Aici sint banii dumneavoastra….

Mai multe municipalitati au obligaţiuni riscante într-un număr de ţări problematice precum Congo şi Pakistan. Ministrul de Interne ne spune sa aratam cu degetul la municipalităţi.
Un număr de municipalităţi daneze au investit din banii contribuabililor mai multe sute de milioane de coroane  în obligaţiuni cu factor ridicat de risc dorind astfel să sprijine ţări problematice precum Congo şi Pakistan.

Un total de 21 din 75 de municipalităţi chestionate au investit în jur de o jumătate de miliard de coroane în guverne străine şi obligaţiuni corporative.

Şapte municipalităţi au obligaţiuni în Congo. In octombrie ONU a criticat Congo pentru că soldaţii guvernamentali savirsesc violuri şi ucid civili şi si efectueaza raiduri militare in partea de Esta a tarii dar asta nu i 10 municipalităţi au obligaţiuni în Pakistan.

Pentru aproximativ 24 de milioane de coroane în obligaţiuni de mare interes. Atât DR Congo cit şi Pakistan este parte beneficiarul unei primarii unde se afla primarul Egon Fræhr (V)
Ministrul de Interne şi Sănătăţii, Haarder (V) a estimat că municipalităţile daneze dau dovadă de responsabilitate atunci când investesc banii contribuabililor „.

– Mă aştept, desigur, ca municipalităţile sa fie conforme cu responsabilitatea şi urmează altfel normele cosiliului local , spune Haarder despre Primarii.
Şi eu sunt sigur că cetăţenii comunelor au, de asemenea, aşteptări clare atât pentru responsabilitatea etică cit şi financiară de la consiliile municipale , spune el.

Reclame

Un răspuns la „Aici sint banii dumneavoastra….

  1. Imi mai amintesc o stire similara care circula acu jumatate de an prin presa daneza. Pe scurt erau prezentate cateva comune (7-8 din cate imi amintesc) care cumparasera actiuni apartinand unor companii producatoare de armament. Se pare ca acum au nevoie de o piata de desfacere…so, mai pun de o cumparare de bonduri a unor tari, care cel mai probabil ar folosi banii de pe bonduri pentru…a se inarma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s