Coruptia in Danemarca si UE

Noi credem ca nu e coruptie in Danemarca. Din pacate ne inselam sau ne facem ca nu vedem padurea de copaci. Doar ca nu intelegem ce se vorbeste poate in jur asta nu inseamna ca nu exista coruptie. Danezii asa spun. Si fiindca e limba lor inclin sa-i cre dar totul este statistica de la Transparancy International.

TI was founded in May 1993 through the initiative of Peter Eigen, a former regional director for the World Bank

Aproape fiecare al treilea danez consideră că a fost mai multă corupţie în Danemarca, in ultimii trei ani. Mai precis, acesta este de 29 la sută, în timp ce doar două procente din danezi simt că fenomenul corupţiei sa diminuat. Acesta arată un sondaj prezentat de către organizaţia împotriva corupţiei, Transparency International (TI).

Măsurătorile, de asemenea, arată că 69 la sută din întreaga danezi cred că gradul de corupţie a fost neschimbat in ultimii ani.Lucru imediat surprinzător, deoarece Danemarca, de obicei, apare ca una dintre cele mai ţărilor fără corupţie în lume în cadrul anchetelor anuale de la TI.

Situaţia este într-adevăr, chiar mai îngrijorătoare în toate celelalte ţări europene în studiu.

În Finlanda, care de obicei nu e de bine în măsurători ale corupţiei, este ca  fiecare al doilea finlandez spune ca  se confruntă cu corupţia şi mai mult. În Norvegia, care are de asemenea, o reputaţie pentru a fi de corupţie rezonabilă, este exact 61 la sută din respondenţi, care consideră că fenomenul corupţiei a crescut.

În Franţa este de 66 la sută. În Germania, 70 la sută.În Grecia, care a fost lovita dur de o criza economica, trei din patru greci spun ca au avut un grad mai mare de corupţie, în timp ce în Ungaria este de 76 la sută.

În total, corupţia din ultimii trei ani a fost în creştere în ţările noi ale UE în vechiul Europa de Est, arată de măsurare.

Corupţia a fost o problemă în creştere în lume în ultimii trei ani. Asta  consideră şase din zece cetăţeni din lume, potrivit unui nou sondaj cuprinzător de către organizaţia împotriva corupţiei, Transparency International (TI). Măsurarea arată că unul din patru au plătit mită în ultimul an, şi că fenomenul corupţiei este acum răspândit în Europa şi SUA, care în mod tradiţional au mai putine probleme cu corupţia şi bani pe sub masa decât ţările non-vestice.  „Atitudinea faţă de corupţie tinde să fie mai negativă în Europa şi America de Nord, unde respectiv 73 la sută şi 67 la sută consideră că fenomenul corupţiei sa răspândit în ultimii trei ani”, spune raportul, Barometrul Global al Corupţiei 2010, publicat deoarece astazi este Ziua Internaţională împotriva corupţiei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s