Top Skat

Top Skat este taxa de suprataxare. Adica , daca in anul respectiv cistigi mai mult de 37000 dkk ce depaseste suma va fi suprataxat. Nu stiu citi se incadreaza la nivelul asta, dar e mai mult ca idee de inginerii financiare pentru oamenii care cistiga mult sau cum pot unii sa scape de taxe 😀

Reforma fiscală din acest an a redus numărul de contribuabili la topskat cu 240.000 de persoane.

Aceste persoane riscă să piardă o sumă destul de mare, dacă acestia nu sunt conştienţi de faptul că se produc o mulţime de schimbări în legislatie de deducere de topskat, avertizează de Las Olsen, economist.

Acest lucru este valabil în special pentru grup mare care scapă acum topskat, care până acum au evitat-o  , scrie el într-o analiză.

Dacă aparţineţi acestui grup, care câştigă între 377400 şi 423800 DKK pe an, ar trebui să luati în considerare legile care iti permite deductibilitatea la Topskat

Beneficii fiscale

Din motive fiscale, a fost mult timp un avantaj pentru a salva printr-o pensie privata extra. În principal pentru că se întoarceau in sistemul financiar şi dobânzile sunt impozitate acum cu 15 la sută. În timp ce randamentul fondurilor de investitii sunt impozitate până la 49,5 la sută.

Mai mult decât atât un avantaj suplimentar, dacă sunteţi platitori în prezent la o pensie privata, nivelul de impozitare Topskat scade. Asta pentru ca poti deduce de la plata impozitelor dumneavoastră, dar în schimb sunt impozitate atunci când iti iei banii la pensie. ( daca o mai apuci 🙂 )

Capital de pensii

Prin urmare crede Las Olsen, este de multe ori mai bine pentru a se evita suprataxarea printr-o majorare de capital, dacă nu plătiţi topskat, deoarece pensiile de capital nu sunt deduse din suplimentul la pensie dat de  guvern.

Îl recomandă în ciuda faptului că impozitarea plăţilor de pensii de capital sunt semnificativ mai mari: 40 la sută.

„Dacă nu plătiţi rata de top impozitare marginală, poate de multe ori cel mai bine plăteşte pentru a salva printr-o majorare de capital. Dacă ascultăm pe cei care plătesc în continuare topskat,  imaginea este diferita. Contribuabili tla topskat cu pensii de capital cistiga uneori mai bine decât rata de pensie, dar diferenţa este în cazul în care sint mici , dar beneficiul potenţial de anuitate sau anuităţi sunt foarte mari „, a declarat Lars Olsen.

ANUITÁTE, anuități, s. f. Sumă de bani (incluzând o parte din capital și dobânda corespunzătoare) care se plătește periodic (de obicei anual) spre a rambursa un capital sau o datorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s