Doar turcu’ plateste in Danemarca

Cine are impresia ca corporatia ( dictatura socialista ) plateste taxe undeva in lume se inseala. Uite ca UE da un raport si incerca sa le faca sa plateasca. Daca vor sa le faca sa plateasca asta inseamna ca au platit pina acum? E bine Nu au platit si nici nu vor plati vreodata. Doar isi schimba parul lupul ca de e iarna si o sa vina primavara.

Marile corporatii globale sunt sub o presiune crescândă din toate mediile pentru a arata până la cât de mult plătesc impozit în diferite ţări.

Multinaţionale pot începe să se pregătească în condiţii de siguranţă pentru a creşte transparenţa.

De la investitori, politicieni, autorităţile fiscale şi firmele de contabilitate spune consens asupra faptului că ar trebui să fie mai transparent, cât de mult este impozitul plătit în diferite ţări, astfel încât nu există nici o suspiciune că surplusului transferat din ţările cu paradisuri relativ ridicat impozitul pe profit.

În special tranzacţiile între companii de corporaţii multinaţionale, care reprezintă peste jumătate din comerţul mondial este în centrul atenţiei.

Este foarte dificil de a reglementa tranzacţiile intra-grup – cunoscut sub numele de preţurile de transfer – şi companii au un stimulent direct pentru a se asigura că veniturile sunt, în cazul în care taxele sunt mai mici.

„Există iniţiative în curs de desfăşurare noi atât din OCDE şi UE cu privire la modul în care ne rezolva conflictele care apar între ţări atunci când cele două ţări vor avea impozitul acelaşi venit. Încercaţi să ajungă la o soluţie în termen de 18 la 36 de luni „, spune Jorgen Juul Andersen, şeful zonei preţurilor de transfer de PricewaterhouseCoopers.

Colegul său de la Londra, John Preston, a fost  acuzat ca se amestecă, cand a declarat in luna mai 2010 pentru The Daily Telegraph că PricewaterhouseCoopers a recomandat clientilor sai mari, multinaţionale să fie mai deschisi, din cauza presiunii internaţionale în creştere. (adica da-le Nicule 200 de lei sa salvam comunismul )

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s