Taxe pe grasime

Pe principiul comunist, statul stie mai bine ce e bun pentru tine , noul val de corporatism institutionalizat in guverne fie ele de stinga sau de dreapta vin cu tot felul de idei nastrusnice. Una dintre tarile campioane la taxe , Danemarca mai scoate o lege de taxe. Taxa pe grasime. Adica , carne, paste fainoase, brinzeturi si alte grasimi. Interesant este faptul ca , multi vad, putini pricep unde se duc banii astia din Taxe. Pentru simplul fapt ca iti da un pic  si ca e mai deschisa, asta nu nseamna ca nu e coruptie si nu sint smecherii financiare.  Ca sa isi poata hranii tot felul de institutii au nevoie de bani si conform legii banii ulterior ii deturneza cam la fel ca peste tot prin legi si prietenii, cum din banii astia cit muntii  Carpati de taxe iti da inapoi nici mai mult decit radacina unui pom. Noua taxa de grasime : (information.dk)

O nouă taxă de grăsime ar îmbunătăţi sănătatea publică,dar proiectul de lege ar face mai scump pentru a cumpara o varietate de alimente care sunt în curs de taxare de către oficiale nutriţie.

„Produse etichetate Keyhole vor fi afectate de noua taxă; relativ mai puţin decât alte grăsimi”, spune Else Molander, şeful agenţiei alimentară.

Paradoxul este unul din motivele pentru care proiectul de lege sa întâlnit cu o critică acerbă din industrie, experţi şi a organizaţiilor de sănătate. „Suntem surprinşi că va legitima fiscal ca o taxă de sănătate atunci când aceasta are un efect foarte limitat asupra sănătăţii.

Aceasta este o taxa care se afla pe agenda guvernului danez de restructurare a taxelor si impozitelor. Adica , Venstre ( capitalistii ) te taxeaza mai ceva ca socialistii. Oricum amindoi sug de la aceeasi ma-sa si interesant este ca , banii instra in fel de fel de institutii si oraganizatii conduse si infiintate cu scopul de a prelua fonduri pe tot felul de programe iluzorii. Chestia ca aici sint de zeci de ani si nimeni nu-i intreaba nimic. Sistemul functioneaza si daca vezi legislatia taxelor facute in ultimu timp vei vedea ca taxarea se face la consumatorul final ca de obicei si pe ideea ca te ajuta statul cu scutiri de taxe modice pentru ,(ex: credite, asigurari, etc,) iti ia si pielea de pe tine.

Coop firma care are 38 % din piata alimentara a Danemarcei spune ca” este un joc cu o agenda ascunsa a guvernului” .Coop se aşteaptă ca o gamă largă de brânzeturi importate şi alte produse de specialitate vor fi scoase de pe rafturi spune  directorul de la protecţia consumatorilor Mogens Werge

„Fie creşterea preţului mărfurilor sau oprirea importurilor, deoarece este prea dificil. Oferta de produse va fi mai scumpa si de asemenea, mai saraca, „spune el.

Industria alimentară solicită profesionalism în faza legislativa.

Politiken a cerut Ministerului care raspunde cu industria alimentara,  în urmă cu câteva săptămâni,  accesul la document. Politiken a fost refuzat pentru a obţine acces . Nu stiu daca politicos sau nu, dar un lucru este cert, te bati cu morile de vind si de obicei trimite un email sau da un telefon. Oricum daca nu le convine , nu-ti raspunde.

Si dupa ce va fi implementata Taxa pe Grasime , statul o sa faca bine mersi si o sa introduca Taxa pe Dieta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s