Acte notariale , procuri, imputerniciri etc.

Aceasta este ceea ce este scris pe site-ul ambasadei. Nici vorba de copii dupa documente ale bunurilor care urmeaza a fi administrate in schimb consulu’ sulii DOHA cere sau a cerut copii ale bunurilor persoanei care solicita o Procura de administrare a bunurilor. „Verba volant…scripta manent”

Autentificarea înscrisurilor (procuri, declaraţii)

(cerintele consulatului)

Pentru a autentifica înscrisuri trebuie să prezentaţi următoarele:

– act de identitate, valabil la data îndeplinirii actului notarial (paşaportul român, buletin românesc/carte de identitate românească, paşaport străin în anumite cazuri)

– datele din buletinul/cartea de identitate sau paşaportul persoanei pe care o împuterniciţi: serie, număr, data eliberării, autoritatea emitentă, adresa.

Procurile sau declaraţiile vor fi semnate de solicitant la sediul Ambasadei, în prezenţa consulului.Legea nu permite autentificarea procurilor sau declaraţiilor trimise prin poştă, fax sau e-mail. Procurile generale, speciale, judiciare, de administrare se completează la ambasadă în formulare tipizate.

Procurile şi declaraţiile vor fi autentificate în ziua prezentării la sediul Ambasadei.

Taxa pentru autentificarea unei procuri sau declaraţii este de 447 DKK. Pentru fiecare exemplar în plus se vor încasa 75 DKK. Autentificarea înscrisurilor se face în aceeaşi zi.

Fiecare formular de procură trebuie să fie însoţit de o cerere pentru servicii consulare.

Cum se poate face sa sariti peste MAE ( ministerul afacerilor ev…..) si Ambasada Secretelor din Copenhaga? Simplu. Ducetiva la orice notar danez si faceti procura. Pentru ei este mai simplu deoarece stiu ca acea procura daca este scris minciuni in ea , este lovita de nulitate. Totul se desfasoara rapid si pe ei nu ii intereseaza ce detii , ce afaceri ai, ci ii intereseaza sa fi tu cel care face procura. Asta e logica lui Aristotel. Fara figuri, cereri peste cereri, hirtii si documente. Daca imputernicitul vrea sa vinda o casa care nu este a ta sau o masina care nu este a ta , nu o va putea face deoarece nu exista nici un document in Romania si daca exista , este simplu. Tu , sclavul de pe plantatia daneza, ii dai dreptul sa te reprezinte nu ambasada rahatilor sau consulii  sulii. Este mai ieftin, este mai rapid si are putere juridica datorita legilor . In asa fel ii lasati pe rahati fara obiectul muncii si scapati de a va fi insultata inteligenta si asa destul de „joasa” in comparatie cu a lor.

Un document eliberat de un notar public din Danemarca este mai veridic decit orice document eliberat de Consulat sau Ambasada. Daca e nevoie si in Romania va cere, Apostila de la Haga o luati relativ simplu de la Ministerul de externe. Prin posta sau personal.

Aici intervin si legile internationale cu privire la legalizarea si autentificarea actelor de catre notari care recunosc puterea pe care o are semnatura unui coleg de breasla mai ales cu Apostila de la Haga aplicata Deci din punctul asta de vedere, Ambasada Romaniei o sa o frece la rece si tu vei fi un pic mai liber. Te programezi la notar si in 5 minute s-a rezolvat. E intradevar un pic de munca dar nu-i bai. Trebuie dar sa redactezi documentul pe care doresti sa-l autentifici si totul e ok. Daca nu ai documentul (downlodeaza-l de aici) in limba romana. El va fi autentificat de danez si cu putere de lege in romana drept pentru care vei plati .300 dkk nu 447 dkk. Asa ati scapat de ambasada si vizita la Copenhaga fortata.Va duceti cu ele printate in romana si engleza si va fi foarte usor stampilate si semnate de notarul danez. Si gata. Ambasada o sa o …….nimic. Ramine fara obiectul muncii iar voi terminati treaba imediat. Nu-i nevoe sa veniti pina la Copenhaga sau sa-l asteptati pe consul sa vina calare pe matura sa arate ce mult ii pasa de voi insultind logica firii.

Ca sa nu mai spun si de pret. Pretul ambasadei este mai mare decit cel al notarului. Adica ei iti mai si redacteaza formularul tipizat pentru o suma considerabila. Diferenta este asa:

-La ambasada se plateste urmatoarele taxe:

Redactarea, autentificarea şi revocarea unui înscris, indiferent de natura acestuia:

un exemplar                                                447 dkk

– pentru fiecare exemplar în plus            75 dkk


La notariatul danez preturile sint : 300 dkk

Apostila de la Haga eventual 170 dkk

Udenrigsministeriet
Legaliseringen
Asiatisk Plads 2
1448 København K.

Asta inseamna ca economisesti 147 dkk ( fara Apostila ) care inseamna cam 20 de beri baute cu prietenii nemaipunind la socoteala transportul, timpul pierdut si sa-i vezi la fata pe jegosi. Ca sa nu mai spun ca pe notar nu-l intereseaza ce este scris in procura respectiva. Asta este treaba autoritatilor catre care se va inmina procura.

Apostila de la Haga se poate lua in eventualitatea in care va cere din Romania. Daca stati in lta parte cu posta se poate rezolva usor http://www.um.dk/da/menu/Borgerservice/Legalisering/

Udenrigsministeriet
Legaliseringen
Asiatisk Plads 2
1448 København K.

Poate fi facuta direct in limba romana si ea va fi autentificata de notar asa cum e. Asa ati scapat de ei si procura este perfect functionala si cu litera de lege.

Un lucru important. Aceasta procura ii da imputernicitului drepturi nelimitate de semnatura. Daca doriti sa-i limitati dreptul de semnatura scoateti inainte paragrafele care nu doriti. Adaptati textul si gata.

Reclame