Logica ambasadei rahatilor-partea I

 

Stateam de vorba cu un X care a avut nevoie de ceva  procura  prin care sa dea dreptul unei terte persoane de a il reprezenta in fata institutiilor din Romania. A dat telefon si s-a prezentat. Cealalta parte s-a prezentat intr-o puternica limba mioritica . Ii cheama :” Consulatul Romaniei , buna ziua !” Acum ceva timp in urma se putea face simplu o hirtie prin care imputerniceai o persoana sa faca toate documentele si sa semneze in numele tau in tot ceea ce aveai de facut ,daca nu puteai fi prezent.De obicei era o persoana foarte apropiata, barbatul, nevasta, sau parintii, sora sau fratele. Prea putini dadeau drept de semnatura unui strain.

Asa ca inteligenta domnilor din ambasada au venit cu ideea de a face cite o procura, eventual, pentru fiecare act care iti trebuie semnatura. Adica , daca vrei sa scoti de exemplu un act de la o scoala e nevoie de o procura, daca ai de scos un document de la notar alta procura, daca ai nevoie de scos un act de la primarie, alta procura, daca ai de scos ceva de la oficiul de  munca alta procura. Deci sa te duci la ei sa-ti faci 10  procuri pentru fiecare rahat in parte in loc sa faci una si gata. Daca in schimb ai ceva bunuri ale tale in Romania trebuie conform logicii domnului Consul de DOHA sa vada el o copie dupa bunul care este al tau. Logica lui este ca daca vrei sa faci o procura pentru un bun este necesar sa poti dovedi ca este al tau. Da ma inteligentule ,dar nu tie cap patrat. Ci celui care intocmeste actele , adica notarului sau judecatorului care ma judeca mai idiotule. Se rascoleste Aristotel in pamint daca iti aude logica. Citeste pe wikipedia cine a fost Aristotel si poate ti se mai rotunjeste inteligenta.

Dar logica e alta la baietii cu staif si capete patrate mai ales ca sclavii au uitat sa mai citeasca si mai ales nu stiu legile ,iar logica e interpretabila. Fac in asa fel incit vazut din unghiul sau de vedere logica lui e buna , dar asta pentru cine nu a facut deloc logica si nu stie mai nimic despre legislatie.

Conform legilor se poate face o PROCURA PENTRU ADMINISTRAREA BUNURILOR. Asta ii da dreptul sa vinda, sa cumpere, sa te reprezinte in fata oricaror autoritati si institutii, imputernicitului si daca e sa ai nevoie de asta, pentru bunurile tale care sint poate in numar de 10 sau 100, rahatii din ambasada ti-ar cere 100 de acte de proprietate?Pentru catel, pentru bibeloul de portelan sau casa din vale? Cum adica ? Conform legilor , administrarea bunurilor inseamna toate bunurile , ce le trebuie la rahatii astia sa aiba ei copii ale bunurilor tale, sa vada ca sint ale tale? De cind o ambasada este mai presus de legile justitiei?  Ce , Ambasada face act de vinzare-cumparare? Ambasada este incredintata cu incheiere de contracte? Sa faci o procura la un notariat nu ai nevoie de documente doveditoare ca bunurile iti apartin. La instrainare este nevoie de documentele in original nu la procura. De cind ambasada are cerinte mai mari cind ei nu sint institutie care sa apartina Ministerului Justitiei? De cind un rahat cu ochi in Ambasada face el legea cum ii place lui? Miine poimiine si o hotarire judecatoreasca o va interpreta dupa bunul plac. Procura ar putea inlocui in fata unei institutii documenul original?

Deci daca sa spunem ca doresti sa iti vinzi masina si masina e in Romania ca si actele de altfel cu care merge mama sau tata sau amanta, ca sa ii faci procura trebuie conform logicii rahatilor sa vada ei ca esti posesorul bunului si-i trebuie o copie dupa certificat. Pai atunci de ce iti mai cere notarul sau o alta institutie a statului documentul in original si procura in original? Daca vrei sa-ti scoti o intabulare le trebuie copie dupa actul de proprietate.  De ce? Ce o poate vinde imputernicitul fara actul respectiv in original? Nu. De ce trebuie ei sa stie si sa aiba documentul ? Nu stiu dar pute rau.

Deci in creierul lor deformat in fundul toaletei pentru o procura de  ADMINISTRAREA BUNURILOR trebuie sa le dai lor copii dupa toate actele de proprietate la orice bun dobindit de tine prin cumparare pe care doresti sa il dai in administrare altei persoane? Hai domnilor rahati ca va imputiti pe zi ce trece.  Dar logica rahatilor sau ratatilor ,e mare, asa cum se dau ei dealtfel.Au de aface de obicei cu oameni care nu stiu anumite legi si au de multe ori nevoie de ei deoarece nu stiu ca se poate si altfel. Se  bazeaza foarte mult ca toti sint prosti si vor respecta autoritatea lor. Niste umili rahati la care se folosesc de functie pentru a iti rezolva probleme doar asa cum vor ei ignorind legile pe care noi prostii nu le stim sau adaugind noi reguli pentru un control total. Ulterior cind pleaca din functie pleaca cu tot cu documentele pe care ulterior nu vor ezita sa le foloseasca.  S-ar spune de exemplu ca nu ai nimic de ascuns , dar de ce trebuie ei sa aibe documentul in copie la dosar? Unde-i logica?Este logica lor, nu si logica mea. Dar logica rahatilor e mai tare decit logica lui Aristotel, parintele logicii, dar ei nu stiu decit ca trebuie ca oile sa treaca prin filtrul lor pentru a putea detine informatia a ceea ce detii. Nu ca ar fi greu sa le ia, dar le este peste mina si birocratia este asa cum este.

Poate nu prea se intelege din scris fiindca ar fi foarte multe de spus , dar in mare, lasind situatia in asa  fel incit putem vedea padurea de copaci si facind o comparatie intre logica simpla si logica rahatilor ,realitatea si logica mea e asa. Nici ca a lui Aristotel dar nici ca a rahatilor din ambasada care de obicei ne insulta inteligenta prin logica W.C.-ului din propriul lor creier.

De asta ma enervez ca-mi insulta inteligenta un rahat de consul cu limba aspra si un „nevinovat” de ambasador care pastoreste ilegalitati. Ca de, vorba aia romaneasca ca pina la D-zeu te maninca sfintii  e cam adevarata. Dar cine sa te auda de aici daca urlii. Asa ca isi vad mai departe de echilibristica pe marginea legilor. Oricum e Stapin si face cum i se scoala.

Astia sint ai nostrii logicieni mai tari decit Aristotel.

Domnul Cristian Negrilă
Prim-colaborator
Tel. (+45) 39 46 47 17
E-mail: dcm@embassyofromania.dk

Colaboratorule! O freci degeaba in ambasada. Ai niste logicieni acolo fara pic de logica. Sau poate tu esti tartorul.

Domnul Alexandru Atanasiu
Consul
Tel. (+45) 39 46 47 19
E-mail: consul@embassyofromania.dk

Taticule, du-te pe pustii ca logica nu-i pentru tine.  Fa cerere si o procura catre mine cu dreptul de a te eutanasia. As fi curios , ce copie vrei la o asa procura.

Pe baiatul de la economic nu l-am trecut fiindca sper sa aiba mai multa logica decit ametitii astia doi, si nici pe secretarul trei  ca poate vede si ea si incerca sa vada intradevar logica lucrurilor. Macar sa-i spuna logicianului de acolo, care face regulile ” ba, dar dobitoc esti”.

Daca se supara inseamna ca adevarul doare si mai e ceva. Poate macar unul dintre astia daca nu chiar maria sa Micul(a) sa isi puna intrebarile de rigoare si sa nu creada macar ca toti sint prosti. Ar fi bine sa isi schimbe naravul ca parul si l-a schimbat . Mai ginditi si cu creierul vostru individual nu ceea ce spune un dobitoc este si legal. Desteptati-va ca nu-i cu bani. E gratis. Cine a facut regulile astea ar trebui sa-l pune-ti in lanturi si sa-l dati pe mina la prosti sa vedeti ce o sa iasa. Dar pentru faradelegile voastre si un rege ar fi fost decapitat. Nu veniti si schimbati ordinea lucrurilor pentru citeva cazuri execptionale de ilegalitati.

p.S.  Sa nu va fie cu suparare ca v-am insultat inteligenta, dar prea sinteti incapabili si prosti. Poate aveti alte calitati cum ar fi , linsul, capra, scrisul la rapoarte cu tot ca ma indoiesc. Nici pe Istedgade nu faceti fata. Va meritati criticile si sa stiti ca nu-i chiar asa de grav. Este doar o parere de a mea , a unui sclav pe plantatie si oricum nu citeste nimeni ce scrie aici. Doar citeva zeci, de oameni zilnic care sper sa va bage la tocator, ca sint si ei „prosti, prosti , dar multi”. Nu subestimati inteligenta sclavului.

Reclame