Proprietatea in Danemarca

Ce nu face omul pentru o masina mai de om normal. Pentru un acoperis deasupra capului.

Danemarca este tara unde proprietatea este taxata. Ca detii un catel sau un televizor sau o masina , pe principiul lui Basescu ( totul se taxeaza), se fac smcheriile de deturnare de taxe dinspre bugetul de stat catre asa zisii motoarele economiei( banci, asigurari, leasing , etc..) De cite ori faci un credit, un leasing sau o asigurare , STATUL iti mareste un pic baza minima de impozitare. Asa iti poti permite mai usor sa accesezi credite care se duc in general la cumpararea de obiecte sau bunuri de folosinta indelungata. Ceea ce e bine, intr-un fel. AJUTA ECONOMIA.

Daca aceste subventii nu ar exista , atunci sclavul este in imposibilitatea reala de a accesa credite , rezultind o scadere a bunurilor vindute deci implicit o scadere a pretului obiectului in cauza , lovind direct in pretul de vinzare al importatorilor si  speculantilor, fie ei imobiliari, auto , bunuri de larg consum.

Cum a avea o proprietate este doar iluzia, tu esti de fapt chiriasul pe toata durata vietii a unui imobil sau bunului achizitionat. La sfirsit, dupa ce ai terminat cu datoriile , mostenirea pe care o lasi copiilor tai se transforma in valoare si va fi inca odata impozitata de catre beneficiarul mostenirii ca si venit. De aici rezulta ca, ce ti-a dat tie statul la achizitie , vor platii mostenitorii de drept. Deci STATUL NU PIERDE NIMIC. In tot acest timp, cistiga cel care datorita legilor are beneficii.

Exemplu: AUTO. Danezul cumpara o masina din Germania, vine in Danemarca sa o inregistreze . In acelasi timp, imprtatorul si prietenul sau finantatorul, importa si el o masina. Cind se duce sa ii plateasca taxele, scalvul va plati o suma mai mare la masina second hand achizitionata din Germania decit importatorul si finantatorul ( leasing). Normal este ca atunci cind ei in leasing sau in rate nu esti propietar dar datoriile sint ca si cum ai fi proprietar. Este doar un mod de inchiriere permaneta si de a supra taxa proprietatea mai mult decit inchirierea.

Exemplu: IMOBILE. Cumperi o locuinta la care platesti 30 de ani.Platesti toate celelalte taxe adiacente si dupa 30 de ani crapi. Ca nu esti nemuritor. Beneficiarii de drept( copii) ai mostenirii vor plati taxa de 30 % din mostenire la valoarea pietii.  Daca valoarea va fi de 1 milion de koroane , Statul iti cere 300000 baniipe taxe. Ca ramii cu 700 de mii e ok . Sa spui sarut mina boierule. Conform unei logici  simple, ceea ce ai primit de la skat ca si ajutor platesc copii tai inapoi iar beneficiarul este banca care timp de 30 de ani a incasat comisioanele si dobinda, statul ca urmare a platii taxelor pe proprietate si a celorlalte servicii „oferite cu titlul de iluzie”.

Cum STATUL vrea sa stie citi bani ai ca sa poata sa te jupoaie mai bine, ar fi bine ca si SCLAVUL sa ii faca calculul STATULUI ca asa trebuie sa fie. Cum pe el il inereseaza banii mei , si pe mine ma intereseaza banii lui si am sa vin cu niste cifre in alt articol sa se stie cam citi bani incaseaza statul pe o luna de la o persoana, prin taxe, tva, suprataxe, si tot felul de alte smecherii financiare, timp in care unii or sa spuna ca e bine si negrul de sub unghie.

 

Sa ne iluzionam acum ca bancile si societatile de asigurari sau alte „institutii onorabile ” platesc taxe , e ca si cum am crede ca mama e fata mare, dar nu ma intereseaza ca-mi ia cca 80% statul si-mi da cu titlul de „ajutor”  10 %. Eu nu am de ce sa-i fac calculul atita timp cit respir. 😀 INCA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s