Parcarile private in Copenhaga

Toata lumea care are o masina stie ca  cu parcarile nu e de glumit. Mai ales alea private . Acele entitati corporatiste gen, Europark, Qpark, Carpark etc. Sistemul socialist al Danemarcei le-a oferit pe tava si prin lege dreptul de stat in stat. Ca orice firma privata consideram ca asta e capitalismul. Nu prea e. Seamana mai mult cu comunismul unde nu ai pirghii de a te lupta cu ei deoarece ei au facut legea impreuna cu statul.

Angajarea la stat ( politie, parcari, inspectori , organe de control etc) se face in urma unui test psihologic. Efectul acestui test psihologic trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea entitatii care il angajeaza si anume, neiertator, inuman, insensibil, ingimfat, incapatinat , al dracului etc. Daca ai urme de omenie , esti respins din start. Cam asa sint oamenii din corpurile de control. Se promoveaza tinerii cu scoala, care sint spalati pe creier si care nu gindesc cu cel propriu ci conform literei legiuitorului. Daca legea e strimba nu au capacitatea sa se intrebe deoarece ce spune litera legii e sfint. Chiar mai sfint decit Dumnezeu. Spiritul legii a murit in miinile acestora.

Conform normalitatii, in Copenhaga vin si turisti. La parcarile publice sau cele ale primariei exista semne internationale de parcare conform legilor internationale. La cele private dintre blocuri sau magazine nu. Ei pun o placuta, pe care scrie in daneza si care inlocuieste semnele internationale pe motiv ca e domeniu privat. De unde sa stie spaniolul , sau romanul ce scrie acolo? O insiruire de cuvinte scrise destul de mic si care de cele mai multe ori sint puse in zone accesibile, dar incomode pentru trafic . Daca ar trebui sa te opresti sa citesti tot ceea ce scrie pe placuta. Si asa poti sa te plingi la protectia consumatorului si de cele mai multe ori degeaba.

Daca e sa faci o reclamatie nu ai cui. De obicei dai un telefon la care astepti si cite jumatate de orasa iti raspunda dupa ce incepi sa vorbesti deja nu mai intelege daneza ca engleza nu se pricep si nu de putine ori se „intrerupe” convorbirea. Daca in schimb se ingroasa treaba, trimite un mail. Si asa daca e sa apuci de gilci pe cineva sa-ti aperi interesul, ia-l de unde nu-i. Se ascund undeva departe de zona de actiune iar cine va dori sa obsserve ar trebui sa vada cum sistemul iti trimite de obicei amenzile sau instiintarile negative doar vinerea ca sa nu ai cui sa ii faci plingere ulterior. Poate pina luni iti trece din agresivitate. Nu-i prost danezul si le-a gindit pe toate. Doar aia cu caricaturile lui Mohamed le-a scapat 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s