Un paradox danez

Am spus despre cresterea pretului la la seviciul postal danez de la 5,5 dkk la 8 dkk incepind din 2011. Unde este paraodxul?

O scrisoare trimisa din Germania costa cca 5,20 dkk iar pretul va ramine la fel si in 2011 an in care pentru o scrisoare trimisa pe teritoriul danez va fi mai scumpa cu cca 3 dkk.

Exemplu: Daca esti o firma mica care trimite poate 10-15 facturi zilnic , este o cheltiala in plus de cca 15000dkk pe an (2000 EURO). Nu e forte mult s-arspune , dar totusi este tinind cont ca suprataxarea firmelor mici este destul de mare si se adauga la cele citeva zeci de mii de koroane.

Exemplu: Daca esti o corporatie sau o firma foarte mare, deci implicit o entitate care nu plateste nimic, iti poti permite sa sari peste acest mic amanunt trimitind posta din Germania. Platesti curierul pina in Germania, el le pune la posta si asa salvezi la cantitati mari de plicuri poate zeci de mii de koroane lunar.

Totul este in functie de cantitate. Si asa este o noua realitate prin care statul, prin legislatia aferenta potejeaza pe cei mari suprataxind IMM-urile si intreprizatorul privat in detrimentul Corporatiei.

Unii vor spune ca e ok. Sa plateasca al naibii patron. Da , sa plateasca, dar logic sa plateasca in functie de marime. Ca de obicei, unul muma si altul ciuma. Il vede-ti pe Mærsk sau Tuborg  sau alta entitate patind sumele aferente postei daneze la cite sute poate mii de scrisori trimit zilnic? Hm 😀

Reclame

Un răspuns la „Un paradox danez

  1. Poate ca si din acest motiv, mai multe companii se orienteaza spre domeniul online. Cel putin la firma noastra primim foaia de salar prin mail. Este vorba de un fisier .pdf cu parola. Hartia + timbrul + timpul… toate costa

    P.S. -…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s