Munca la negru si banii la alb

In Danemarca , se munceste foarte mult la alb. Mai putin la negru. Sau sa-i spunem , gri. Mult gri. Dar griul asta il vedem noi in ramurile de activitate care au acces la cash. Nasol munca la negru ca „exploateaza ” patronul. Cum trebuie sa fi aparat de tatuca stat sa nu te nenoroceasca patronul ca parca ai fi handicapat, sa muncesti la negru e nasol. Acum , trebuie sa lucrezi si la alb ca pina la urma e normal sa platesti ceva taxe. Dar nu multe. Multa lume se mira cind e vorba de cit de multe taxe platesc in Danemarca . Platim taxe , platim impozite si accize, dar banii se duc in buzunarul statului care decide ce face cu ele.

Un control la Grønttorvet, a adus bugetului de stat foarte multi bani fiindca evaziunea fiscala era in floare. Numai, Mærsk, Novonordisk, si alte enitati „socialiste” au dreptul sa nu plateasca taxe.

Poliţia a verificat toate firmele dimineaţa.

La ultima verificare din  17 novemberie au fost controlati  35 de muncitori ,23 de firme si s-au oprit 30 de masini.

Aceasta a arătat ca la 12 din 54 sau constatat nereguli.  Cinci dintre ei primeau social, altele cinci a pretins a fi vizite la prieteni şi familie in Grønt torvet, a fost gasit si un solicitant de azil şi, prin urmare acesta nu are dreptul de munca în timp ce un altul a  pretins a fi prima zi lucrătoare.

Sau dat amenzi , s-au intocmit procese verbale. Cineva din interior mi-a spus ca au venit precum lacustele. Au inceputu sa scotocesca si precum un reprezentant al statului spalat pe creier nici nu vrea sa auda de spititul legii. Doar de litera ei. Asa ca, dupa ce au facut vilva , au plecat linistiti.

Ce se intimpla insa cu banii din amenzi si accize si impozite ulterior, nu se stie. Pe principiul da-le „Nicule 200 de lei restul se duce in buzunarul firmelor socialiste.

Anul trecut, 25 de mari companii daneze au primit de la stat un ajutor de  peste 120 de milioane de coroane timp ce au concediat 10.000 de angajaţi.

Acesta arată un sondaj despre  sistemul de sprijinire a afacerilor, prin A4 realizat în colaborare cu Kaas & Mulvad.

Economistul şef Mads Hansen Lundby ( Liberal), considera sistemul de ajutor al afacerilor  ar trebui să fie eliminat.  Cu toate acestea, companiile nu au de sprijin cu  banii pentru a evita concedierile.

„Practic, suntem foarte reticenţi în a acorda ajutor la toate, relaţia dintre concedieri şi ajutor de la stat nu se pot vedea. Cred că întreprinderile dacă aceştia primesc ajutor , să reducă numărul de angajaţi în cazul în care condiţiile de piaţă impun”, a Newspaq.

Logic si normal ar fi sa le lase sa cada si sa faca in asa fel sa implementeze competitia. Moare una se naste alta , dar cum handicapatul este protejat mai mult decit un om normal, ce e greu sa te declari handicapat ca sa poti beneficia de legislatia dubla. Cam asa este cu banii, timp in care :

„municipalitatea Copenhaga alocă 25 milioane pentru un proiect nou cu maşinile pe hidrogen, chiar dacă experţii numesc „naiv”. Liberalul  Lars Berg Dueholm (fost membru al stânga)membru al Alianţei tehnic şi Comisia pentru mediu, cred că este de fapt o pierdere de bani.

„Este liber la manipularea banilor contribuabililor”.  Ai putea face atât de multe în transportul verde cu aceste fonduri. Masini electrice sau autoturisme cu combustibil eficient, de exemplu, ar da mult mai mult sens să investească în aceste proiecte, deoarece preţul de cumpărare de autoturisme pe bază de hidrogen sunt extrem de mari „, spune el .

Si pina la urma unde sint banii albi din taxe? Pe proiecte , in corporatii si handicapati…Banii negrii, sint in siguranta in buzunar la tine.


2 răspunsuri la „Munca la negru si banii la alb

  1. buna ziua
    sotul meu este in danemarca de anul trecut si lucreaza ”la negru”,nici vorba de vre-un contract.ce se poate face?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s