Cine este Episcopul Macarie Dragoi

„VREDNIC ESTE!”/ EPISCOPUL ORTODOX ROMAN MACARIE DRAGOI

Ziarul Faclia -Cluj Napoca
Artă-cultură Marţi, 11 Martie 2008

Vestea investiturii tinarului eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, MACARIE DRAGOI, ca EPISCOP AL EUROPEI DE NORD ne-a impresionat adinc, facindu-ne pe toti credinciosii care-l cunoastem sa fim mindri ca l-am avut aproape, ca ne-a intins o mina calda si ne-a adresat o mingiiere duhovniceasca in clipele de bucurie ale vietii, dar si in cele de restriste. Mindria si bucuria noastra se impletesc cu tristetea de a-l pierde de linga noi, poate pentru ani sau totdeauna? Dar caile Bisericii trebuie urmate si respectate de noi toti….

Activitatea pastoral-misionara desfasurata in mai putin de 10 ani (1998-2008) i-a fost binecuvintata pas cu pas de IPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscop si Mitropolit, ca mentor, parinte, pilda duhovniceasca si spirituala de exceptie. Fiind secretarul de cabinet al IPS Parinte Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, a invatat dragostea pentru semeni, solicitudinea si intelepciunea, echilibrul sufletesc si daruirea de sine celor apropiati, dar si celor in nevoie. Acesti cinci ani de ucenicie ii vor marca intreaga activitate ca redactor la Radio Renasterea, ca profesor suplinitor de religie, ca duhovnic, iar mai apoi ca eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, in perioada 2005-2008.

Ne-a fost multora fiu, frate, discipol, duhovnic. Dar se cuvine sa-l pretuim si mai mult acum, la despartire, si sa-i uram ca Bunul Dumnezeu sa-i vegheze pasii, intarindu-l in toate incercarile vietii de apostolat pe care o incepe:

„Intru multi ani, stapine! ( ce interesanta formulare )

Dr. Maria BocSe

Din amplul si coplesitorul sau Curriculum Vitae intelegem ca a fost haruit de mic copil, prin voia lui Dumnezeu, sa urmeze doua cai luminoase spre Cer: cea inchinata Bisericii si duhovniciei, iar cealalta, cercetarii, cunoasterii si pretuirii neamului si satului romanesc. Cele doua cai s-au impletit in viata sa si i-au generat cele mai nobile si sfinte sentimente, dindu-i putere, abnegatie, aspiratii spirituale si neodihna daruirii pentru altii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s