza. Si toate aste din cauza politrucilor care isi baga coada peste tot.

http://politiken.dk/politik/article932386.ece

Reclame