Preot la apelul sutanelor

Orice preot sau episcop are o sluga. Ea se numeste in termeni arhieresti diacon.

Diaconul este al treilea şi cel mai mic grad al ordinelor mari ale clerului din Biserica Ortodoxă, fiind după episcop şi preot. Cuvântul diacon (în greceşte διάκονος) înseamnă servitor şi iniţial se referea la o persoană care servea la mese. atentie, este diferita fata de articol. mai multe despre DIACON la wikipedia

Dupa cum vedeti, un diacon nu are voie sa slujeasca. Dar daca devine preot , de ce nu? Dar cum sa devina un diacon preot repede. Se inchina Episcopului sau Patriarhului si gata. Se pune de o hirotonie . Cum Episcopul sta la bere cu D-zeu sau la un vin de impartasnie , el poate face popi pe banda rulanta. Exact precum fruntasii din armata la apelul bocancilor. Cine poate ajunge cu grad decit cei care cauta grade si alearga dupa ele cu limba scoasa. Unde e scoasa limba se stie, am spus-o de nenumarate ori, dar si eisint tot oameni.

Parohia Ortodoxa Copenhaga.

Este un preot, preotul Daniel Dascalu, nepotul directorului radioului Trinitas si coordonatorul intregului mecanism al presei bisericesti, Centrul de presa Basilica. Cum a ajuns el pe aici am spus, dar nu vreau sa spun despre el. Despre el acum lucrurile sint foarte clare si indubitabile. Vreau sa spun despre modalitatea in care Episcopul Minune Dragoi, cel cu „frica de D-zeu” dar destul de ingimfat, ( atentie ce scrie in biblie despre ingimfare ), lucreaza precum diavolul prin fel de fel de mijloace mai putin ortodoxe pentru a-si implementa oamenii domniei sale. De ametitii aia din consiliu nu cred ca e nevoie sa spun prea multe atita timp cit sint saraci cu duhul. Bine , bine , religiosi pina la D-zeu si inapoi, dar totusi vai de ei. Fetele virgine de la Capilna, in urechi si-n …..vise de noapte, dea-pururea de ……. nascatoarea Maria din Galati. Mama mijlocitorului lui D-zeu pe pamint, TUP ( Turnatorul Urecheat Pupincurist) etc. Care mai de care mai neprihaniti  pe linga Minunea de Episcop al lui Daniel Patriarhul prin mila Ritului de York al lui Chirovici. Of.Of, Of-iar am luat-o razna 🙂 😀

Hai sa revin la diacon si la preotul Daniel Dascalu de Copenhaga.

Daniel Dascalu are o nunta, bun. Dar nunta e in Romania. Bun. Incaleca pe cariciopter si se cara lasind oile de izbeliste pe mina satanei. Poate si ceva de ordin scris (dare de seama) dar ce face omul in timpul sau liber e treaba lui. Episcopul minune ce sa faca? De unde alt popa care sa-si mai bage articolele pe site-ul lui Horia cel cu daneze in titele goale? Ce sa faca sa mai fie in mina sa poate poate mai prosteste cite unul, doi. Nu de alta dar sa cumpere alt potir ca cel ramas s-a spart in mina lor. Lucru necurat la mijloc 🙂 Lucru dracu in casa Episcopului. Ce sa faca? Sa-l cheme din nou pe deportat? Ce sa faca? Pai simplu. De-al dracului , il hirotonesc pe diaconul meu popa. Cine ii poate interzice? Nimeni, Nici macar Dumnezeu. Asa ca, zis si facut, ii pune palosul pe umeri si-l numeste preot inlocuitor. PFPFPFFFFF.

Mare-i gradina ta Doamne. Poarta-i deschisa si Episcopul sare gardul cu tot cu diaconi si nepoti .

Merge chestia aia ca mi se pare reala zicala: s-a intilnit hotul cu prostul in Copenhaga. Cum de hoti urla ziarele, nici de prosti nu duce lipsa. Singurul lucru pe care scrie Made in Romania sau Fabricat in Romania. Devine o mindrie nationala. Dar trebuie si diaconii nepotilor sa manince ceva 🙂 Apropo. Oare cine e mama, unchiul, fratele diaconului ? Hai ca incepem sa ne obisnuim. Ambasadorul e fiul unui smecher de pe timpul lui Rahat Voda, popa minune e nepotul lui Rahatel  de presa religioasa. Hai cu familia tata, hai odata ca mi-e dor de nepotisme. Nu de alta dar vreu aici in Danemarca sa scrie Romania. Imi e tare  dor de voi. Toata comunitatea plinge dupa nepotisme, intrigi si minciuni. Vrem sa fim slugile lor, a lor a nepotilor(preot Dan Dascalu) sau fiilor(Ambasadorul Micula) sau sfintilor(episcopul Macarie Dragoi).De v-ar inghitii pamintul. Amin.

Pe toti trei, cu tot cu slugi 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s