Raportul Ministerul finantelor danez- Firmele mari nu platesc taxe

Un raport fiscal al Ministerului de finante catre Comisia parlamentara de finante arata clar pe cifre cum ca  firmele corporatiste si cele subsidiare evita sau nu platesc taxe in Danemarca. Tot sclavul plateste…

Opt din cele mai mari companii ţară plătesc impozit pe venit foarte puţin, dacă acestea plăti au fost vreodata. Potrivit unui nou raport din partea Trezoreriei Există motive pentru a verifica dacă surplusul a fost plasat în afara Danemarcei

Cele mai mari companii listate in raport sint : AP Moller – Maersk, Carlsberg şi Danisco care plătesc foarte puţin în impozitul pe venit în Danemarca.
Un  răspuns din partea Ministerului finantelor, Troels Lund Poulsen (V), Aaen Frank (E), indicând faptul că opt companii industriale şi de transport împreună doar 300 de milioane de koroane in ultimul an fiscal.Ea reprezintă doar aproximativ un procent din profitul total şi este departe de obiectivul financiar declarat
Potrivit profesorului Bent Greve, există doar două explicaţii posibile:
„Fie ca nu este profitabil să lucreze în sectorul de producţie în Danemarca, sau rata de impozit pe profit în alte ţări în care taxele sunt mai mici. Pe baza cifrelor, cred că există motive să se analizeze în continuare dacă acesta este ralitatea”, spune Bent Greve.
Se pare că de la un răspuns din partea Trezoreriei Troels Lund Poulsen (V), Aaen Frank (E), indicând faptul că cele 8 companii industriale şi de transport în indicele C20 ( inicele bursier de la Bursa din Copenhaga) împreună au platit doar 300 milioane impozit pe profit  in ultimul an . Ea reprezintă doar aproximativ 1%  din profitul total real  şi este departe de obiectivul declarat la inceputul anului fiscal.
Ministerul finantelor a calculat cât de mult au platit impozit pe profit 20 de companii mari intre anii 2007 si 2009 luate dupa fisele fiscale.
Ministerul nu poate divulga numele companiilor individuale, astfel incat companiile sunt împărţite în trei grupe in raport, respectiv, activităţi financiare cu băncile,societăţile de asigurare, companii farmaceutice, inclusiv Novo Nordisk şi Lundbeck. În cele din urmă vine „celelalte societăţi” din grup, care include mai multe corporatii emblematice din industria daneză, Carlsberg, Danisco, Vestas, DSV, FLSmidth, NKT, AP Moller – Maersk şi D / S Norden.
În cele din urmă, există alte companii care sunt în primul rând companiile industriale şi de transport, care platesc doar de 200-300 de milioane de koroane pe an, şi asa a  fost din 2005.
O mulţime de alte companii mari evita plata impozitului pe profit, şi problema este dacă acestea plătesc destul, în comparaţie cu faptul că de exemplu, ei a iau forţa de muncă instruita şi beneficiaza de   infrastructură sustinuta de bugetul de stat”, spune Bent Greve.
Aceasta nu este prima dată că acest grup de companii mari sunt in lumina reflectoarelor, din cauza platilor reduse ale taxelor. Ultima dată a fost în 2007, când Ministerul Finantelor apoi Kristian Jensen a prezentat cifrele în mijlocul unui conflict aprins despre o reorganizare a societăţii.
La acea vreme, imediat AP Moller – Maersk a facut public platile fiscale pe care le efectua catre serviciul de Taxe.
Şi sint controverse :
AP Moller – Maersk plăteste  pentru anul 2009, 2,5 miliarde de koroane venituri din impozitul pe profit, majoritatea dintre ele  care se referea la activităţile companiei daneze de petrol. (Mærsk detine monopolul de exploatare a resurselor petroliere a Danemarcei)
Calculul care s-a facut (  300 milioane de koroane de la indicele bursier) nu inlude partea societăţii, care se referă la activitatea de petrol, deci  nu este inclus în raportul Ministerului la Comisia parlamentară privind impozitarea „, spune Jesper Cramon, contabil şef al AP Moller – Maersk.
Putine companii fac alte plăţi fiscale cu privire la situatie , consiliile de administraţie la începutul acestui an a declarat că Danisco, Carlsberg nu plătesc impozit pe venit în 2009.
Carlsberg a spus că anul trecut au plătit citeva miliarde  de koroane în impozitul pe profit şi impozitului pe proprietate în Danemarca, dar raportul ministerului spune că de fapt, au fost platiti doar trei milioane de koroane.
Danisco nu va dezvălui cât de mult a plătit conform raporturilor fiscale, dar spune că a contribuit cu 220. milioane de koroane în anul financiar 2009/10, atunci când include impozitele, ca urmare a ocupării forţei de muncă în Danemarca şi taxele de energie.
În cele din urmă, există  alte companii care sunt în primul rând companiile industriale şi de transport,  şi aici se află problema reala, care a platit  doar de 200-300 de milioane de  koroae pe an, şi asta a fost din anul 2005
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s