Banul, ochiul dracului

Guvernul polonez şi Banca Naţională a Poloniei, într-un moment „rar de unitate”, sunt de acord pentru a slăbi moneda Poloniei, zlotul polonez, într-un act care ar beneficia exportatorii Poloniei, în detrimentul partenerilor, adică Uniunea Europeană , printre altele. Apoi, a doua zi, preşedintele Poloniei şi preşedinte al băncii naţionale mor într-un accident de avion. Coincidenta? Nu prea cred.

Polonezii au demonstrat iar ca sint polonezi. Un gest de apreciat, dar pacat ca este fara finalitate. Oricum lectia poloneza trebuie luata si de la solidaritatea sclavilor. Oricum ei nu sint romani , sint polonezi. Bravo lor.

Într-una din acele rare momente de unitate, Banca Naţională a Poloniei şi guvernul polonez au convenit asupra necesităţii de a slăbi zlotului polonez, care în ultimele săptămâni, şi-a revenit aproape de puterea sa de inaintea crizei. Puterea monedei este văzut acum o posibilă ameninţare la redresarea economică. După mai multe intervenţii verbale peste ultimele zile, banca centrală a intervenit cu bani reali vineri, pentru prima dată în mai mult de un deceniu. wall street jurnal

Reclame