Suicid si masonerie in biserica

E deja de notorietate multumirile lui Daniel Patriarhul,  Masonilor romani. O fi mason, si chiar daca o sa spuna ca nu e asa cum a declarat, eu tot nu cred. Am dreptul sa cred ca Patriarhul Daniel e mason si se inchina unei entitati care nu are nici o legatura cu Ortodoxia. Asa ca el sint multi ,dar lumea se duce sa se inchine lui si discipolilor lui sau trimisilor lui. Dar nu asta este ceea ce vreau sa spun. Vreau sa spun de o chestie care m discutat-o cu citiva amici despre Institutia Bisericii, oamenii din virful piramidei Bisericii si masonii curului. Homalaii cu sort si manusi protejati si acceptati de cei cu patrahir popesc.

Se stie ca un crestin ortodox daca se sinucide nu are dreptul la o slujba adevarata de inmormintare. Ok. Nu-i bai. Sint motive pentru asta care sint scrise in legile bisericesti si gata. Dar in oglinda avem de exemplu moatea unui mason care nu crede si mai mult se inchina unei cu totul si cu totul alt Dumnezeu. El are dreptul la o slujba de inmormintare fara restrictii.

Nu-i ingrat? Nu mi se pare logic deloc. D ce pentru un credincios , sau crestin care la un moment de nebunie isi termina datoriile voit pe lumea asta si un sa-i spunem, pagin, sau diavol, ii facem slujba cu tot tam tamul?

Nu mi se pare logic deloc, mai ales cind nici nu poti sa dovedesti care este mason, deoarece se ascund. Ma gindesc la Micula de exemplu. De ce Micula? Pai e cel mai aproape de mine. Si enorias si mason se poate? Raspuns DA.  Am o banuiala ca e mason. Daca e sa crape, ii face popa slujba? Raspunsul este DA. Ii face. Dar daca un enorias se sinucide, ii face popa slujba? Raspuns NU. Dar daca un enorias se sinucide, dar statul , politia spune ca a murit de moarte buna sau crima de exemplu, ii face slujba?Raspuns DA. Deci pina la urma totul sta intr-o hirtie. Fara hirtia statului  Dumnezeu nu te iarta si nici popa nu-ti face slujba.

O situatia si mai ciudata este cu sinucigasul. Cine hotaraste ca s-a sinucis? Daca sa spunem a fost asasinat si procuratura, adica statul o declara sinucidere? Ce face BOR-ul? Ii face slujba sau nu? De cind o entitate statala , POLITIC CORECT  ( diavoleasca) poate hotari cine are dreptul la slujba de inmormintare in fata lui Dumnezeu si cine nu?

E o nebunie. E greu sa inteleg. Sinucigasul credincios ramine fara slujba si masonul antihrist are parte de slujba. Ingrata situatie.